Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tholen heeft haar eigen toeristische informatiepunten

Tholen heeft haar eigen toeristische informatiepunten

THOLEN - Heerlijk een dagje of zelfs een paar daagjes uit in de gemeente Tholen. Er is volop te doen, maar waar begin je? Bij een Toeristisch Informatiepunt! Wethouder Frank Hommel opende dinsdag het punt bij Bowling de Thoolse Brug. De andere twee locaties zijn te Chaletpark de Krabbenkreek/Brasserie de Deubraek in Stalland en in Sint-Maartensdijk bij Wegwijs Lokaal.

Bij deze punten kunnen bezoekers en inwoners informatie krijgen over bezienswaardigheden en activiteiten op Tholen. De informatiepunten zijn weloverwogen geplaatst, want ze bevinden zich bij een drietal recreatieondernemers die een training gastheerschap volgden. Dit in navolging van de VVV die in 2018 haar deuren sloot. "De drie informatiepunten hanteren ruime openingstijden, zijn goed toegankelijk voor bezoekers en ingericht met narrowcasting of een touchscreen", aldus de gemeente.

Gastheerschap

De Thoolse Bowling is naast toeristisch informatiepunt ook folderdistributiepunt. "Dit houdt in dat Thoolse recreatieondernemers hier hun eigen folders kunnen brengen en die van anderen kunnen halen, om deze vervolgens weer aan hun gasten uit te delen. Zo zijn alle ondernemers zo goed mogelijk geïnformeerd over alles wat er op Tholen te beleven en kunnen zij gasten naar elkaar doorverwijzen", zegt de gemeente Tholen. Het is de bedoeling het aantal informatiepunten in de toekomst verder uit te breiden. Dit wordt in samenwerking met de Stichting Tholen Beter Bekend en de gastheren verder vormgegeven. 

Meer uit Tholen

Code geel vanwege storm Louis: Vanavond zeer zware windstoten

ZEELAND - Het KNMI heeft code geel afgekondigd voor vanavond vanwege de kans op zeer zware windstoten. Storm Louis bereikt dan ons land. "In het binnenland is tijdens stevige buien kans op windstoten van 90-100 km/uur. Later in de avond en komende nacht neemt de wind in kracht af", laat meteoroloog Matthijs van der Linden van Weeronline weten.

1 uur geleden
Steekpartij in Sint-Annaland, politie doet onderzoek

SINT-ANNALAND - In de nacht van woensdag op donderdag heeft er een steekpartij plaatsgevonden in Sint-Annaland. Hierbij raakte een man licht gewond. Een vrouw zou hem gestoken en er daarna vandoor zijn gegaan. 

3 uur geleden
Thoolse perenboomgaard wordt tijdelijk een groene ontmoetingsplek

THOLEN - De perenboomgaard aan de Luchtenburgseweg wordt omgetoverd tot een groene ontmoetingsplek. Met steun van het Stimuleringsfonds Samenleven stelt de gemeente 20.000 euro beschikbaar aan Natuurvereniging Tholen voor dit plan. De scholen en buurtbewoners worden bij het project betrokken.

18 uur geleden
Drie jubilarissen van Vogelvreugd gehuldigd om jarenlange lidmaatschap

THOLEN - Vogelvereniging Vogelvreugd organiseerde op vrijdagavond 9 februari haar jaarlijkse feestavond voor de leden en hun partners in de Meulvliet te Tholen. Ongeveer 35 personen genoten van een heerlijk warm en koud buffet, gevolgd door enkele rondjes bingo met leuke prijzen.

22 uur geleden
'105.000 mensen belanden na een val op de spoedeisende hulp'

SINT PHILIPSLAND - Fysiotherapeut Benjamin Brouwers gaf op woensdag 14 februari een lezing over valpreventie in dorpshuis De Wimpel. De aanwezigen hoorden verbijsterd dat er jaarlijks landelijk 105.000 mensen op de spoedeisende hulp belanden na een val, waarvan bijna de helft na een val in en rond het huis.

1 dag geleden
Zeeuwse agenten betrokken bij actie tegen 's werelds grootste hackersgroep

WEST-BRABANT/ZEELAND - De politie Zeeland-West-Brabant heeft een belangrijke rol gespeeld in een internationaal politieonderzoek naar de hackersgroep Lockbit. Dit onderzoek resulteerde vandaag in een internationale politieactie, waarbij in totaal 34 servers offline zijn gehaald en er twee aanhoudingen zijn verricht.  

1 dag geleden
Met korting samen reizen met de trein? Voortaan heb je daar een code voor nodig

WEST-BRABANT/ZEELAND - De Samenreiskorting van de NS gaat op de schop. Vanaf vandaag moeten reizigers die gebruik willen maken van de 40 procent korting hun ticket kopen via een speciale code. Die code moet gegeven worden door de medereiziger die een abonnement heeft. Zo worden reizigers die samen met de trein gaan en gebruikmaken van de Samenreiskorting voortaan aan elkaar gekoppeld.

1 dag geleden