Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Theater DeuX speelt 'Doek' in diverse theaters in Zeeland

Theater DeuX speelt 'Doek' in diverse theaters in Zeeland

Theater DeuX gaat touren met ‘DOEK’ in 3 verschillende theaters vanaf 11 november 2023. ‘Doek’, geschreven door Maria Goos, had een succesvolle première in juni 2023 in het Minitheater.

Het is een komedie om van te smullen voor het publiek én voor de spelers. Een ongegeneerd kijkje in de keuken van de wereld van acteurs, waarin alles een illusie is maar echt moet lijken.

Middelburg Minitheater, Verwerijstraat 53:
kaartverkoop via www.middelburgsminitheater.nl.
zaterdag 11 november / 20.00 uur
zondag 12 november / 14.30 uur
zaterdag 18 november / 20.00 uur
zondag 19 november / 14.30 uur

Vlissingen Scheldehof, Peperdijk 263:
kaartverkoop via https://eventix.shop/ngukyvsx
vrijdag 24 november / 20.00 uur
zondag 26 november / 14.30 uu
vrijdag1 december / 20.00 uur

Opbrengsten
Een groot deel van de opbrengst van de voorstellingen die gespeeld worden in het Scheldehof theater gaan naar de Stichting ‘vrienden hospice WVO Zorg’. De stichting wil het verblijf in het hospice zo prettig mogelijk te maken en ondersteunt het hospice in financiële en materiële zin. U kunt de stichting ondersteunen door zelf vriend te worden van het hospice van WVO Zorg. Meer informatie via [email protected].

Info over ‘Doek’
Het is drie weken voor de première als de zoveelste tegenspeler van Richard van Berkhove vertrekt. Het grillige humeur in combinatie met overmatig drankgebruik van de acteur jaagt zijn toneelpartners stuk voor stuk gillend de gordijnen in. Eigenlijk is er maar één vrouw die de grote Richard van Berkhove aan kan. Ooit studeerde actrice Lies Oorthuizen met hem af aan de toneelschool met hetzelfde stuk dat nu op springen staat. Daarna schitterden ze samen jarenlang op het toneel als het perfecte acteurskoppel. Tot Lies haar toneelcarrière aan de wilgen hing en aan de Franse Rivièra ging wonen. Onder bepaalde voorwaarden is zij bereid om het stuk te komen redden. Dat is het begin van een steekspel tussen twee mensen die elkaars liefste vijanden zijn. Of ze de eindstreep halen is nog maar de vraag, misschien valt het doek al vóór de première. Als dat het geval mocht zijn krijgt u een tegoedbon voor een voorstelling naar keuze in dit theater. Maar vooralsnog presenteert het team vol goede moed het toneelstuk ‘Doek’.

Regie: Anke Tanihatu
Spel: Simone Adriaanse en Willem van der Ent
Licht en geluid: Gertjan Adriaanse
Productie: Peter Adriaanse
Artwork: Escha Tanihatu

Meer uit Middelburg

Auto komt onderaan talud tot stilstand na eenzijdig ongeluk op de A58

MIDDELBURG - Een personenauto is in de nacht van zaterdag op zondag van de weg geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de A58 bij Middelburg. De auto kwam daarbij onderaan het talud tot stilstand. De bestuurder kwam met de schrik vrij.

2 uur geleden
Persoon mishandeld tijdens Koningsdagfestiviteiten in Middelburg

MIDDELBURG - Een persoon is zaterdagavond gewond geraakt bij een geweldsincident tijdens Koningsdagfestiviteiten in de omgeving van de Markt in Middelburg. Een ambulance kwam ter plaatse en ontfermde zich over het slachtoffer.

3 uur geleden
Twee voertuigen door onbekende oorzaak met elkaar in botsing op de Lepelstraat

VROUWENPOLDER- Op de Lepelstraat heeft zaterdagmiddag een incident plaatsgevonden. Op de kruising met de Huismanweg kwamen twee voertuigen, door onbekende oorzaak, met elkaar in botsing. Eén persoon werd ter plaatse medisch onderzocht door het ambulancepersoneel maar hoefde niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden.

20 uur geleden
Brand bij viswinkel op de Markt: Veel rook- en waterschade

MIDDELBURG- Bij een viswinkel op de Markt is in de nacht van vrijdag op zaterdag brand uitgebroken. De brand woedde in de aanbouw achter de winkel. De brandweer heeft de brand geblust en het pand geventileerd. Door de brand liep het pand flink wat rook- en waterschade op. De politie zette een deel van de Markt af. 

1 dag geleden
Fietsster en automobilist komen met elkaar in botsing op de Poeledaeleweg

MIDDELBURG- Bij een incident op de Poeledaeleweg, op de kruising met de Ruyterstraat, zijn vrijdagmiddag een fietsster en een automobilist met elkaar in botsing gekomen. De fietsster is onderzocht door het ambulancepersoneel en naar het ziekenhuis overgebracht. De oorzaak van het incident is onbekend. 

1 dag geleden
Zes Koninklijke onderscheidingen tijdens lintjesregen in Middelburg

MIDDELBURG - Vandaag hebben in de gemeente Middelburg zes mensen een Koninklijke onderscheidingen ontvangen uit handen van de waarnemend burgemeester van Middelburg, Marcel Fränzel. Zij werden allen Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Een van de decorandi ontving de onderscheiding op afstand, via een videoverbinding.

1 dag geleden
Acht Koninklijke Onderscheidingen in de gemeente Veere

VEERE/OOSTKAPELLE - Burgemeester Schouwenaar van de gemeente Veere reikte vandaag, op vrijdag 26 april 2024, tijdens de lintjesregen acht Koninklijke Onderscheidingen uit.

1 dag geleden