Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

The Wicked wil graag zelfs 'bieridioten' kunnen verrassen

The Wicked wil graag zelfs 'bieridioten' kunnen verrassen

VLISSINGEN - Met een blond, stevig triple-biertje vieren Marcel Lammers en Jolanda van Boven dat hun café The Wicked in Vlissingen twintig jaar bestaat. De coronaperikelen overschaduwen het jubileum, maar de twee laten zich niet uit het veld slaan. “Dat feestje komt er.”

De horeca krijgt meer ruimte door de versoepeling van de coronamaatregelen, maar met zestig man op elkaar gepakt een pubquiz doen, kan nog even niet. En die avonden zijn, samen met de live-optredens, bier- en whiskyproeverijen en het darten, belangrijke redenen dat het café dit jubileum kan vieren. “Je moet nu creatief zijn, dus we kijken hoe we deze activiteiten kleiner kunnen organiseren”, vertelt Jolanda.

Pronkstuk

The Wicked staat ook bekend om haar whiskys en vele soorten bier. Het is tenslotte een Ierse pub, al spreken de uitbaters inmiddels ook van een bruine kroeg. Het café is klein en gezellig ingericht met snuisterijen, veelal cadeaus van gasten. “Het hangt hier vol met heksen, maar we hebben er nooit een zelf gekocht”, zegt Marcel. Pronkstuk is de oude Puch, die tussen de heksen - het logo van The Wicked - in de zaak hangt (!). Die kreeg Marcel kort na de opening van het café van zijn vrienden van de Puch-club. “Hij deugt al lang niet meer, maar ziet er nog leuk uit.”

Handelsmerk

Waar veel cafés het twintigjarig bestaan niet halen, is het ook bijzonder dat Marcel al die jaren al het gezicht achter de toog is. Hij werkt zes dagen per week tot sluitingstijd; 2.00 uur. Jolanda organiseert alles achter de schermen. Tijd samen moeten ze soms echt plannen, maar deze invulling werkt voor hen. “Ik ben een nachtmens en houd van de vrijheid die ik heb.” Gasten voorzien van het juiste biertje geeft Marcel ook voldoening. The Wicked heeft zo’n 65 soorten op voorraad en dankzij de grote kelder zouden daar zelfs nog smaken kunnen bijkomen. “Ik vind het mooi om zelfs bieridioten nog te kunnen verrassen”, lacht Marcel. Jarenlang tapte hij als enige in Zeeland Guinness, vertelt hij, en zo’n Ierse pint serveren is een vak apart. Daarbij is zijn presentatie met een klavertje in het schuim nu zijn handelsmerk. “Als Ieren zeggen dat ze hier ‘the best pint of Guinness outside of Ireland’ hebben gedronken, dan is dat wel erg leuk.”

Elise

En dat terwijl Marcel op school nooit dacht kroegbaas te worden. “Ik heb de hts gedaan en als ingenieur bij De Schelde gewerkt. Mijn vriendin Elise was een horecavrouw in hart en nieren en haar droom was een Ierse pub beginnen.” Zo kwam Marcel achter de bar terecht. Elise is in 2006 overleden. Marcel zette de kroeg voort en een portret van Elise hangt nog altijd aan de wand.

'Famous Wicked'

Toen Jolanda jaren later een relatie kreeg met Marcel, was een café bestieren voor haar bekender terrein. Zij runde vroeger een jeugdsoos. De twee vullen elkaar met hun verschillende kwaliteiten goed aan. Ze vertrouwen erop de coronacrisis het hoofd te kunnen bieden en alsnog een jubileumfeest te vieren. Een optreden van The Blue Clay mag dan niet ontbreken. Die band speelt vaker in het café aan de Nieuwendijk en schreef voor het tienjarig bestaan het nummer ‘Famous Wicked’. “Als je het publiek dat hoort meegalmen, bijvoorbeeld tijdens een optreden in het Arsenaaltheater, dan doet dat wel wat met je.”

