Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Theaterproducent en impresario Diederik Hummelinck (73) overleden

Theaterproducent en impresario Diederik Hummelinck (73) overleden

AMSTERDAM (ANP) - Voormalig theaterproducent en impresario Diederik Hummelinck is woensdag op 73-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan alzheimer en heeft "afscheid genomen van het leven," heeft Korthals Stuurman Theaterbureau, dat voortkwam uit zijn bureau Hummelinck Stuurman, bekendgemaakt.

De theaterproducent stond in de jaren tachtig en negentig aan de wieg van talloze grote namen uit de Nederlandse cabaretwereld. Hij richtte samen met zijn partner Arjen Stuurman in 1983 een impresariaat op waarbij mensen als Brigitte Kaandorp, Sanne Wallis de Vries en Jan Rot zich aansloten.

Een van hun grootste talenten was Hans Teeuwen, die in 1991 doorbrak met het duo Teeuwen en Smeenk. Nadat Roland Smeenk eind 1992 overleed door een auto-ongeluk, begeleidde het agentschap Teeuwen toen deze solo verder ging. Een andere grote ontdekking die zich bij het impresariaat aansloot was het trio Rooyackers, Kamps en Kamps dat in 1998 glorieus het Amsterdam Kleinkunst Festival won.

Samenwerkingen

Ook Alex Klaasen maakte zijn eerste solovoorstelling bij het bekende theaterbureau. Als producent werkte Hummelinck veel samen met Paul Haenen en Wim T. Schippers, met wie hij onder anderen het illustere stuk Going to the Dogs maakte. Ook was hij een van de mensen die de latere Gooische Vrouwen-scenarist Frank Houtappels zijn eerste kansen gaf als toneelschrijver.

Hummelinck rolde het theatervak in nadat het gezelschap Lage Landen Cabaret van zijn goede vriend Aernoud Witteveen in 1977 het festival Cameretten won. Zijn tweede 'talent' was kinderboekenschrijfster Joke van Leeuwen, die een jaar later Cameretten won.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden