Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Thamara en John openen b&b in Oostdijk: 'We willen dit heerlijke plekje delen met anderen'

Thamara en John openen b&b in Oostdijk: 'We willen dit heerlijke plekje delen met anderen'

OOSTDIJK- John en Thamara Zuidweg-van Burg zijn na drie jaar bijna klaar met de grondige verbouwing van hun rijksmonument in Oostdijk. Boerderij ‘t Oefje heeft een hele nieuwe voorgevel en een nieuw dak gekregen. Binnen is de woning compleet gerenoveerd en het dak van de schuur is ook vernieuwd. De naastgelegen bakkeet heeft de functie van B&B gekregen.

“De opa van Thamara heeft de boerderij in 1973 gekocht”, vertelt het jonge stel. “Je stapte binnen in de modder in de schuur en het woonhuis was boven één open, ongeïsoleerde ruimte. De bakkeet werd vroeger altijd gebruikt door de knechten en had een dubbele functie. In één deel stonden de varkens en in het deel met het schoorsteentje werd brood gebakken. We hebben het gebouw helemaal gerestaureerd, maar vonden het leuk om de oude naam te behouden. Vandaar dat de B&B  ‘De bakkeet’ heet.

Verbouwd

In 1990 kwam de tante van Thamara met haar gezin in de boerderij wonen en in 2000 kocht de vader van Thamara het gebouw. “In 2016 hebben wij het weer overgekocht. Er was toen al heel veel aan verbouwd, maar er moest toch nog veel gebeuren. In 2019 hebben we een subsidieaanvraag gedaan bij de provincie en die is toen gelukkig toegekend. Er zit ook veel geld van onszelf in, want niet alles kon van de subsidie bekostigd worden. Wat niet monumentaal is, daar hebben we geen subsidie voor gekregen. Alles wat binnen verbouwd is, is op eigen kosten gedaan, maar het is het zeker waard geweest. Het is heel fijn dat we door de subsidie alles in één keer hebben kunnen aanpakken.”

Rustzoekers

John en Thamara zijn blij dat het einde van de verbouwing in zicht is. “We zijn eind 2020 begonnen met de verbouwing. In mei 2021 hebben we onze drie kinderen uit Hongarije geadopteerd, dus dat was een drukke, ingrijpende tijd. Wat een leuk voordeel was dat de kinderen hun eigen kamers zelf mochten helpen inrichten. We zijn heel blij met hoe alles geworden is. In het najaar hopen we de B&B in gebruik te kunnen nemen. We zitten hier heel mooi, op het smalste stukje Zeeland tussen de Scheldes in. Het is gewoon een heerlijk plekje en dat willen we graag delen met anderen. Mensen die een B&B boeken zijn vaak rustzoekers en dat kunnen ze hier zeker vinden. En er is altijd nog het gezelschap van de hond, het varken, de kippen en de katten.”

Meer uit Reimerswaal

Man raakt gewond bij ruzie (update)

RILLAND - Bij een mishandeling in een pand gelegen aan de Hoofdweg, is één persoon gewond geraakt. Hulpdiensten waren massaal aanwezig. Volgens de politie ging er een ruzie aan de mishandeling vooraf.

1 dag geleden
24-uurs voetbalmarathon vv Kapelle op 7 en 8 april

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle organiseert op vrijdag 7 en zaterdag 8 april een 24-uurs voetbalmarathon. 

1 dag geleden
'Waterplanten helpen met kustbescherming'

YERSEKE - In zijn onderzoek naar natuurlijke kustbescherming, onder meer in Zeeland, heeft Jaco de Smit ontdekt dat zeegras voor de kust verrassend weerbaar is tegen stormen en dat slijkkreeftjes de bodem juist minder stabiel maken. De Smit is promovendus bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ), dat ook een vestiging heeft in Yerseke.

2 dagen geleden
De Trappers in Krabbendijke houdt promotierit

KRABBENDIJKE - Bij fietsvereniging T.C. De Trappers uit Krabbendijke start zaterdag 1 april het zomerseizoen. ‘De openingsrit heeft een speciaal karakter, want ook niet-leden zijn welkom’, laat de club weten.

3 dagen geleden
Zumba Kids Krabbendijke verwelkomen nieuwe leden

KRABBENDIJKE - Allerlei verenigingen in Reimerswaal, zoals de Zumba Kids in Krabbendijke, zetten deze weken hun deuren open voor belangstellenden, zodat zij gratis de sfeer kunnen proeven. Zo hopen de clubs op nieuwe leden en kunnen kinderen laagdrempelig een nieuwe hobby uitproberen.

4 dagen geleden
Mozart in Yerseke zet deur open voor belangstellenden

YERSEKE - Muziekvereniging Mozart in Yerseke doet mee aan de kennismakingsweken bij Reimerswaalse verenigingen. Geïnteresseerden zijn op donderdagavond welkom bij een repetitieavond in Tehaere in Yerseke.  

4 dagen geleden
Ondernemers Yerseke geven honderden euro's weg met babbelaaractie

YERSEKE - Ondernemersvereniging OVY in Yerseke houdt van dinsdag 21 maart tot en met zaterdag 8 april een babbelaaractie. In deze periode krijgen klanten bij de deelnemende winkels en horeca een Zeeuwse babbelaar bij iedere aankoop. Dat kan de gelukkige snoeper 25, vijftig en zelfs honderd euro opleveren.

5 dagen geleden