Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'The Crown' was aanleiding voor deze memoires

'The Crown' was aanleiding voor deze memoires

GOES - Elke week geeft een medewerker van de boekhandels Het Paard van Troje of De Koperen Tuin een leestip.

Deze week is Niek Walhout aan de beurt. Hij komt met ‘De hofdame’ van Anne Glenconner. “Deze dagen is er veel ophef over het lopende seizoen van Netflix-serie ‘The Crown’”, zegt hij. “In dit seizoen komt de auteur van het boek ‘De hofdame’ voor: lady Anne Glenconner. Ze wordt gespeeld door Nancy Carroll. ‘The Crown’ was zelfs de aanleiding voor deze memoires of liever gezegd het gesprek met de actrices die haar en prinses Margaret spelen.”

Tiranniek

“Tijdens een deel van haar leven was Anne de hofdame van prinses Margaret. De reden dat zij deze baan kreeg was opmerkelijk. Het was haar redding uit een tiranniek huwelijk. Als hofdame heeft Anne vooraanstaande mensen ontmoet. Ook in de jaren voordat ze hofdame was, kwam zij de ‘rich and famous’ tegen op het eiland Mustique dat eigendom was van Lord Glenconner. Tot zijn dood verbleef hij daar, terwijl Anne zich terugtrok op Holkham Hall in Norfolk. De memoires geven je een kijkje in een wereld die vreemd voor ons is, maar ook fascinerend en tragisch.”

Meer uit Beveland

Burgemeester Dijksterhuis neemt Jaarboek Beveland 2023 in ontvangst

HEINKENSZAND - Burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele heeft uit handen van Robert Odekerken van Uitgeverij De Bode het Jaarboek Beveland 2023 in ontvangst genomen. 

21 uur geleden
Man gewond aan hoofd na ongeval Oosterschelde

COLIJNSPLAAT - Bij een ongeval op de Oosterschelde bij Colijnsplaat is zaterdagmiddag een man gewond geraakt aan het hoofd. De KNRM en de Kustwacht werden ingezet.

2 dagen geleden
Kapelse bigband 'The Evergreens' gaat terug in de tijd in Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Op zaterdag 9 maart geeft bigband The Evergreens uit Kapelle een echte dansavond voor de liefhebbers van het stijldansen.

2 dagen geleden
Kunstenaar Dani Ploeger: 'Mijn werk gaat over de wereld waarin we leven'

VLISSINGEN - Bij de Souburgse fanfare leerde hij dat er meer mogelijk is dan 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg'. Die les heeft Dani Ploeger ter harte genomen. Als kunstenaar zoekt hij de verbinding tussen de plek waar hij opgroeide en de kunstwereld. "Die mensen vinden me een rare, maar ik ben óók nog steeds iemand van het dorp."

3 dagen geleden
Auto belandt in sloot in buitengebied Borssele: Inzittenden naar het ziekenhuis

BORSSELE - In het buitengebied van Borssele is vrijdagavond een personenauto op zijn kop in een vrijwel droge sloot beland. Zeker twee personen raakten gewond.

3 dagen geleden
Hele gebied Omnium en Hollandsche Hoeve in Goes voortaan rookvrij

GOES - Binnen mocht al niet meer gerookt worden, maar voortaan is het hele terrein van het Omnium en de Hollandsche Hoeve in Goes een rookvrije zone. 'Hier komen veel kinderen en we willen het goede voorbeeld geven', aldus de partijen in het gebied die hiervoor samenwerken.

3 dagen geleden
Goes vernieuwt centrum-zuid, inwoners kunnen meedenken

GOES - De gemeente Goes presenteert een conceptplan voor de toekomst van het gebied centrum-zuid. Voordat de gemeenteraad hierover definitief besluit, kunnen inwoners tot maandag 1 april online meedenken en suggesties geven. Ook is er op maandag 18 maart een inloopavond over de nieuwe visie in buurthuis de Pit in Goes.

4 dagen geleden