Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tholen krijgt weer een volwaardige bibliotheek!

Tholen krijgt weer een volwaardige bibliotheek!

THOLEN - De Bieb in de Buurt Tholen verhuist en opent 2 augustus een volwaardige vestiging in de nieuwe Brede School aan de Abraham Beeckmanlaan. Met deze verhuizing verandert de Bieb in de Buurt weer in een volledige Bibliotheekvestiging. Bibliotheek Tholen gaat terug naar de locatie waar ze een aantal jaar geleden ook te vinden was.


In de nieuwe Bibliotheek zijn de jeugdcollecties van de 4 basisscholen (van de Brede School) en de collectie voor volwassenen samengebracht. Natuurlijk is er ook gedacht aan een prentenboekencollectie voor de jonge kinderen. Verder is er weer een leestafel waar je rustig de krant of een tijdschrift kunt lezen, er zijn gezellige (voor)leeshoekjes en digitale mogelijkheden voor werk en/of huiswerk.

Lenen met een abonnement
Vanaf de heropening hebben leden weer een Bibliotheekpas nodig om materialen te kunnen lenen, om zo gebruik te maken van de zelfservice. Ter ere van de verhuizing kunnen nieuwe leden daarom tot 1-1-2022 gratis kennismaken met alle voordelen van een basisabonnement. Ook bestaande Thoolse leden kunnen rekenen op een cadeautje! Zij kunnen namelijk een kwartaal gratis gebruik maken van hun bestaande pas. Hiervoor hoeven zij zelf niks te doen, de Bibliotheekmedewerkers maken dit in orde!

Nog geen pas en maak je graag gebruik van deze heropenings-aanbieding? Kom dan alvast naar de huidige locatie in het gemeentehuis om je gegevens door te geven of vul het formulier in op onze website www.bibliotheekoosterschelde.nl/tholen of bel naar 0113-562626. De Bibliotheekmedewerkers zorgen er dan voor dat de pas klaar ligt als de vernieuwde Bibliotheek opengaat.

Gesloten

Van 19 juli tot en met 1 augustus zijn we gesloten om de verhuizing in goede banen te leiden. In deze periode kunnen bezoekers terecht in één van onze andere vestigingen. Per 2 augustus opent de Bibliotheek Tholen met een aangepast zomerrooster (binnenkort meer informatie op www.bibliotheekoosterschelde.nl).

Reguliere openingstijden

Vanaf 6 september is iedereen van harte welkom op onze nieuwe locatie volgens onze reguliere openingstijden:

Maandag t/m vrijdag:
8:00-14:00 uur: onbemand
14:00-17:00 uur: medewerker aanwezig[n]

Meer uit Tholen

Silke en Liva van Olympia Tholen eindigen hoog in regiofinale meerkamp

THOLEN - Silke van Houdt en Liva Visscher van gymnastiekvereniging Olympia Tholen speelden afgelopen weekend tijdens de regiofinale meerkamp turnen in het Brabantse Drunen. In Sporthal Dillenburcht streden ze om de prijzen met de beste regionale turnsters.

2 uur geleden
Nog nooit werden er zo weinig hennepkwekerijen ontmanteld als in 2023

THOLEN - De politie heeft nog nooit zo weinig hennepkwekerijen in Zeeland en West-Brabant ontdekt als vorig jaar. Het aantal ontmantelde kwekerijen is met 67 procent gedaald ten opzichte van 2019, wat neerkomt op 117 locaties waar hennep werd gekweekt. Ook op Tholen werden enkele kwekerijen opgerold.

9 uur geleden
Flinke schade bij botsing tussen twee auto's in Scherpenisse

SCHERPENISSE - Twee auto's liepen dinsdagmiddag flinke schade op nadat ze met elkaar in botsing kwamen op de Veerdijkseweg. Het ambulancepersoneel heeft de inzittenden gecontroleerd op verwondingen, maar niemand raakte gewond bij de aanrijding.

22 uur geleden
Nieuwe wieken voor twee stilstaande molens in Smerdiek en Stalland

THOLEN - Twee molens op Tholen krijgen naar verwachting nog deze week nieuwe wieken. De gemeente besloot vorig jaar om vier molens stil te zetten vanwege veiligheidsrisico's. Dit besluit volgde op enkele incidenten waarbij onverwacht de stalen roeden afbraken bij verschillende molens in Nederland. Molen De Nijverheid in Sint-Maartensdijk en de Standerdmolen in Sint-Annaland kunnen waarschijnlijk eind mei weer beginnen met draaien.

1 dag geleden
Bekijk hier de foto's van het eerste Thools Muziekfestival [FOTOALBUM]

SINT-MAARTENSDIJK - Afgelopen weekend vond de eerste editie van het Thools Muziekfestival plaats. Het was een groot succes. Op de Markt in Sint-Maartensdijk werden zes concerten gegeven door vijf verschillende muziekverenigingen. Het festival werd afgesloten met een gezamenlijk mammoetorkest, waarbij meer dan 200 muzikanten van alle verenigingen meededen.

1 dag geleden
Zomers weer op komst? Ho maar, ook deze week veel regen op Tholen [WEERBERICHT]

THOLEN - Een zeer natte meteorologische lente komt deze week tot een einde. Op zaterdag 1 juni begint volgens weerkundigen de zomer, maar van zomers weer is voorlopig geen sprake. Er trekken regelmatig buien over Tholen en de temperaturen komen niet boven de 18 graden uit. Vooral woensdag wordt er veel regen verwacht. Waterschap Scheldestromen heeft bij Poortvliet een noodpomp ingezet om al het regenwater weg te werken.

2 dagen geleden
Waterschap zet noodpomp in vanwege wateroverlast in polder Poortvliet

POORTVLIET - Waterschap Scheldestromen heeft een noodpomp geplaatst bij Poortvliet vanwege wateroverlast in poldergebied Weihoek. Door de hevige regenval van afgelopen weekend draait het gemaal aan de Kadijk op volle toeren. Met de inzet van de noodpomp hoopt het waterschap opgewassen te zijn tegen de verwachte nieuwe regenbuien van deze week.

2 dagen geleden