Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tesla verlaagt opnieuw prijzen in China

Tesla verlaagt opnieuw prijzen in China

SHANGHAI (ANP/BLOOMBERG) - Tesla heeft zijn prijzen in China opnieuw verlaagd om meer klanten te lokken. De vrees voor een prijzenoorlog, die eerder juist leek te zijn afgenomen, laaide daardoor weer op. De Amerikaanse autofabrikant, die een enorme fabriek heeft in Shanghai, verlaagde de prijzen van Long-Range en Performance versies van de Model Y met 14.000 yuan (bijna 1800 euro).

Tesla verlengde ook een verzekeringssubsidie van 8000 yuan op nieuw aangeschafte Model 3-voertuigen met achterwielaandrijving tot eind volgende maand, meldde het bedrijf op zijn Chinese Weibo-account. De prijsverlagingen door Tesla volgen op die van concurrent Zeekr. Dat automerk van Geely Automobile Holdings verlaagde vorige week zijn prijzen met 37.000 yuan. Ook Zhejiang Leapmotor Technologies verlaagde aan het begin van de maand zijn prijzen met 20.000 yuan.

Tesla veroorzaakte eind vorig jaar al een prijzenoorlog in China met een eerste ronde van prijsverlagingen, gevolgd door verdere kortingen in januari. De in China gemaakte Tesla's werden daardoor 14 procent goedkoper dan vorig jaar. In sommige gevallen zijn de in China gemaakte Tesla's bijna de helft goedkoper dan in de Verenigde Staten en Europa.

Thuismarkt

Tesla is nog altijd veruit de grootste fabrikant van elektrische voertuigen op de Amerikaanse thuismarkt, maar blijft in China, de grootste automarkt ter wereld, achter bij de Chinese concurrent BYD. Zo zag Tesla het aantal leveringen in China in juli met 31 procent dalen tot het laagste niveau van dit jaar, terwijl concurrenten als BYD, Li Auto en Nio allemaal nieuwe verkooprecords behaalden.

In juli besloten Tesla en andere grote Chinese autofabrikanten nog tot een wapenstilstand om "abnormale prijzen" te voorkomen. Die specifieke toezegging werd kort daarna ingetrokken en de Chinese autoriteiten drongen er bij de bedrijven op aan de regels te volgen en een eerlijke concurrentiestrijd te voeren.

Meer uit Financieel

Baas CrowdStrike belooft 'volledige transparantie' over storing

AUSTIN (ANP) - George Kurtz, topman van cyberbeveiligingsbedrijf CrowdStrike, belooft "volledige transparantie" over de toedracht van de wereldwijde computerstoringen die vrijdag voor problemen zorgden. Die waren het gevolg van een software-update van CrowdStrike. Kurtz zal daarbij ook duidelijk maken welke stappen het bedrijf zet om herhaling te voorkomen.

7 uur geleden
CrowdStrike verliest ruim tiende van beurswaarde na grote storing

NEW YORK (ANP) - Cyberbeveiliger CrowdStrike is vrijdag 11 procent minder waard geworden op de aandelenbeurs in New York. Een fout in een automatische update van de beveiliger zorgde wereldwijd voor storingen van het besturingssysteem van Microsoft. Banken, winkels, vliegvelden en ziekenhuizen kwamen in de problemen doordat computers niet meer werkten.

7 uur geleden
EU en Servië werken samen aan lithium- en accu-industrie

BELGRADO (ANP/AFP) - De Europese Unie en Servië hebben een overeenkomst gesloten waarin ze afspreken samen te werken rond de winning van lithium en de productie van accu's voor elektrische auto's. In de bodem van het Balkanland zit veel lithium, een belangrijke grondstof voor batterijen en de energietransitie.

8 uur geleden
Bloomberg: Unilever is verkoopgesprekken ijsjestak begonnen

LONDEN (ANP) - Unilever is aan eerste gesprekken begonnen met bedrijven die mogelijk de ijsjestak van het verzorgings- en levensmiddelenconcern willen kopen. De divisie, met onder andere de merken Magnum en Ben & Jerry's, kan tot 15 miljard pond (meer dan 17,8 miljard euro) waard zijn. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

10 uur geleden
Ryanair claimt overwinning op Booking in Amerikaanse rechtszaak

DUBLIN (ANP) - Luchtvaartmaatschappij Ryanair zegt in de Verenigde Staten een rechtszaak te hebben gewonnen van het moederbedrijf van Booking.com. Een jury in de staat Delaware oordeelde dat het internetbedrijf regels tegen onlinefraude heeft overtreden, meldt Ryanair.

11 uur geleden
Luchtvaartbedrijven verliezen op Europese beurzen na storing

AMSTERDAM (ANP) - Aandelen van luchtvaartbedrijven hebben vrijdag aan waarde verloren nadat een wereldwijde IT-storing vluchtschema's in de war had geschopt. Op de Amsterdamse aandelenbeurs zakte Air France-KLM. Bij beleggers nam verder de nervositeit toe en de belangrijkste graadmeters in Europa sloten in de min.

12 uur geleden
Advies: huurverhoging van 3 procent bovenop inflatie mag

DEN HAAG (ANP) - Verhuurders in de vrije sector mogen in principe huurverhogingen doorvoeren van maximaal 3 procent bovenop de inflatie. Dat staat althans in een belangrijk advies aan de Hoge Raad rond twee rechtszaken over huurachterstanden. Een lagere rechtbank had daarbij vragen gesteld aan de Hoge Raad om duidelijk te krijgen hoe bepaalde rechtsregels rond huuropslag moeten worden uitgelegd.

12 uur geleden