Meer uit Vlissingen

Jaarlijkse collecteweek Hartstichting komt eraan

VLISSINGEN - Een gezond hart is niet vanzelfsprekend. Ruim vijftig collectanten gaan deze week langs de deuren in Vlissingen om geld op te halen. 

23 uur geleden
Vlissingen Vintage groeit uit zijn jasje

VLISSINGEN - Wat begon als een eendaags festivalletje met drie Vlissingse rock and roll bandjes, zes oldtimers en driehonderd man publiek is gegroeid naar een driedaags muziek festival met tweeëntwintig internationale live bands, een vintage markt, een vinyl beurs, food trucks, custom made fietsen, een flea market waar je je vintage spullen mag verkopen, kindervermaak en meer dan honderd oldtimer auto's uit de jaren '40 tot en met '75.

1 dag geleden
Burgerinitiatief wil kunst in de binnenstad

VLISSINGEN - In een deel van de voormalige bibliotheek aan 't Spui is donderdagmiddag een initiatief om leegstaande winkelpanden te vullen met kunst gelanceerd. Een aantal Vlissingse kunstenaars heeft zich verenigd in het burgerinitiatief BooT en is voornemens om meer levendigheid in de binnenstad te brengen. "Toen ik zojuist van mijn huis hier naartoe liep kwam ik al tien leegstaande winkels tegen," vertelde Peter de Klerk van BooT in zijn openingspraatje.

2 dagen geleden
Record aantal deelnemers bij VTV-turnkampioenschappen

VLISSINGEN - Onder grote publieke belangstelling heeft de Vlissingse Turn Vereniging op 22 en 23 maart de Clubkampioenschappen turnen gehouden.  Het bleek maar weer eens dat VTV in het DNA van Vlissingen verankerd zit. Opa's en oma's die vroeger zelf hun clubkampioenschappen turnden en later kwam kijken naar hun kinderen zaten nu vol enthousiasme hun kleinkinderen aan te moedigen in de sfeervolle Vrijenhovenzaal. 

3 dagen geleden
Auto en trein botsen op spoorwegovergang

VLISSINGEN - Op een bewaakte spoorwegovergang in Vlissingen is zondagavond een Belgische personenauto aangereden door een passagierstrein. Eén persoon raakte lichtgewond.De auto werd rond 18.40 uur door de trein geschept op de overgang bij de Oude Veerhavenweg. De ambulancedienst heeft de bestuurder van de auto ter plekke behandeld. Vervoer naar het ziekenhuis bleek niet nodig te zijn. De persoon heeft bij de politie een verklaring afgelegd.Na de aanrijding werd de overgang afgesloten. Ook werd het treinverkeer direct stilgelegd. Rond 19.40 uur was de auto getakeld en kon de overgang weer worden vrijgegeven. Vanwege de botsing rijden momenteel nog altijd geen treinen tussen de stations Middelburg en Vlissingen. De NS verwacht dat het treinverkeer tot 22.15 uur gestremd blijft.Over de oorzaak van het ongeluk is nog niets bekend.

3 dagen geleden
Vlissingen gaat strijd aan met zwerfafval

VLISSINGEN - Vandaag en morgen wordt er opgeruimd in Vlissingen. Zo'n vijftig deelnemers zijn vanaf zaterdagmiddag 12 uur in 24 ploegen een uur lang op pad gegaan met grijpers en jutzakken. Het doel is om de gemeente Vissingen te ontdoen van zwerfafval. Bij aanvang van deze Zwerfafval Marathon Estafette Vlissingen heeft wethouder Coen Bertijn de Gouden Grijper in ontvangst genomen van Terra Maris/Schoon Zeeland.

4 dagen geleden
Twee jaren tachtig bands in de Piek

VLISSINGEN - Liefhebbers van muziek uit de jaren tachtig kunnen vrijdag 22 maart hun hart ophalen in poppodium de Piek waneer Pure Kult en The Mistress of Jersey hun opwachting maken. De bands brengen een tribute aan respectievelijk The Cult en de Sisters of Mercy.

5 dagen geleden