Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Tholen, koop lokale waar, zo helpen we elkaar!'

'Tholen, koop lokale waar, zo helpen we elkaar!'

THOLEN - 'Tholen, koop lokale waar; zo helpen we elkaar!'. Onder die noemer wordt in Tholen getracht om de omzet van lokale ondernemers, die het op dit moment ontzettend zwaar hebben, een zetje te geven.

Veel bedrijven hebben door het coronavirus te maken met omzetverlies en hebben het erg moeilijk. Vooral detaillisten en de horeca-, recreatie- en toerismesector gaan een zware en onzekere tijd tegemoet.

Behoefte

Zowel vanuit de gemeente Tholen als Stichting Tholen Beter Bekend ontstond de behoefte om wat te doen aan de positie van de lokale ondernemers binnen de
mogelijkheden die er zijn. Het idee daarbij is om de inwoners van Tholen ertoe te bewegen om vooral lokaal te gaan kopen.

Vindbaarheid

Min of meer gelijktijdig lanceerde Martijn Meerman van Plushommes vorige week een initiatief om consumenten te helpen met een betere vindbaarheid van ondernemend Tholen. In goed overleg zijn beide initiatieven tot één geheel gemaakt, met als titel: 'Tholen, koop lokale waar; zo helpen we elkaar!'

Promoten

Speciaal voor ondernemingen met een groot omzetverlies is een online omgeving gecreëerd om zo hun (aangepaste) dienstverlening te promoten. Het platform is een middel om de inwoners van Tholen gemakkelijk, snel, dichtbij en bovenal veilig iets te laten bestellen bij een lokale ondernemer. Het enige wat de ondernemer hoeft te doen is een laagdrempelig online document invullen op: www.eilandtholen.nl/samen-sterk.

Link

Vanuit de gemeente en Stichting Tholen Beter Bekend wordt vervolgens de link naar dit platform op diverse manieren gepromoot via de digitale kanalen. Het initiatief loopt in ieder geval tot eind april en kan worden verlengd als er voldoende belangstelling is vanuit zowel het ondernemersveld als van de consumenten. 

Meer uit Tholen

Automobilist ziet fietser over het hoofd op oversteekplaats Grindweg

THOLEN - Een fietser is maandagmiddag aangereden door een auto op de Grindweg. Het ongeval gebeurde op de oversteekplaats ter hoogte van het Terreplein. De fietser wilde oversteken en werd over het hoofd gezien door de automobilist, die vervolgens de persoon aanreed.

3 uur geleden
Stavoord6 sluit culinaire avond af met gulle opbrengst van 7290 euro

SINT-ANNALAND - Afgelopen vrijdagavond 1 december schitterde restaurant Buutengaets in Sint-Annaland als het toneel van een onvergetelijke culinaire avond, georganiseerd door Stichting Stavoord6. Het restaurant, tot de nok toe gevuld, bruiste van positieve energie en gezelligheid.

5 uur geleden
Gezellige en muzikale Sinterklaasconcert met Concordia [FOTOALBUM]

THOLEN - Afgelopen zaterdag verwelkomde Muziekvereniging Concordia Sinterklaas en zijn vrolijke pieten voor het jaarlijkse Sinterklaasconcert in hun eigen muziekgebouw. De zaal stond vol en jong en oud genoten van het gezellige en muzikale feest.

9 uur geleden
Mogelijk wolf actief op Tholen, minstens drie schapen gedood [UPDATE]

SINT-MAARTENSDIJK/POORTVLIET - In de buurt van Sint-Maartensdijk is zondagochtend mogelijk een wolf gezien. Een schaap is aangevallen en moest worden ingeslapen vanwege zijn verwondingen. Ook in de Weihoek van Poortvliet zijn twee dode schapen gevonden.

12 uur geleden
Thoolse brandweer ingezet voor 'zeer grote brand' in drie woningen [UPDATE]

BRUINISSE/THOLEN - De brandweer uit Sint-Annaland en Sint Philipsland zijn zondagmiddag uitgerukt voor een uitslaande brand in een tussenwoning in Bruinisse. De brand begon op de bovenverdieping en heeft zich verspreid naar twee andere woningen. Volgens de brandweer gaat het om een 'zeer grote brand'.

1 dag geleden
Militaire oefening op Tholen voor offensieve aanval vanuit het water

THOLEN - Tholen wordt op 4 en 5 december gebruikt als oefenterrein voor de militairen in opleiding van de Koninklijke Marine. Ze gaan een offensieve aanval vanuit het water simuleren. Dus als je een militair tegenkomt, geen paniek. De oefening zal geen invloed hebben op het normale (vaar)verkeer.

1 dag geleden
Op de werkvloer bij Marie-Louise: 'Je kunt niets vergelijken met de thuiszorg' [OP DE WERKVLOER]

Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Marie-Louise Moerland van Schutse Zorg Tholen.

1 dag geleden