Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Testcentrum voor Hyperloop komt mogelijk naar Zeeland

Testcentrum voor Hyperloop komt mogelijk naar Zeeland

ZEELAND - De provincie Zeeland is samen met Groningen in de race als locatie voor het European Hyperloop Center (EHC). Deze snelle transporttechnologie heeft als doel een oplossing te bieden voor de wereldwijde groei van passagiers- en goederenstromen. De hyperloop kan op den duur korte afstandsvluchten vervangen. 

Tot vandaag streden er nog vier provincies om de testbaan naar hun regio te krijgen. Daar zijn er nu nog maar twee van over: Zeeland en Groningen. "Deze provincies kwamen allebei met een goed voorstel. Beiden hebben een mooie locatie beschikbaar waar wij goede mogelijkheden zien om dit centrum te realiseren", laat Tim Houter, CEO van Hardt Hyperloop weten. 

Het EHC is een initiatief van de Nederlandse ontwikkelaar Hardt Hyperloop. Het testcentrum zal bestaan uit een high-speed testbaan van drie kilometer en een onderzoekslaboratorium. Uit onderzoek moet blijken in hoeverre de hyperloop een realistisch alternatief is voor korte afstandsvluchten. Naar verwachting wordt het testcentrum in 2022 geopend. 

Binnen een maand wordt de knoop definitief doorgehakt. Tot die tijd hebben de twee overgebleven provincies de mogelijkheid om hun voorstel voor het EHC te concretiseren. 

Slimme mobiliteit 

"De hyperloop past goed bij Zeeland en onze ambities als het gaat om duurzaamheid en innovatie", laat Jo-Annes de Bat, gedeputeerde voor provincie Zeeland weten. "Zeeland is aangewezen door de Rijksoverheid als proeftuin voor slimme mobiliteit; we testen hier verschillende nieuwe innovatieve vervoersmogelijkheden. Nu we weer een stap dichter bij de realisatie zijn willen we met alle betrokken partijen zo snel mogelijk om de tafel."

Hyperloop

De hyperloop is een veelbelovende technologie voor vervoer van mensen en goederen. In een buizensysteem verplaatsen voertuigen zich autonoom door middel van een volledig elektrisch magnetisch aandrijfsysteem. De lagedrukbuizen zorgen ervoor dat de voertuigen beschermd zijn tegen weer en wind en zeer energiezuinig kunnen voortbewegen. Reizen met de hyperloop is CO2 neutraal én erg snel. Vanuit Amsterdam reis je met de hyperloop in slechts 15 minuten naar Eindhoven en ben je binnen 50 minuten in Frankfurt. Aangezien de hyperloop tweemaal zoveel personen kan vervoeren dan de huidige hogesnelheidstrein, biedt deze technologie een duurzame oplossing voor de wereldwijd exponentieel groeiende passagiers- en goederenstromen. 

Meer uit Beveland

Kermis in Goes is geopend; week lang vertier in binnenstad

GOES - Kijkers waren er vrijdagmiddag al volop om te zien hoe de kermisexploitanten in Goes de laatste voorbereidingen troffen bij hun attracties. Om 15.00 uur is de kermis in de binnenstad officieel geopend en kan het publiek ook alle attracties uitproberen. 

2 uur geleden
Vallende sterren van de Perseïden vanavond goed te zien

Komende nacht is het hoogtepunt van de meteorenzwerm Perseïden. Het beste moment om de Perseïden waar te nemen is om 4.45 uur. ‘Het weerbeeld is zeer gunstig, want het is helder weer en de temperatuur is aangenaam’, aldus weerbureau Weeronline. ‘Helaas valt het aantal vallende sterren van de Perseïden dit jaar tegen.’

2 uur geleden
Prominente vrouwen in Platepolder Heinkenszand

HEINKENSZAND - De straatnamen van de nieuwe wijk in Platepolder in Heinkenszand zijn bekend. De dertien straten worden vernoemd naar prominente vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis, zoals de Irene Vorrinkstraat en Marga Klompélaan.

6 uur geleden
Getuigen helpen politie in Goes fietsendief grijpen

GOES - De politie heeft woensdagmiddag een fietsendief kunnen aanhouden met hulp van getuigen. Dat gebeurde in het centrum van Goes. 

1 dag geleden
Derde editie Lewedorp Lady’s Tournament op 9 september

LEWEDORP - Liefhebbers van vrouwenvoetbal 7 tegen 7 komen vrijdag 9 september volop aan hun trekken tijdens het 7 tegen 7 vrouwentoernooi, dat wordt georganiseerd door de Lewedorpse Boys.

1 dag geleden
Blauwalg steekt kop op in stilstaand water, onder meer in Goese Polder

GOES – Door de hoge temperaturen duiken blauwalgen op in stilstaand water in Zeeland, zoals in de wijk Goese Polder in Goes. Het wordt mens en dier afgeraden om met dit water in contact te komen. Waterschap Scheldestromen verwacht dat de aanwezigheid van blauwalg de komende dagen toeneemt door de warmte.

2 dagen geleden
Treinverkeer tussen Vlissingen en Arnemuiden gestremd door aanrijding

ARNEMUIDEN – Door een aanrijding op de Doeleweg met een trein is het treinverkeer tussen Vlissingen en Arnemuiden voor onbepaalde tijd gestremd.

2 dagen geleden