Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tholen doet onderzoek naar veiligheid in gemeente onder ruim 1100 inwoners

Tholen doet onderzoek naar veiligheid in gemeente onder ruim 1100 inwoners

THOLEN - Heb je last van zwerfafval op straat? Voel je je onveilig wanneer je ‘s avonds buiten loopt? Is er ooit bij jou ingebroken? Dit zijn enkele vragen die gesteld worden in het kader van de Veiligheidsmonitor aan meer dan 1100 inwoners van de gemeente Tholen.

Tussen 15 en 18 augustus ontvangen 1127 inwoners van de gemeente Tholen per post een uitnodiging om deel te nemen aan de Veiligheidsmonitor 2023. Dit onderzoek richt zich op criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen, en het optreden van gemeente en politie. Het onderzoek wordt in opdracht van de gemeente Tholen uitgevoerd door I&O Research. De gemeente gebruikt de resultaten van dit onderzoek bij het vormgeven en evalueren van haar veiligheidsbeleid.

De gemeente moedigt zoveel mogelijk inwoners aan om deel te nemen aan het onderzoek. Zo ontstaat een goed beeld van de veiligheidssituatie binnen de gemeente Tholen. Burgemeester Marleen Sijbers benadrukt het belang van de Veiligheidsmonitor: “Het is essentieel dat we weten wat de inwoners van de veiligheid en leefbaarheid in onze gemeente vinden. Daarmee kunnen we ons beleid beter afstemmen op hun wensen en ervaringen”.

Steekproef

Voor een representatief onderzoek is het van belang dat mensen uit alle bevolkingsgroepen deelnemen. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft daarom een steekproef uitgevoerd. Uit deze steekproef zijn 1127 inwoners van 15 jaar en ouder geselecteerd om deel te nemen aan dit onderzoek.

Meer uit Tholen

Ellis heeft eindelijk een nieuwe aangepaste bus dankzij inzamelingsactie

THOLEN - Ellis van Loenhout uit Tholen heeft sinds kort een nieuwe aangepaste bestelbus. Zij heeft cerebrale parese en kon door een defect aan haar vorige voertuig maandenlang niet meer zelfstandig buiten de stad reizen. Dankzij een inzamelingsactie is er een bedrag van ruim 6.250 euro opgehaald voor een nieuwe auto.

18 uur geleden
Weerbericht Tholen: 'Wisselvallig weekend, maar daarna flink meer zon [WEERBERICHT]

THOLEN - Dit weekend verloopt wisselvallig met dagelijks kans op een bui. De temperatuur schommelt op zaterdag tussen de 13 en 18 graden. Na zaterdag zit er een weersverbetering aan te komen, want de temperatuur zet een stijgende lijn in en de zon krijgt meer ruimte. Dat voorspellen de meteorologen van Weeronline.

22 uur geleden
Woning in Oud-Vossemeer drie maanden gesloten na vondst hennepkwekerij

OUD-VOSSEMEER - Een woning aan de Molenstraat in Oud-Vossemeer wordt voor drie maanden gesloten vanwege de vondst van een hennepkwekerij. Dat heeft burgemeester Marleen Sijbers besloten. De kwekerij werd afgelopen mei ontdekt na een tip.

1 dag geleden
Leer fotograferen van dieren in natuurgebied Slikken van de Heen

SINT PHILIPSLAND - Slikken van de Heen is een natuurgebied dat bekend staat om zijn gevarieerde landschappen met flora en fauna. Dit maakt het een geschikte locatie voor een fotoworkshop van Stichting Het Zeeuwse Landschap. Deelnemers krijgen de kans om het natuurlijke gedrag van konikpaarden, rode geuzen en wisenten vast te leggen. 

1 dag geleden
VrijMiBoTho maakt Thoolse verenigingen blij met ieder duizend euro

THOLEN - De Vrijdagmiddagborrel Tholen op vrijdag 14 juni was een groot succes, met bijna 2000 enthousiaste bezoekers die de werkweek kwamen afsluiten en het weekend kwamen inluiden. Bij de oprichting van de organiserende organisatie, stichting Tholen Unighted, is besloten jaarlijks de opbrengsten te schenken aan andere Thoolse stichtingen met een maatschappelijk belang. Woensdag 10 juli was de overhandiging van de cheques.

2 dagen geleden
Flink omrijden: Alles wat je moet weten over de werkzaamheden op de A4

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - Rijkswaterstaat voert grootschalige onderhoudswerkzaamheden uit aan de A4 in West-Brabant. Hierdoor is de A4 tussen knooppunt Zoomland en knooppunt Sabina in de richting van Rotterdam afgesloten van vrijdag 26 juli 22.00 uur tot maandag 5 augustus 05.00 uur. Deze werkzaamheden zijn gelijk met de meerdaagse zomerafsluiting van de Heinenoordtunnel (A29). Weggebruikers dienen door filevorming en omleidingen rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot 60 minuten.

2 dagen geleden
Koninklijke Marine oefent in augustus en september op Tholen

THOLEN - De Koninklijke Marine houdt in augustus en september drie weken lang militaire oefeningen binnen de gemeente Tholen. Het is niet bekend wat de zeemacht precies gaat doen. Het doorgaand verkeer zal geen hinder ondervinden van de oefeningen.

2 dagen geleden