Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

The Information: grote ontslagronde bij TikTok op komst

The Information: grote ontslagronde bij TikTok op komst

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - TikTok is van plan deze week een grote ontslagronde aan te kondigen. Dat meldt technieuwssite The Information op basis van ingewijden. De populaire video-app zou tegen het personeel hebben gezegd dat er "aanzienlijke ontslagen" zullen vallen bij de operationele en marketingactiviteiten.

Het precieze aantal ontslagen is nog niet bekend. Volgens de ingewijden zal echter een groot percentage van de ongeveer duizend medewerkers van de wereldwijde operationele en marketingteams van TikTok verdwijnen. Het bedrijf zou van plan zijn om het wereldwijde team, dat de gebruikersondersteuning en communicatie verzorgt, op te heffen. De resterende werknemers van het team zullen zich gaan bezighouden met werkzaamheden op het gebied van veiligheid, inhoud en marketing.

De ontslagen komen op een moment dat TikTok een onzekere toekomst tegemoet gaat in de Verenigde Staten. De Amerikaanse president Joe Biden heeft onlangs een wet ondertekend waarmee TikTok in de VS wordt verboden als de video-app niet binnen een jaar de banden met het Chinese moederbedrijf ByteDance verbreekt. TikTok en ByteDance hebben al een rechtszaak aangespannen tegen de Amerikaanse overheid. Daarmee proberen ze de in hun ogen "ongrondwettelijke" wet tegen te houden waarmee ByteDance wordt gedwongen zijn Amerikaanse onderdelen te verkopen.

De VS en veel andere westerse landen maken zich zorgen dat Chinese autoriteiten TikTok misbruiken om data van gebruikers te krijgen. Om die reden geldt onder meer voor ambtenaren in de VS en de Europese Commissie een TikTok-verbod op hun werktelefoons. In Nederland geldt een dergelijk verbod niet. Wel heeft de overheid rijksambtenaren opgeroepen TikTok te verwijderen van hun werktelefoon.

Meer uit Financieel

Aanbiedingenwebsite koopjedeal.nl stopt ermee na boete van ACM

DEN HAAG (ANP) - Aanbiedingenwebsite koopjedeal.nl kondigt aan ermee te stoppen. Dat schrijft de site, ruim een week nadat bekend is geworden dat het bedrijf achter koopjedeal.nl een boete moet betalen vanwege nepkortingen.

42 minuten geleden
Nabestaanden vliegtuigcrashes willen miljardenboete Boeing

WASHINGTON (ANP/RTR) - Familieleden van de slachtoffers van twee grote Boeing 737 MAX-crashes hebben de Amerikaanse justitie gevraagd een boete van maximaal bijna 25 miljard dollar te eisen tegen de vliegtuigbouwer. Volgens een advocaat van de nabestaanden zou die straf "juridisch gerechtvaardigd en duidelijk passend" zijn. Hij spreekt in een brief aan justitie van "de dodelijkste bedrijfsmisdaad in de geschiedenis van de Verenigde Staten".

1 uur geleden
Europese Commissie wil maatregelen voor Nederlandse arbeidsmarkt

BRUSSEL (ANP) - Het is hard nodig dat de Nederlandse overheid ingrijpt op de arbeidsmarkt, vindt de Europese Commissie. Zo moet flexwerk minder aantrekkelijk worden, staat bij een reeks aanbevelingen die de dagelijkse EU-leiding heeft voor Nederland. Ook zou ons land meer moeten doen om extra mensen aan het werk te krijgen om zo personeelstekorten op te lossen.

2 uur geleden
Oekraïne gaat invoerrechten betalen voor export eieren naar EU

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie gaat invoerrechten heffen op eieren uit Oekraïne. Het land exporteert er meer naar de EU dan voorheen, en de unie wil de eigen boeren beschermen tegen de Oekraïense concurrentie.

2 uur geleden
Moederbedrijf Thuisbezorgd wint op beurs na deal met Amazon

AMSTERDAM (ANP) - Thuisbezorgd-moederbedrijf Just Eat Takeaway was woensdag een van de grotere winnaars op de Amsterdamse beurs. Het maaltijdbestelbedrijf gaat in samenwerking met webwinkelconcern Amazon leden van Amazon Prime in Duitsland, Oostenrijk en Spanje gratis maaltijdbezorgingen aanbieden. Daarop werd door beleggers positief gereageerd. Met een plus van 1,5 procent was Just Eat Takeaway de grootste stijger bij de middelgrote fondsen op het Damrak.

3 uur geleden
Amazon steekt 8,8 miljard euro in clouddiensten in Duitsland

FRANKFURT (ANP/BELGA) - Amazon wil de komende jaren miljarden euro's extra investeren in Duitsland, meldt het Amerikaanse webwinkelconcern. Zo wil Amazon 8,8 miljard dollar uittrekken om zijn infrastructuur voor clouddiensten in dat land uit te breiden.

4 uur geleden
Italiaanse regering belooft verantwoordelijke overheidsfinanciën

ROME (ANP) - De Italiaanse regering is zich ervan bewust dat een "verantwoordelijke aanpak" van de overheidsfinanciën noodzakelijk is. Dat zei de Italiaanse minister Carlo Giorgetti tegen journalisten in Rome. Hij reageerde op het nieuws dat de Europese Commissie het Zuid-Europese land onder financieel toezicht wil stellen omdat het begrotingstekort en de staatsschuld te hoog zijn.

5 uur geleden