Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Theaters pleiten voor landelijke norm: één stoel vrij laten

Theaters pleiten voor landelijke norm: één stoel vrij laten

UTRECHT (ANP) - De vereniging van schouwburg- en concertgebouwdirecties (VSCD) pleit voor nieuwe maatregelen in de theaters, zoals één vrije stoel tussen de bezoekers, in plaats van 1,5 meter afstand. De vereniging wil het voorbeeld van Oostenrijk volgen, waar al actie is ondernomen op dit gebied.

De VSCD zegt de brief die de Raad voor Cultuur aan minister Van Engelshoven schreef te steunen. Daarin staan adviezen over een "wendbare en weerbare culturele en creatieve sector". Vooral wordt om een landelijke norm gevraagd, waarbij in theaterzalen bijvoorbeeld gebruik wordt gemaakt van een schaakopstelling: stoel om stoel.

Ook het gebruik van mondkapjes en een reserveringsplicht zijn onderdeel van de adviezen. "Door voor de gehele sector een landelijke versoepeling af te kondigen, wordt de zaalcapaciteit van alle 134 VSCD-podia verhoogt van 20 procent naar zeker 50 procent", aldus Gea Zantinge, voorzitter van het bestuur van VSCD.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Schitt's Creek grote winnaar Emmy Awards

LOS ANGELES (ANP) - De komedieserie Schitt's Creek is de grote winnaar geworden in de categorie comedy tijdens de Emmy-uitreiking. De show sleepte maar liefst zeven Emmy's in de wacht, waarmee het zesde en laatste seizoen van de populaire serie zeer feestelijk werd afgesloten.

10 uur geleden
Londens museum verwerft bijzonder manuscript Gauguin

LONDEN (ANP) - Het Londense kunstmuseum Courtauld Gallery heeft een rijk geïllustreerd manuscript van schilder Paul Gauguin verworven. Het heet Avant et Après (Voor en na) en Gauguin voltooide het twee maanden voor zijn dood in 1903, in een hut op het afgelegen Frans-Polynesische eiland Hiva Ova.

1 dag geleden
Peiling: weinig steun voor niet vervolgen Akwasi

AMSTERDAM (ANP) - De beslissing van het Openbaar Ministerie om rapper Akwasi niet te vervolgen, kan op weinig steun rekenen in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond. Van de ondervraagden vindt 16 procent het terecht dat hij niet wordt vervolgd voor zijn uitspraak over Zwarte Piet tijdens de Black Lives Matter-demonstratie op 1 juni op de Dam in Amsterdam.

1 dag geleden
Tentoonstelling in museum Romy 'Sissi' Schneider in Duitsland

KLEIN LOITZ (ANP) - In het toekomstige Romy Schneider Museum in slot Klein Loitz in de Duitse deelstaat Brandenburg is woensdag een eerste tentoonstelling met zwart-witfoto's te zien. De aanleiding is de 82e verjaardag van de actrice, die ooit beroemd werd door de Sissi-films.

1 dag geleden
Emmy Awards in aangepaste vorm uitgereikt

LOS ANGELES (ANP) - De 72e uitreiking van de Primetime Emmy Awards ziet er dit jaar anders uit dan normaal. Vanwege de coronacrisis is er geen publiek en rode loper en zullen de winnaars de prestigieuze televisieprijzen zondag vanuit huis of andere locaties in ontvangst nemen.

1 dag geleden
NPO schrapt geld voor talentontwikkeling film en tv

HILVERSUM (ANP) - De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) schrapt de financiële bijdragen aan een aantal projecten die de afgelopen decennia in het leven waren geroepen om talentontwikkeling bij film- en televisiemakers te stimuleren. KORT!, De Straat en De Oversteek, alle drie bedacht om jonge makers de kans te bieden producties te maken, worden stopgezet. Het is nog niet duidelijk of er nieuwe initiatieven voor in de plaats komen.

2 dagen geleden
Jan Smeets neemt na 50 jaar afscheid van Pinkpop

LANDGRAAF (ANP) - Jan Smeets stopt als festivaldirecteur van Pinkpop. "Na vijftig jaar doet 'Mister Pinkpop' een stapje terug en gaat hij genieten van de vrije tijd en van wat hij met het festival heeft opgebouwd", maakte Pinkpop vrijdagavond bekend.

2 dagen geleden