Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Testcentrum voor Hyperloop komt mogelijk naar Zeeland

Testcentrum voor Hyperloop komt mogelijk naar Zeeland

ZEELAND - De provincie Zeeland is samen met Groningen in de race als locatie voor het European Hyperloop Center (EHC). Deze snelle transporttechnologie heeft als doel een oplossing te bieden voor de wereldwijde groei van passagiers- en goederenstromen. De hyperloop kan op den duur korte afstandsvluchten vervangen. 

Tot vandaag streden er nog vier provincies om de testbaan naar hun regio te krijgen. Daar zijn er nu nog maar twee van over: Zeeland en Groningen. "Deze provincies kwamen allebei met een goed voorstel. Beiden hebben een mooie locatie beschikbaar waar wij goede mogelijkheden zien om dit centrum te realiseren", laat Tim Houter, CEO van Hardt Hyperloop weten. 

Het EHC is een initiatief van de Nederlandse ontwikkelaar Hardt Hyperloop. Het testcentrum zal bestaan uit een high-speed testbaan van drie kilometer en een onderzoekslaboratorium. Uit onderzoek moet blijken in hoeverre de hyperloop een realistisch alternatief is voor korte afstandsvluchten. Naar verwachting wordt het testcentrum in 2022 geopend. 

Binnen een maand wordt de knoop definitief doorgehakt. Tot die tijd hebben de twee overgebleven provincies de mogelijkheid om hun voorstel voor het EHC te concretiseren. 

Slimme mobiliteit 

"De hyperloop past goed bij Zeeland en onze ambities als het gaat om duurzaamheid en innovatie", laat Jo-Annes de Bat, gedeputeerde voor provincie Zeeland weten. "Zeeland is aangewezen door de Rijksoverheid als proeftuin voor slimme mobiliteit; we testen hier verschillende nieuwe innovatieve vervoersmogelijkheden. Nu we weer een stap dichter bij de realisatie zijn willen we met alle betrokken partijen zo snel mogelijk om de tafel."

Hyperloop

De hyperloop is een veelbelovende technologie voor vervoer van mensen en goederen. In een buizensysteem verplaatsen voertuigen zich autonoom door middel van een volledig elektrisch magnetisch aandrijfsysteem. De lagedrukbuizen zorgen ervoor dat de voertuigen beschermd zijn tegen weer en wind en zeer energiezuinig kunnen voortbewegen. Reizen met de hyperloop is CO2 neutraal én erg snel. Vanuit Amsterdam reis je met de hyperloop in slechts 15 minuten naar Eindhoven en ben je binnen 50 minuten in Frankfurt. Aangezien de hyperloop tweemaal zoveel personen kan vervoeren dan de huidige hogesnelheidstrein, biedt deze technologie een duurzame oplossing voor de wereldwijd exponentieel groeiende passagiers- en goederenstromen. 

Meer uit Beveland

Man gewond aan hoofd na ongeval Oosterschelde

COLIJNSPLAAT - Bij een ongeval op de Oosterschelde bij Colijnsplaat is zaterdagmiddag een man gewond geraakt aan het hoofd. De KNRM en de Kustwacht werden ingezet.

12 uur geleden
Kapelse bigband 'The Evergreens' gaat terug in de tijd in Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Op zaterdag 9 maart geeft bigband The Evergreens uit Kapelle een echte dansavond voor de liefhebbers van het stijldansen.

12 uur geleden
Kunstenaar Dani Ploeger: 'Mijn werk gaat over de wereld waarin we leven'

VLISSINGEN - Bij de Souburgse fanfare leerde hij dat er meer mogelijk is dan 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg'. Die les heeft Dani Ploeger ter harte genomen. Als kunstenaar zoekt hij de verbinding tussen de plek waar hij opgroeide en de kunstwereld. "Die mensen vinden me een rare, maar ik ben óók nog steeds iemand van het dorp."

16 uur geleden
Auto belandt in sloot in buitengebied Borssele: Inzittenden naar het ziekenhuis

BORSSELE - In het buitengebied van Borssele is vrijdagavond een personenauto op zijn kop in een vrijwel droge sloot beland. Zeker twee personen raakten gewond.

18 uur geleden
Hele gebied Omnium en Hollandsche Hoeve in Goes voortaan rookvrij

GOES - Binnen mocht al niet meer gerookt worden, maar voortaan is het hele terrein van het Omnium en de Hollandsche Hoeve in Goes een rookvrije zone. 'Hier komen veel kinderen en we willen het goede voorbeeld geven', aldus de partijen in het gebied die hiervoor samenwerken.

1 dag geleden
Goes vernieuwt centrum-zuid, inwoners kunnen meedenken

GOES - De gemeente Goes presenteert een conceptplan voor de toekomst van het gebied centrum-zuid. Voordat de gemeenteraad hierover definitief besluit, kunnen inwoners tot maandag 1 april online meedenken en suggesties geven. Ook is er op maandag 18 maart een inloopavond over de nieuwe visie in buurthuis de Pit in Goes.

1 dag geleden
Ambachtenmarkt in Gasthuis Goes

GOES - Zaterdag 2 maart organiseert het activiteiten bureau van Zorggroep Ter Weel een ambachtenmarkt in het Gasthuis aan de Kievitlaan in Goes.

1 dag geleden