Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tholen komt uit lockdown: Erwin de Nijs

Tholen komt uit lockdown: Erwin de Nijs

Erwin de Nijs is eigenaar van sportschool Salus. De lockdown betekende voor hem dat hij van zeven dagen per week bezig zijn, ging naar ‘de tijd uitzitten’. “Niets voor mij, maar bovenal vind ik het belangrijk dat sport heel snel als essentieel aangemerkt wordt, zodat mensen bij een eventuele volgende lockdown in ieder geval aan hun gezondheid kunnen werken.”

“Heerlijk dat we weer open zijn”, verzucht De Nijs. “De eerste lockdown duurde langer, maar toen had ik genoeg te doen. Volop klussen in en om het huis en in de sportschool. Maar ja, na al die maanden zijn alle klussen wel af dus toen we weer dicht moesten, had ik buiten de grote schoonmaakbeurt in de sportschool niets te doen. Ik ben dan ook heel blij dat ik weer aan de gang kon. Dat actieve ritme had ik zo weer te pakken. Ik hoop net als velen met mij dat dit de laatste was. Ik ben gekleurd, maar in mijn ogen zijn sportscholen gewoon essentieel. In het kader van weerstand en gezondheid is sporten belangrijk en dat heb je volgens mij nodig in deze coronatijd. Bovendien hebben wij zoveel ruimte om meer dan voldoende afstand te houden. Maatwerk zou dan ook fijn zijn. Er zijn sportscholen die de helft aan meters hebben, maar wel het dubbele ledenaantal. Ook kunnen wij qua ventilatie zowat buitenomstandigheden creëren. Dat vind ik qua maatregelen wel een verschil.” De Nijs had niet verwacht dat hij ‘al’ open mocht. “Het werd echt heel laat aangekondigd dus ik had verwacht dat sportscholen nog niet aan de beurt zouden zijn. Gelukkig was dat wel zo. Iedereen is zo blij dat hij weer kan sporten.” 

Meer uit Tholen

Vermiste 82-jarige man uit Tholen gevonden in ziekenhuis Frankrijk

THOLEN - De 82-jarige man uit Tholen die sinds zaterdag 16 september vermist was, is woensdag weer gevonden in een ziekenhuis in Frankrijk. Dat laat de familie van de man weten op social media.

3 uur geleden
Op de werkvloer bij Joey: 'Je kijkt nooit meer hetzelfde naar een verpakking'

Niemand kan mooier over een beroep vertellen dan degene die er dagelijks mee bezig is. Wie zijn de mensen achter het beroep, wat zijn hun drijfveren? Wat maakt hun vak de moeite waard, elke werkdag weer? En hoe ziet die werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Joey Cloots.

19 uur geleden
Minister Yesilgöz: 'Maerloo mag persoonlijk bezit ontvangen en panden kopen'

SINT PHILIPSLAND - Demissionair minister Dilan Yesilgöz van Justitie en Veiligheid verklaart dat iedereen persoonlijke bezittingen mag doneren aan vereniging Maerloo, zowel binnenlands als buitenlands. Bovendien heeft de vereniging in Sint Philipsland de vrijheid om panden te kopen, waaronder de enige dorpskroeg in het dorp.

21 uur geleden
Jong veulen ontsnapt en wordt aangereden op de Rijksweg, eindigt in sloot

SINT PHILIPSLAND - Een veulen werd in de nacht van maandag op dinsdag aangereden bij Sint Philipsland en belandde vervolgens in een sloot. Volgens de brandweer waren op dat moment meerdere paarden losgebroken en liepen ze over de Rijksweg.

1 dag geleden
GGD opent opnieuw vaccinatielocatie in Tholen tegen het coronavirus

THOLEN - De GGD Zeeland opent vanaf 2 oktober weer een vaccinatielocatie in Tholen tegen het coronavirus. Mensen die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden door corona mogen hier op afspraak een nieuwe prik halen.

1 dag geleden
Brasserie de Zeester runner-up 'Hét Lipton Terras van 2023' en wint 30.000 euro

THOLEN - Brasserie de Zeester in Scherpenisse heeft de tweede plek veroverd in de landelijke verkiezing ‘Hét Lipton Terras van 2023’. Dit resultaat heeft de brasserie een prijs van maar liefst 30.000 euro opgeleverd. Eerder deze zomer waren de eigenaren al de gelukkige winnaars van de maandelijkse prijs van 10.000 euro.

1 dag geleden
Cuisine d'Oc keukens bestaat 10 jaar

SINT-PHILIPSLAND - Op vrijdag 29 en zaterdag 30 september viert Cuisine d’Oc keukens haar 10e verjaardag. Het worden 2 dagen die bol staan van leuke activiteiten voor jong en oud. Op het parkeerterrein komt een tent, een frietkar, een ijscokar en een springkussen voor de kids.

1 dag geleden