Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tholen is trots op kinderboekenschrijfster Monique van den Hout

Tholen is trots op kinderboekenschrijfster Monique van den Hout

Monique van den Hout (51) en woont in Tholen. Ze is illustrator van kinderboeken. Recent maakte ze haar debuut als kinderenboekenschrijfster. Met succes, want kinderen zijn gek op haar tekeningen én verhaal! 

Monique is duidelijk in wat ze wil bereiken met haar werk. “Een glimlach, een warm gevoel. Even helemaal verdwijnen in een verhaal. Vrijheid. Prikkelen van de fantasie. Blijdschap”, zo vat ze samen. Monique is blij met het bestaan van de Kinderboekenweek. “Naast alle andere (digitale) media is er niks fijners als je het mij vraagt dan een papieren boek vast te hebben op je lievelingsplek en er helemaal in te verdwijnen. Dat dit onder de aandacht wordt gebracht tijdens de Kinderboekenweek, vind ik erg goed. Als schrijfster wil ik hele graag kinderen triggeren om meer te gaan lezen door mooie boeken te maken en te zorgen dat de kinderen er mee in aanraking komen.” 

Ze krijgt veel mooie reacties van kinderen. “Op het boek Annabelleke waarvan deel drie onderweg is en nu heel recent ook op Charlie. Sinds ik met mijn atelier op de Markt zit, is het bijna een doorlopende stroom van prachtige reacties. Soms kom ik ‘s ochtends aan bij mijn atelier om aan het werk te gaan en vind voor het pand stoepkrijttekeningen van kersensnoepjes (het lievelingssnoep van Annabelleke) of ‘I Love Annabelleke’. Het beste begin van de dag! Ook vind ik regelmatig briefjes voor Annabelleke in mijn brievenbus. Ik geniet met volle teugen van de interactie met de Thoolse kinderen sinds ik op deze plek werk! Hopelijk ga ik dan ook nog heel veel moois maken! 

Meer uit Tholen

12 bedrijven openen de deuren tijdens tweede editie Thoolse Open Banen Dag

THOLEN - Twaalf bedrijven openen op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april de deuren tijdens de tweede editie van de Thoolse Open Banen Dag. Het aanbod is breed: van techniek tot logistiek en van sales & marketing tot productie. Ook sectoren als ICT, onderwijs en administratie doen mee. 

2 uur geleden
Concordia Tholen huldigt jubilarissen tijdens uitverkocht concert in Meulvliet

THOLEN - In een uitverkochte Meulvliet traden afgelopen zaterdag maar liefst 150 muzikanten van Koninklijke Muziekvereniging Concordia op. Bij het jaarlijks terugkerende Concordia Concert kwam zowel jong als oud aan bod. Ook werden er deze avond vier jubilarissen gehuldigd. 

23 uur geleden
Stichting STAD houdt na meer dan 20 jaar op met bestaan

THOLEN - Stichting STAD houdt op met bestaan. Na meer dan 20 jaar activiteiten te hebben georganiseerd voor de Thoolse jeugd, stopt de stichting met haar activiteiten. “We kijken met trots terug op alles wat wij als klein bestuur, met een kleine groep betrokken vrijwilligers, hebben georganiseerd.”

1 dag geleden
Op de werkvloer bij installatiemonteur Tjerk: 'Mijn werk is heel afwisselend en nooit saai'

Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Tjerk Borremans.

1 dag geleden
'Het Glazen Ei' keert tien jaar na dato weer terug naar Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Tien jaar na dato keert het evenement ‘Het Glazen Ei’ weer terug naar Oud-Vossemeer. Stichting Stavoord6 organiseert voor de vierde keer het evenement. 

2 dagen geleden
Fiets breekt in twee bij ongeval Tholen: moeder en kind gewond

THOLEN – Een moeder en kind zijn vrijdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Molenvlietsedijk in Tholen. Beiden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

3 dagen geleden
Slechte weersvoorspelling gooit roet in het eten voor rommelmarkt Sint Maartensdijk

SINT MAARTENSDIJK - De rommelmarkt die aanstaande zaterdag zou plaatsvinden bij Het Baken van Tholen in Sint Maartensdijk is geannuleerd. De markt is verzet naar zaterdag 6 mei.

3 dagen geleden