Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Theaterstukken in Middelburg en Vlissingen rondom 4 en 5 mei

Theaterstukken in Middelburg en Vlissingen rondom 4 en 5 mei

VLISSINGEN - In Middelburg en Vlissingen zijn rondom de Nationale Dodenherdenking en Bevrijdingsdag vier theaterstukken te zien.

Overal in het land worden theaterstukken opgevoerd. Het gaat om ‘Het meisje met de vlechtjes’, ‘Grijs gebied’, ‘Horzelman’ en ‘Ver van huis’.

‘Het meisje met de vlechtjes’ over verzetsheld Freddie Oversteegen is te zien op vrijdag 3 mei om 16.00 uur en 21.00 uur in Gebouw Bestevaer bij het Dok van Perry in Vlissingen.

Grijs

Voor ‘Grijs gebied’ hebben jongeren uit Middelburg zich verdiept in de geschiedenis van Middelburg. Theatermakers Sara Zwigtman en Marcos Valster hielpen hen. Gesprekken met ouderen vormden de basis voor deze voorstelling. Kinderen van Jeugdtheaterschool Zeeland spelen ‘Grijs gebied’ op vrijdag 3 mei om 19.00 uur en zaterdag 4 mei om 15.00 uur en 21.00 uur in het Zeeuws Archief. Kaarten kunnen worden gereserveerd via [email protected].

Vloggen

Het Zeeuwse jeugdtheatergezelschap Theaterloods-b verzorgt de voorstelling ‘Horzelman’, die gaat over vloggen, volgen en vervolgd worden. Speeltijden zijn zaterdag 4 mei om 20.30 uur en zondag 5 mei om 12.00 uur. Locatie is de Ballroom op de Oude Markt in Vlissingen.

Vluchtelingen

Diyar Talabani uit Irak. Ammar uit Syrië, Maria uit Uganda en Lalemba uit Eritrea vertellen hun verhaal in ‘Ver van huis’, een voorstelling die is te zien op zondag 5 mei om 13.30 uur, 14.30 uur, 15.30 uur en 16.30 uur in de Slag om de Schelde-container op het De Ruyterplein in Vlissingen. Alle voorstellingen zijn gratis toegankelijk.

Kijk voor meer informatie en het eventueel reserveren van kaarten op www.bevrijdingsfestivalzeeland.nl.

Meer uit Vlissingen

Schoolkinderen maken monogrammen in de bieb

VLISSINGEN - De ZB in Vlissingen organiseert een reeks workshops voor kinderen, waarbij ze de fascinerende wereld van monogrammen kunnen ontdekken en hun eigen unieke symbool kunnen creëren. Ruim driehonderd leerlingen van de Vlissingse basisscholen volgen de workshops.

5 uur geleden
Zaalvoetbalteam Toma uit Oost-Souburg bestaat 45 jaar

VLISSINGEN - Zaalvoetbalclub Toma uit Oost-Souburg bestaat dit jaar 45 jaar en gaat dat vieren met een feestavond op zaterdag 30 maart in Zaal Couburg in Koudekerke. Het team van Toma is destijds opgericht door Alex Telehala en zijn broer Jozef. "We dachten: we moeten iets doen voor die jongelui, anders gaan ze maar aan de drugs," vertelt Alex Telehala.

22 uur geleden
Lions Club Vlissingen doneert 19.500 euro aan goede doelen

VLISSINGEN -  Afgelopen woensdag, 28 februari, heeft de Lions Club Vlissingen haar jaarlijkse goede doelenavond gehouden. Op deze avond vindt de uitreiking plaats van de cheques aan goede doelen. Hiermee stimuleert de Lions Club maatschappelijke betrokkenheid en ondersteunt ze waardevolle initiatieven in de gemeenschap.

1 dag geleden
Vlissingse turnsters in de prijzen in Vlijmen

VLISSINGEN - Turnsters van de Vlissingse Turn Vereniging deden afgelopen weekend mee aan de tweede en derde kwalificatie wedstrijden. Deze turnwedstrijden vonden plaats in Vlijmen.  

1 dag geleden
Man (21) uit Delft duwt man (36) uit Vlissingen op het spoor: Politie zoekt getuigen

VLISSINGEN- Naar aanleiding van een incident, dat zaterdagavond 2 maart plaatsvond op het station van Vlissingen, is de politie op zoek naar getuigen. Daar duwde een 21-jarige man uit Delft een 36-jarige man uit Vlissingen om nog onbekende redenen op het spoor. De man uit Vlissingen raakte hierbij gewond en moest per ambulance overgebracht worden naar het ziekenhuis. De politie is op zoek naar getuigen die het incident hebben zien gebeuren of hebben gezien wat er aan vooraf is gegaan.

1 dag geleden
Magdeleen van Eersel exposeert aan de Koudekerkseweg

VLISSINGEN - Magdeleen van Eersel is de dertiende kunstenaar die exposeert in het raam van Sylvia Hubrouck aan de Koudekerkseweg 8. Hubrouck stelt sinds eind 2022 het raam van haar woning ter beschikking aan kunstenaars onder de titel 'Ik geef je mijn raam'.

4 dagen geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en JVOZ

VLISSINGEN - De JVOZ en de Zeelandia Middelburg gaan verder samenwerken. Vrijdag 23 februari ondertekenden voorzitter Remy Verhage van Zeelandia Middelburg en Eugène Fagg, voorzitter van JVOZ een samenwerkingsovereenkomst. Deze stap is het vervolg op een succesvolle pilot die in de afgelopen periode is uitgevoerd.

4 dagen geleden