Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Theaterproducent en impresario Diederik Hummelinck (73) overleden

Theaterproducent en impresario Diederik Hummelinck (73) overleden

AMSTERDAM (ANP) - Voormalig theaterproducent en impresario Diederik Hummelinck is woensdag op 73-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan alzheimer en heeft "afscheid genomen van het leven," heeft Korthals Stuurman Theaterbureau, dat voortkwam uit zijn bureau Hummelinck Stuurman, bekendgemaakt.

De theaterproducent stond in de jaren tachtig en negentig aan de wieg van talloze grote namen uit de Nederlandse cabaretwereld. Hij richtte samen met zijn partner Arjen Stuurman in 1983 een impresariaat op waarbij mensen als Brigitte Kaandorp, Sanne Wallis de Vries en Jan Rot zich aansloten.

Een van hun grootste talenten was Hans Teeuwen, die in 1991 doorbrak met het duo Teeuwen en Smeenk. Nadat Roland Smeenk eind 1992 overleed door een auto-ongeluk, begeleidde het agentschap Teeuwen toen deze solo verder ging. Een andere grote ontdekking die zich bij het impresariaat aansloot was het trio Rooyackers, Kamps en Kamps dat in 1998 glorieus het Amsterdam Kleinkunst Festival won.

Samenwerkingen

Ook Alex Klaasen maakte zijn eerste solovoorstelling bij het bekende theaterbureau. Als producent werkte Hummelinck veel samen met Paul Haenen en Wim T. Schippers, met wie hij onder anderen het illustere stuk Going to the Dogs maakte. Ook was hij een van de mensen die de latere Gooische Vrouwen-scenarist Frank Houtappels zijn eerste kansen gaf als toneelschrijver.

Hummelinck rolde het theatervak in nadat het gezelschap Lage Landen Cabaret van zijn goede vriend Aernoud Witteveen in 1977 het festival Cameretten won. Zijn tweede 'talent' was kinderboekenschrijfster Joke van Leeuwen, die een jaar later Cameretten won.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Pussy Riot treedt met Maria Aljotsjina op in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De bekende Russische punkband Pussy Riot heeft zaterdagavond opgetreden in Amsterdam. In poppodium Q-Factory stond ook de bekende activiste Maria Aljotsjina op het toneel. Zij ontvluchtte Rusland eerder deze maand ondanks dat ze onder politietoezicht stond.

1 dag geleden
Songfestivaluitslag niet aangepast na ontdekken verdachte stemmen

TURIJN (ANP) - De uitslag van de finale van het Eurovisie Songfestival wordt niet meer aangepast. De European Broadcasting Union (EBU) heeft de eindrangschikking bevestigd nadat er de afgelopen dagen onderzoek is gedaan naar mogelijke stemfraude bij de jury's van zes landen.

3 dagen geleden
Chinezen boos dat ze niet droog blijven onder 'paraplu' van Gucci

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - Chinezen halen op socialmediaplatform Weibo uit naar de 'paraplu' die luxemerk Gucci en sportmerk Adidas daar samen op de markt hebben gebracht. Ze schrijven dat het omgerekend 1500 euro kostende product niet eens water kan tegenhouden. De merken zeggen zelf dat het gaat om een modieuze parasol en geen paraplu.

3 dagen geleden
Laura Pausini test positief op corona na songfestivalfinale

TURIJN (ANP) - De Italiaanse zangeres en presentatrice Laura Pausini heeft rond de finale van het Eurovisie Songfestival corona opgelopen. Ze maakte dat op Instagram bekend.

3 dagen geleden
Glennis Grace wist niet van persbericht over dagvaarding

AMSTERDAM (ANP) - Glennis Grace en haar advocaat waren niet op de hoogte van het feit dat donderdag naar buiten zou komen dat de zangeres wordt gedagvaard. "Helaas moeten wij constateren dat het Openbaar Ministerie kennelijk liever communiceert via de media dan rechtstreeks met ons als advocaten", laat Kerem Canatan, de advocaat van Grace, weten in een reactie.

3 dagen geleden
Senegalese zanger Youssou N'Dour naar Nederland

AMSTERDAM (ANP) - De beroemde Senegalese zanger Youssou N'Dour komt op 19 oktober naar Amsterdam voor een concert in Het Concertgebouw. Ook zal hij spreken op een conferentie van het Amsterdam Dance Event (ADE).

3 dagen geleden
Grunberg ontvangt P.C. Hooft-prijs

DEN HAAG (ANP) - Arnon Grunberg krijgt donderdagavond in theater Diligentia in Den Haag de P.C. Hooft-prijs voor proza, een oeuvreprijs van 60.000 euro. Volgens de jury heeft Grunberg een "immense bijdrage geleverd aan de Nederlandse literatuur".

4 dagen geleden