Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Theater CCXL opent vanmiddag als ‘Kapsalon Theater’

Theater CCXL opent vanmiddag als ‘Kapsalon Theater’

VLISSINGEN - Theater CCXL voert vanmiddag een ludieke actie om aandacht te vragen voor de sluiting van de cultuur- en evenementensector. Zo opent het theater vanmiddag als kapsalon, maar wel met het nodige entertainment. 

Host en presentator van ‘Kapsalon Theater’ is filmrecensent Rene Mioch die het publiek trakteert op fragmenten uit zijn theatershow ‘Films & Sterren’. Stand-up comedian Emiel van der Logt is eveneens aanwezig. Muziek is er van Peter Heyt, Hans van der Werf, Solof en DJ Shakedown Benny. De kappersschaar wordt gehanteerd door Harry Tanihatu van Wave Hairstyling in Oost-Souburg met Nina Beem in de rol van ‘Marie en Toilette’. De voorstellingen worden mede mogelijk gemaakt door Tjoonk GVL en Bloemisterij Wisse. In tegenstelling tot sommige andere burgemeester laat de Vlissingse burgemeester Bas van den Tillaar laat de actie van Theater CCXL oogluikend toe. “We handhaven op het moment dat er excessen zijn. Dus zolang de coronamaatregelen in acht worden genomen staan we de actie toe.” ‘Kapsalon Theater’ is geopend van 13 tot 17 uur en de voorstelling wordt vier keer gespeeld. Last minute tickets zijn te bestellen via de website www.ccxl.nl.

Meer uit Vlissingen

Magdeleen van Eersel exposeert aan de Koudekerkseweg

VLISSINGEN - Magdeleen van Eersel is de dertiende kunstenaar die exposeert in het raam van Sylvia Hubrouck aan de Koudekerkseweg 8. Hubrouck stelt sinds eind 2022 het raam van haar woning ter beschikking aan kunstenaars onder de titel 'Ik geef je mijn raam'.

7 uur geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en JVOZ

VLISSINGEN - De JVOZ en de Zeelandia Middelburg gaan verder samenwerken. Vrijdag 23 februari ondertekenden voorzitter Remy Verhage van Zeelandia Middelburg en Eugène Fagg, voorzitter van JVOZ een samenwerkingsovereenkomst. Deze stap is het vervolg op een succesvolle pilot die in de afgelopen periode is uitgevoerd.

10 uur geleden
Emoties lopen hoog op tijdens informatieavond FNV

VLISSINGEN - De emoties liepen gisteravond hoog op tijdens een informatieavond van de FNV die werd gehouden in de kantine van speeltuin Scheldekwartier. De bijeenkomst stond in het teken van het armoedebeleid van de gemeente Vlissingen. Volgens de FNV komen minima in de gemeente Vlissingen er bekaaider af dan in andere gemeenten als gevolg van de artikel-12 status van de gemeente. De bijeenkomst werd niet alleen bezocht door bezorgde burgers maar ook door gemeenteraadsleden.

1 dag geleden
Kipvis enthousiast over plannen Machinefabriek

VLISSINGEN - In de eerste plannen voor een culturele invulling van een deel van de Machinefabriek is ook ruimte beschikbaar voor kunstwerkplaats Kipvis. "We zijn erg enthousiast," vertelt Jochem Weststrate, secretaris van Kipvis. "We vinden het een heel goed idee."

1 dag geleden
Gemeente gaat de 'Gevleugelde Leeuw' veiligstellen

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen gaat de 'Gevleugelde Leeuw' van Kees Keijzer veiligstellen en een nieuwe plek zoeken waar het kunstwerk in de toekomst komt te hangen. Het kunstwerk hangt sinds 1969 aan de gevel van de voormalige Markusschool aan de Falckstraat. De gemeente is voornemens het schoolgebouw te slopen.

2 dagen geleden
De Piek wil graag naar de Machinefabriek

VLISSINGEN - Voorzitter Jaap van Boven heeft goede hoop dat er na jaren onzekerheid eindelijk toekomstperspectief komt voor poppodium De Piek. Het pand aan de Hellebardierstraat voldoet al jaren niet meer maar nu wordt het poppodium genoemd als één van de partijen die mogelijk onderdeel gaan uitmaken van de culturele invulling van de Machinefabriek.

3 dagen geleden
Gemeente houdt Wesley Sekewael in spanning

VLISSINGEN - Het is om moedeloos van te worden. Wesley Sekewael wacht al sinds november op een reactie van de gemeente over hoe er wordt aangekeken tegen de plannen voor de herbouw van de vliegtuigfabriek van Koninklijke Maatschappij de Schelde. "Met de provincie voeren we constructieve gesprekken maar de gemeente laat het een beetje afweten," verzucht Sekewael. "We weten nog altijd niet wat hun standpunt is."

3 dagen geleden