Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Thamara en John openen b&b in Oostdijk: 'We willen dit heerlijke plekje delen met anderen'

Thamara en John openen b&b in Oostdijk: 'We willen dit heerlijke plekje delen met anderen'

OOSTDIJK- John en Thamara Zuidweg-van Burg zijn na drie jaar bijna klaar met de grondige verbouwing van hun rijksmonument in Oostdijk. Boerderij ‘t Oefje heeft een hele nieuwe voorgevel en een nieuw dak gekregen. Binnen is de woning compleet gerenoveerd en het dak van de schuur is ook vernieuwd. De naastgelegen bakkeet heeft de functie van B&B gekregen.

“De opa van Thamara heeft de boerderij in 1973 gekocht”, vertelt het jonge stel. “Je stapte binnen in de modder in de schuur en het woonhuis was boven één open, ongeïsoleerde ruimte. De bakkeet werd vroeger altijd gebruikt door de knechten en had een dubbele functie. In één deel stonden de varkens en in het deel met het schoorsteentje werd brood gebakken. We hebben het gebouw helemaal gerestaureerd, maar vonden het leuk om de oude naam te behouden. Vandaar dat de B&B  ‘De bakkeet’ heet.

Verbouwd

In 1990 kwam de tante van Thamara met haar gezin in de boerderij wonen en in 2000 kocht de vader van Thamara het gebouw. “In 2016 hebben wij het weer overgekocht. Er was toen al heel veel aan verbouwd, maar er moest toch nog veel gebeuren. In 2019 hebben we een subsidieaanvraag gedaan bij de provincie en die is toen gelukkig toegekend. Er zit ook veel geld van onszelf in, want niet alles kon van de subsidie bekostigd worden. Wat niet monumentaal is, daar hebben we geen subsidie voor gekregen. Alles wat binnen verbouwd is, is op eigen kosten gedaan, maar het is het zeker waard geweest. Het is heel fijn dat we door de subsidie alles in één keer hebben kunnen aanpakken.”

Rustzoekers

John en Thamara zijn blij dat het einde van de verbouwing in zicht is. “We zijn eind 2020 begonnen met de verbouwing. In mei 2021 hebben we onze drie kinderen uit Hongarije geadopteerd, dus dat was een drukke, ingrijpende tijd. Wat een leuk voordeel was dat de kinderen hun eigen kamers zelf mochten helpen inrichten. We zijn heel blij met hoe alles geworden is. In het najaar hopen we de B&B in gebruik te kunnen nemen. We zitten hier heel mooi, op het smalste stukje Zeeland tussen de Scheldes in. Het is gewoon een heerlijk plekje en dat willen we graag delen met anderen. Mensen die een B&B boeken zijn vaak rustzoekers en dat kunnen ze hier zeker vinden. En er is altijd nog het gezelschap van de hond, het varken, de kippen en de katten.”

Meer uit Reimerswaal

Bromfietser naar ziekenhuis na botsing met auto in Kruiningen

KRUININGEN - Een bromfietser is donderdagavond gewond geraakt na een aanrijding met een auto in Kruiningen.

2 uur geleden
'We gaan voor feestdag waarop heel Yerseke trots kan zijn'

YERSEKE - Er is nog het nodige werk te verzetten, maar Yerseke at Sea staat al stevig in de steigers. Op zaterdag 17 augustus is het mosselen, oesters en sfeer in de haven. De nadruk ligt niet op kwantiteit, maar op kwaliteit, vertelt de organisatie achter het nieuwe festival.

20 uur geleden
Lionsclub Kapelle-de Bevelanden doneert 2.500 euro aan Stichting Lentekind

KAPELLE - Lionsclub Kapelle-de Bevelanden heeft donderdag 11 april een donatie van 2.500 euro geschonken aan Stichting Lentekind. 

1 dag geleden
Treinreiziger aangehouden bij Kapelle

KAPELLE - Een treinreiziger (24) is woensdag aangehouden bij Kapelle.

1 dag geleden
Programma Koningsdag 2024 Kruiningen

KRUININGEN - Het Oranjecomité Kruiningen organiseert weer de jaarlijkse Koningsdagviering.

1 dag geleden
Nieuw brug verbindt wijken Hansweert

HANSWEERT - Wethouder Maarten Both van de gemeente Reimerswaal heeft donderdag op een soort waterfiets de brug aan de Sloestraat in Hansweert feestelijk in gebruik genomen.

2 dagen geleden
Hulpdiensten oefenen ongeval bij sluizen Hansweert

HANSWEERT - Het sluizencomplex bij Hansweert was maandag het decor voor een grote, multidisciplinaire oefening van de hulpdiensten. De brandweer, ambulancedienst, politie en Rijkswaterstaat namen deel aan een complex scenario in een van de, op dit moment in onderhoud zijnde, sluiskolken.

2 dagen geleden