Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Textielinzameling in alle Borselse dorpen

Textielinzameling in alle Borselse dorpen

HEINKENSZAND - In ‘s-Gravenpolder, Ovezande, Oudelande en Heinkenszand is er al een inzamelpunt voor kleding en ander textiel en binnenkort krijgen de overige Borselse dorpen er ook een.

In de meeste dorpen staan de nieuwe kledingcontainers straks bij de glasbakken. In enkele dorpen komen er bakken bij. “We onderzoeken waar deze het beste geplaatst kunnen worden”, laat een woordvoerder van de gemeente Borsele weten. “We hopen dit binnen enkele weken duidelijk te hebben.” Dan informeert de gemeente ook de inwoners hierover.

Borsele breidt de dienstverlening van Curitas om meerdere redenen uit. Het ingezamelde textiel wordt op allerlei manieren hergebruikt, ook kleding die meer draagbaar is. Een deel van de opbrengst van de inzameling gaat naar het goede doel. Met een textielinzamelpunt in de buurt brengen inwoners textiel vaker hiernaartoe in plaats van het in de grijze kliko te gooien, hoopt de gemeente. “Zo vermindert de hoeveelheid restafval”, licht wethouder Kees Weststrate toe. “We verwachten dat het zo’n 10.000 euro aan kosten bespaart.” Als tegenprestatie voor de uitbreiding van de dienstverlening krijgt Curitas het alleenrecht op textiel inzamelen in Borsele.

Kijk voor meer informatie op www.curitas.nl.

Meer uit Beveland

Zaterdag is het open dag bij gemeente Goes

GOES - De gemeente Goes opent haar deuren tijdens een open dag op zaterdag (2 maart) van 13.00 tot 16.00 uur. Op deze dag kunnen inwoners en andere geïnteresseerden een kijkje achter de schermen nemen en meer ontdekken over de activiteiten en diensten van de gemeente.

9 uur geleden
John Taks is de nieuwe bestuursvoorzitter van Adrz

GOES - Per 1 juni wordt John Taks voorzitter raad van bestuur van Adrz in Zeeland. Sinds december 2015 is hij voorzitter raad van bestuur van het Diakonessenhuis Utrecht, Zeist en Doorn. Taks vertrekt met warme en gemengde gevoelens uit Utrecht, maar verheugt zich erg op zijn nieuwe uitdaging.

14 uur geleden
Defensie lonkt naar havengebied Vlissingen-Oost

VLISSINGEN-OOST - Het Ministerie van Defensie onderzoekt de mogelijkheden om een vaste plek in Vlissingen-Oost te krijgen voor de overslag van wapen- en troepentransporten. Het ministerie is daarover in overleg met de gemeente Vlissingen en Borsele en havenbedrijf North Sea Port.

14 uur geleden
Ploegenpresentatie ZRTC Theo Middelkamp in Heinkenszand

HEINKENSZAND - Op vrijdag 23 februari houdt ZRTC Theo Middelkamp haar jaarlijkse ploegenpresentatie in De Stenge in Heinkenszand. Ook het afgelopen jaar is er flink aan de weg getimmerd door de Zeeuwse wielerclub.

14 uur geleden
Gemeente Goes organiseert evenement over jong ondernemen

GOES - Om jonge ondernemers aan te trekken, organiseert de gemeente Goes een evenement over jong ondernemen. Dit evenement is op maandag 4 en dinsdag 5 maart van 13.30 tot 16.00 uur in het pand aan de Klokstraat 7 in Goes.

18 uur geleden
Bewoners opgeschrikt door brand in garage in 's-Heer Arendskerke

's-HEER ARENDSKERKE - De brandweer is in de nacht van woensdag op donderdag uitgerukt voor een brand in de garage van een woning aan de Liesbethstraat in 's-Heer Arendskerke. De brandweerlieden konden het vuur onder controle krijgen voordat het oversloeg naar het huis.

19 uur geleden
Musical 'De Jantjes' is genieten voor iedereen

GOES - Als regisseur van Muziektheater Zeeland brengt de Belgische Hugo Segers aardig wat tijd door in de auto. Zeker nu, aan de vooravond van de première van 'De Jantjes'. Dat hij deze reistijd op de koop toe neemt, is een compliment aan het toneelgezelschap. "Het is een amateurvereniging op hoog niveau", stelt Segers. Zaterdagmiddag 9 maart voeren ze 'De Jantjes' op in theater de Mythe in Goes en Vrienden van de Bode kunnen gratis entreebewijzen winnen!

1 dag geleden