Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Theatervoorstellingen van festival ‘Na de strijd’ in Yerseke en Kapelle

Theatervoorstellingen van festival ‘Na de strijd’ in Yerseke en Kapelle

YERSEKE/KAPELLE - Stichting Valreep houdt van 4 tot en met 7 november het festival ‘Na de strijd’, op meerdere locaties in Zeeland. In Yerseke wordt vrijdag 5 november ‘Voor het eerst heb ik deze nacht rustig geslapen’ opgevoerd. In Kapelle is op zaterdag 6 november de voorstelling ‘De Landing’ te zien.

‘Voor het eerst heb ik deze nacht rustig geslapen’, schrijft Janke Terwal op 8 november 1944 in haar dagboek. ‘Meer en meer komt er de opluchting over je dat wij verlost zijn van den druk der bezetting, vrij kunnen ademhalen om vrij je mening te zeggen.’ Anna de Bruyckere kruipt in de huid van de kleindochter van een Zeeuwse voor wie Bevrijdingsdag nooit een feest is geweest. ‘Wat doet een paar generaties stilte met een verleden dat maar niet wegspoelen kan? Zeeklei houdt van alles vast wat je liever zag wegstromen. Want al wordt de vrede getekend, sommige sporen blijven.’ De Bruyckere verweeft het verhaal van haar oma met wat zij om zich heen ziet gebeuren. Deze voorstelling vindt vrijdagavond 5 november plaats in Sint Anna aan de Langeviele in Yerseke.

De Landing voorbij

In ‘De landing voorbij’ vertellen vier personen over hun ervaringen tijdens, maar vooral na de Bezetting. ‘De tekst van de voorstelling is mede gebaseerd op gesprekken met bewoners van Baarland die zich de oorlogsjaren nog goed konden herinneren. De acteurs - Jos Broeke, Madelief van Ham, Bram van Belzen en Cees Droste - lezen afwisselend hun eigen verhaal. Deze theatervoorstelling is zaterdagmiddag 6 november te zien in museum Memorial 40-45 Kapelle (foto). Kijk voor reserveringen voor beide voorstellingen op www.zeeuwsekomedie.nl.

Meer uit Reimerswaal

Answest is zaterdag op z'n best met Winterfestijn op het plein

HANSWEERT - Stichting Answest op z'n best houdt zaterdag (9 december) een nieuwe editie van het Winterfestijn op het plein. Op het dorpsplein is het tussen 12.00 en 23.00 uur beregezellig tijdens allerlei activiteiten.

1 uur geleden
Orgelconcert in Johanneskerk Kruiningen in sfeer van advent en kerst

KRUININGEN - In de Johanneskerk in Kruiningen vindt zaterdagavond (9 december) een orgelconcert plaats in de sfeer van advent en kerst.

5 uur geleden
Kerst op het plein in Biezelinge begint vrijdag met lampionnenoptocht

KAPELLE - Ook dit jaar staat er een kerstboom op het Marktplein in Biezelinge. Vrijwilligers organiseren verschillende activiteiten om er een gezellige kerstperiode van te maken. Vrijdagavond (8 december) gaat het licht aan in de boom. Samen met showkorps Jonge Kracht brengen inwoners het licht naar de kerstboom in een lampionnenoptocht. 

1 dag geleden
Scooterrijder ten val op Oude Rijksweg bij Waarde, vermoedelijk na botsing met fietser

KRABBENDIJKE - Op de parallelweg van de Oude Rijksweg (N289), tussen Waarde en de Krabbendijke, is donderdag een scooterrijder ten val gekomen. Dat gebeurde vermoedelijk na een aanrijding met een fietser, maar daarover kan de politie nog geen uitsluitsel geven. 

1 dag geleden
Biezelinge komt in kerstsferen

BIEZELINGE - Vanaf vrijdag tot en met 5 januari is er op het marktplein in Biezelinge iedere vrijdag iets te doen. Van een gezellige kerstmarkt tot een Kerstmannenrun, er is voor ieder wat wils. Marlinde Kamerling, een van de organisatoren, hoopt dat het dit jaar weer net zo druk wordt als bij de lampionnenoptocht van vorig jaar, maar dat het bovenal heel gezellig wordt. 

2 dagen geleden
Ruim 18.000 boompjes naar Zeeuwse tuinbezitters

Op 7, 8 en 9 december krijgt de Gratis Boompjes Uitdeelactie van ZMf, Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Velt Zeeuwse Eilanden, zijn vervolg. Op die dagen kunnen de 4000 Zeeuwse tuinbezitters hun boompjes ophalen, die ze eerder in september bestelden tijdens de bestelronde van de uitdeelactie. Ruim 18.000 gratis boompjes worden begin december uitgedeeld op 13 afhaallocaties, in iedere Zeeuwse gemeente een. Zo'n 150 vrijwilligers zetten zich in om de bestellers hun aanwinst te overhandigen.

3 dagen geleden
Reimerswaal werkt aan toekomstvisie tot 2040

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal gaat een plan voor de toekomst maken voor de periode tot 2040. Hoe deze strategische visie tot stand komt, is vastgelegd in een projectplan dat de gemeenteraad dinsdag 19 december bespreekt.

3 dagen geleden