Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tholen is fitter dan ooit!

Tholen is fitter dan ooit!

STAVENISSE - In samenwerking met SportZeeland heeft de gemeente alle 65-plussers uit Stavenisse, Sint-Maartensdijk en Scherpenisse uitgenodigd voor een fittest in dorpshuis De Stove of in gemeenschapscentrum Haestinge. En daar werd zeker gehoor aan gegeven. Een ding is zeker: de Thoolse senior is fitter dan ooit!

Corine Priem en Miranda van Vossen zijn werkzaam in de zorg. Dankzij hun ervaring in de zorg zijn zij bevoegd om bloed te mogen prikken. Hierom zijn zij gevraagd om te ondersteunen op de fittest. En daar wilde zij graag hun steentje bijdragen.

Corina vertelt: “Wij zijn bloedglucose aan het prikken en cholesterol aan het meten. Mensen op ouderen leeftijd krijgen vaak wat meer ongemakken en dat sluipt er vaak langzamerhand in. Door middel van een vingerprik kunnen wij het cholesterol meten en dan kijken of er veel vet in het bloed zit. Ook kunnen wij zien of mensen diabetes krijgen. Als die waardes dan te hoog of te laag zijn, worden zij er nu automatisch uitgepikt.” “Soms kun je het (diabetes, red.) ook nog wel voorkomen.” 

Op de vraag of zo’n prik pijn doet reageren Corina en Miranda tegelijkertijd lachend: “Wij zijn goede prikkers” “Je bent aan het praten en intussen is het prikje gebeurd.” Vragend naar hun motivatie als vrijwilliger vertelt Corina: “Ik ben verzorgende IG in de thuiszorg. Ik zie heel veel oudere mensen, die zijn vaak onder controle bij een huisarts maar sommige mensen gaan er een beetje tussendoor. Die markeren nooit iets en zijn altijd gezond geweest, maar als je niet bij een huisarts komt zie je niet dat die waardes omhoog gaan. Je wilt voorkomen dat die waardes omhoog gaan.” Miranda vult aan: “Ik ben kinderverpleegkundige in een ziekenhuis en ik werd door iemand gevraagd of ik het leuk zou vinden om te helpen als vrijwilliger. Dat wou ik wel doen, en nu zit ik toevallig met mijn buurvrouw, dus gezellig!”

Meer uit Tholen

Nog geen spoor van verdachten explosie bij woning aan Slachtveld

THOLEN - De politie heeft nog geen daders op het oog van de explosie woensdagnacht bij een woning aan het Slachtveld. Door zwaar vuurwerk zijn een woning en auto beschadigd geraakt. De politie zoekt naar getuigen en beeldmateriaal om de verdachten te achterhalen. De bewoner van het pand heeft aangifte gedaan.

13 uur geleden
Tholen biedt financiële steun voor restauratie en onderhoud van erfgoed

THOLEN - Eigenaren van gemeentelijke monumenten op Tholen kunnen binnenkort een subsidie aanvragen bij de gemeente voor het behoud van hun erfgoed. Deze nieuwe regeling biedt deze mensen de kans om financiële ondersteuning te ontvangen voor noodzakelijke restauratie- en onderhoudswerkzaamheden. 

17 uur geleden
Explosie veroorzaakt schade bij woning aan het Slachtveld in Tholen

THOLEN - Bij een woning aan het Slachtveld in Tholen is in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie ontstaan. Als gevolg van de ontploffing heeft de woning schade opgelopen. De politie doet momenteel onderzoek naar het incident.

22 uur geleden
Plan voor voedselbos in boomgaard bij Molenvliet: 50.000 euro nodig

THOLEN - Jacques Dekkers van PvdA/GroenLinks Tholen pleit voor de aanleg van een voedselbos in de perenboomgaard aan de Luchtenburgseweg. Volgens het raadslid verdient de nieuwbouwlocatie van Molenvliet een groene buffer aan de westkant. De Thoolse fractie van Dekkers vraagt de gemeente om een subsidie van 50.000 euro voor de opstartkosten van het project.

23 uur geleden
Rechter: Burgemeester Sijbers mag woning op Tholen sluiten na drugsvondst

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers mag een woning en schuur op Tholen voor drie maanden sluiten vanwege de vondst van soft- en harddrugs. Dat heeft de rechtbank in Breda gisteren bekendgemaakt na bezwaar van de bewoner. De politie trof de verdachte thuis aan met een witte supermarkttas vol drugs.

1 dag geleden
'Oud-Vossemeer en Flupland zijn ongeschikt voor aanlegsteiger cruiseboten'

THOLEN - De havens van Oud-Vossemeer en Sint Philipsland zijn geen geschikte plekken om alsnog een aanlegsteiger voor riviercruiseschepen op het eiland te realiseren. Dat zegt wethouder Frank Hommel. Tijdens de evaluatie van het verworpen voorstel om een aanlegsteiger in de haven van Tholen te bouwen, komt dit naar voren. Wat er gebeurt met de twee miljoen euro die gereserveerd was voor het steigerproject, is nog niet bekend.

1 dag geleden
Stichting Westerlicht brengt kankerpatiënten digitaal bij elkaar

THOLEN - Stichting Westerlicht Tholen, een inloopcentrum voor mensen met (ex-)kankerpatiënten en hun naasten en nabestaanden, opent op woensdag 27 september een digitale huiskamer. Dit initiatief is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie en zal de vier locaties van de stichting in Zeeland digitaal met elkaar verbinden. De feestelijke opening vindt plaats in atelier Art&Co in Tholen.

1 dag geleden