Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tholen geniet van de zon, maar kans op buien neemt in Paasweekend toe

Tholen geniet van de zon, maar kans op buien neemt in Paasweekend toe

THOLEN - We genieten deze dagen massaal van de zon. Niet in het park of in de natuur, maar vooral vanuit hun eigen tuin of vanaf het balkon. Maar de voorspelling voor het Paasweekend is minder rooskleurig. De kans op buien neemt toe, en de temperatuur daalt naar een graad of 16.

De aanloop naar Pasen is ronduit lenteachtig. De zon schijnt veel en het blijft over het algemeen droog. Alleen later op deze maandag stijgt vanuit het westen de kans op wat lichte regen. Vanavond en vannacht trekt bewolking en lichte regen oostwaarts over het land. Morgen is het dan weer droog en ook de zon is dan weer van de partij. 

Maar wordt het deze week veelal 17 tot 23 graden, tijdens de Paasdagen is het gemiddeld een graad of 16. Daarmee blijft het te zacht voor de tijd van het jaar, want gebruikelijk is 11 tot 14 graden half april. Goede vrijdag zal nog zonnig verlopen. Maar op zaterdag wordt het weerbeeld al anders met meer wolken en enkele buien. Tijdens de Paasdagen is het licht wisselvallig met vooral op Eerste Paasdag een grote kans op buien. Op Tweede Paasdag kan nog een bui voorkomen, maar zien we ook weer vaker de zon. 

Meer uit Tholen

Aan de keukentafel met Natasja Ooms: 'Mijn enthousiasme en drive zijn echt mijn kracht'

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Natasja Ooms, eigenaresse van Keijzerskroon. 

8 uur geleden
Marechaussee vindt bij controle meer dan 40.000 euro onder vloermat van voertuig

HALSTEREN- Tijdens een Mobiel Toezicht Veiligheid controle heeft de Marechaussee afgelopen week meer dan 40.000 euro gevonden onder de vloermat van een Frans voertuig. Dit gebeurde tijdens een controle op de A4 nabij de afrit Tholen. De bestuurder en zijn bijrijder zijn aangehouden op verdenking van witwassen. 

9 uur geleden
Trouwen wordt steeds duurder: Dit kost een bruiloft in Zeeland

ZEELAND - Een Zeeuwse bruiloft kostte vorig jaar gemiddeld 21.926 euro. Deze trouwkosten zijn hoger dan elders in het land. Vooral de kosten voor de catering zijn in Zeeland duurder dan in andere provincies.

11 uur geleden
Sint Philipsland trapt wandelseizoen op het eiland af met wandeltocht

SINT PHILIPSLAND - Het wandelseizoen in Flupland gaat binnenkort weer van start. Op zaterdag 16 maart organiseert Sportdorp Sint Philipsland de eerste wandeltocht van dit jaar op het eiland. De routes zijn uitgestippeld in en rond het dorp. Ook wordt er een stukje Brabant bij betrokken. 

1 dag geleden
Brandweerboot ingezet bij medisch noodgeval bij een brug Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - De reddingboot van de brandweer Tholen is vrijdag aan het einde van de middag ingezet om te helpen bij een medische noodsituatie. Ook de brandweer van Nieuw-Vossemeer werd ingezet.

1 dag geleden
Katten met de naam Simba raken het vaakst vermist en andere feitjes

ZEELAND - In Zeeland zijn vorig jaar 329 katten vermist geraakt. Drie vierde van deze spoorloze katten zijn weer teruggevonden, maar de resterende 82 katten waren aan het einde van 2023 nog steeds zoek. Opvallend genoeg worden in onze provincie de minste katten vermist. Katten met de naam Simba liepen het vaakst van huis weg.

1 dag geleden
Vooraankondiging participatiebijeenkomst en ter inzage legging Ontwerp Omgevingsvisie

THOLEN - In 2023 hebben we een concept omgevingsvisie gepresenteerd, ter inzage gelegd, participatiebijeenkomsten georganiseerd en hierover met de gemeenteraad gesproken. Van inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties ontvingen we daarop veel inspraakreacties. Die leidden er toe om een tussenraadpleging te houden. Het gevolg hiervan is dat we nu een Ontwerp Omgevingsvisie hebben gemaakt, waarin we de hiervoor vermelde ingebrachte reacties hebben verwerkt.

2 dagen geleden