Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Theatersector klaagt over 'onwerkbare' coronaplanning kabinet

Theatersector klaagt over 'onwerkbare' coronaplanning kabinet

AMSTERDAM (ANP) - De cultuursector wordt "horendol" van de gebrekkige planning en communicatie van het kabinet over mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen. De huidige restricties, waardoor alle theaters gesloten zijn, lopen vrijdag af. Pas vrijdag maakt het kabinet bekend hoe de situatie na vrijdag zal zijn.

"We hebben dit al zo vaak aangekaart de afgelopen twee jaar", stelt waarnemend directeur Siebe Weide van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD). "Maak een duidelijk overzicht van welke maatregelen en welk steunpakket je aan welk besmettingsrisico koppelt. We snappen dat het kabinet bij het nemen van besluiten vooral kijkt naar de epidemiologische criteria. Maar denk alsjeblieft ook aan de haalbaarheid en de uitvoerbaarheid voor de verschillende sectoren."

Als de theaters zaterdag weer de deuren zouden mogen openen, dan is het praktisch onmogelijk dat er zaterdagavond weer gespeeld wordt, stelt Weide. "We hebben tussen de een en twee weken nodig om alles weer op te starten. Het lijkt maar alsof het kabinet dat niet wil snappen."

Vrienden van Amstel Live

Veel grote producenten hebben besloten de voorstellingen die voor dit weekend gepland stonden te annuleren. Zo hebben cabaretiers als Johan Goossens en Sanne Wallis de Vries hun geplande shows de komende week al uit voorzorg geschrapt, meldt Theaterbureau De Mannen. Acteur Martijn Fischer meldde dinsdag in RTL Boulevard dat producent Stage Entertainment ook een serie shows van de Hazes-musical Zij gelooft in mij uit voorzorg heeft geschrapt.

Een vreemde situatie doet zich ook voor met de concertreeks Vrienden van Amstel Live. Omdat er een minieme kans is dat het grote concert zaterdag wel doorgaat, moeten het podium en de bijbehorende installatie worden opgebouwd. Maar de organisatoren rekenen er eigenlijk al op dat het kabinet vrijdag weer slecht nieuws heeft.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden