Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tholen heeft zijn eigen LEGO masters zoals Isabelle en Maxime

Tholen heeft zijn eigen LEGO masters zoals Isabelle en Maxime

THOLEN - Ruim 1,5 miljoen mensen zagen afgelopen zaterdag hoe de oud-Bergenaar Roy Franssen en zijn partner Thomas Goelen de finale wonnen van het tweede seizoen van LEGO Masters. Het koppel wint een reis naar LEGO World in Denemarken, 25.000 euro en natuurlijk de gigantische LEGO-beker. De populariteit van het televisieprogramma was ook dit seizoen weer enorm, iedere week zagen ruim 1,5 miljoen kijkers hoe de mooiste creaties werden gebouwd met het Deense steentje. Ook op Tholen wordt er fanatiek met LEGO gebouwd. Wij spraken een paar jonge LEGO-fanaten op het eiland.

Isabelle en Maxime wonen in Tholen. Ze zijn acht jaar oud en zitten in groep 4/5 van CNS de Regenboog. LEGO is hun grote hobby, overgenomen van hun papa.

Sinds dat ze vier jaar zijn, zijn Isabelle en Maxime graag in de weer met de Deense blokjes. “Papa speelde vroeger heel graag met LEGO en vond het leuk om ons een echt rijdende trein cadeau te doen. En met die witte hoge snelheidstrein en losse Lego-blokjes begon het eigenlijk”, vertellen de Thoolse meiden over hun hobby. Met LEGO kun je alle kanten op en dat spreekt hen aan: “Je kunt mooie dingen maken door stap voor stap de boekjes te volgen, maar je kunt ook iets helemaal zelf verzinnen. We vinden het allebei heel leuk. Een nieuw pakket helemaal opbouwen, maar ook op Pinterest zoeken naar voorbeelden en deze maken. Gisteren maakten we een flatgebouw met verlichting, omdat we dat bij Lego Masters hadden gezien.” 

Maxime is het meest trots op de catamaran van Lego Friends en Isabelle op de donutwinkel van Lego City die ze heeft gebouwd. De meiden hebben heel wat LEGO-steentjes en de bouwwerken kwamen in hun eigen kamers te staan. “Maar dat werd nogal veel. We hadden in huis nog een kamer over, dus toen hebben we hier alles opgebouwd, zodat we er altijd mee kunnen spelen”, zeggen Maxime en Isabelle die standaard LEGO vragen voor hun verjaardag en aan Sinterklaas. Ze hebben al heel wat pakketten, maar wat zouden ze kiezen uit alle LEGO ter wereld? “Het boomhuis van Lego Ideas! Daarbij kun je de boom in de herfst zelfs een andere kleur bladeren geven.” 

Meer uit Tholen

Motorrijder ernstig gewond na ongeluk op Marconiweg in Tholen

THOLEN - Een motorrijder is zaterdagmiddag ernstig gewond geraakt bij een ongeluk op de Marconiweg. Een traumahelikopter van het MMT (Mobiel Medisch Team) is ter plaatse geland.

57 minuten geleden
Tholenaar gewond bij eenzijdig ongeval met opgevoerde Fatbike

THOLEN - Bij een eenzijdig ongeval in Tholen is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 42-jarige Tholenaar gewond geraakt. De man is volgens de politie hoogstwaarschijnlijk met een opgevoerde Fatbike tegen een geparkeerde auto gereden.

2 uur geleden
Bestuurder raakt gewond bij eenzijdig ongeluk op de N658 bij Sint-Annaland

SINT ANNALAND – Bij een eenzijdig ongeval op de N658 bij Sint Annaland is vrijdagavond een persoon gewond geraakt. Door een onbekende reden was de auto waarin de persoon zat van de weg geraakt en in een sloot terechtgekomen.

6 uur geleden
Expeditie Zuidwaterlinie eindigt vandaag in Tholen

THOLEN - In Tholen gaat vandaag de vierde en laatste etappe van Expeditie Zuidwaterlinie van start. Deelnemers verkennen de rijke geschiedenis van de langste en oudste verdedigingslinie van Nederland. Bij de vestingstad zijn drie wandelroutes uitgestippeld.

7 uur geleden
Auto in sloot na ongeval in Sint-Annaland, traumaheli ter plaatse

SINT-ANNALAND - De hulpdiensten zijn vrijdagavond met veel mensen uitgerukt naar een voertuig dat in de sloot terecht is gekomen bij de Joanna-Mariapolder (N658).  Een traumahelikopter is ter plaatse.

17 uur geleden
Prachtige vogels bewonderen op vierde vogelbeurs Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Heb je altijd al een vogel willen hebben als huisdier, maar weet je niet hoe je moet beginnen of waar je moet zoeken? Dan kun je op zaterdag 30 september terecht in Oud-Vossemeer voor de vierde vogelbeurs van vogelvereniging De Vogelvrienden. In het duivenlokaal aan de Hofstraat kun je morgen meer dan honderd prachtige vogels bewonderen.

21 uur geleden
Leerlingen van De Eevliet ontvangen Cindy met erehaag op haar trouwdag

POORTVLIET - Een trouwdag om nooit te vergeten. Onderwijsassistent Cindy Bruijnzeel bracht op haar huwelijksdag een bezoek aan haar basisschool De Eevliet in Poortvliet. Daar werden zij en haar partner Pascal Vermeulen ontvangen door een erehaag van de leerlingen.

1 dag geleden