Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tesla omhoog op afwachtend Wall Street in aanloop cijfers

Tesla omhoog op afwachtend Wall Street in aanloop cijfers

NEW YORK (ANP) - Het aandeel Tesla stond maandag bij de winnaars op een afwachtend Wall Street in aanloop naar de kwartaalcijfers die de maker van elektrische auto's na het slot van de beurshandel naar buiten brengt. Het wordt een drukke week op de beurzen in New York, met resultaten van de grote techfondsen Apple, Amazon, Facebook, Microsoft en Google-moeder Alphabet, en een rentebesluit van de Federal Reserve.

Tesla sloot ruim 2 procent hoger. Het bedrijf van topman Elon Musk meldde eerder al in het afgelopen kwartaal meer dan 200.000 auto's te hebben geproduceerd en afgeleverd. Daarmee werd de productie verder opgevoerd ten opzichte van de eerste drie maanden van dit jaar.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,2 procent hoger op 35.144,31 punten. De brede S&P 500 steeg 0,2 procent tot 4422,30 punten en de technologiebeurs Nasdaq bleef vrijwel onveranderd op 14.840,71 punten.

Alibaba

Chinese bedrijven met noteringen in New York hadden een zware dag. De Chinese e-commercebedrijven Alibaba en Baidu zakten tot meer dan 7 procent vanwege strenger optreden van de Chinese autoriteiten tegen de techsector. De Chinese taxi-app Didi Global, die onlangs al sterk aan beurswaarde inleverde, verloor 0,4 procent.

Speelgoedmaker Hasbro profiteerde afgelopen kwartaal van een toenemende vraag naar het bordspel Dungeons & Dragons, terwijl ook de verkoop van speelgoed op basis van films herstel liet zien. Dat werd door beleggers beloond met een plus van ruim 12 procent. Defensieconcern Lockheed Martin kwam ook met cijfers. Die waren niet zo goed als analisten hadden verwacht. Het aandeel ging 3,4 procent omlaag.

Bitcoin

Bedrijven die actief zijn met digitale munten profiteerden van de stijging van de bitcoin. De waarde van 's werelds bekendste cryptomunt is weer toegenomen tot bijna 40.000 dollar, na een flinke dip vorige week. Waarschijnlijk hangt het herstel samen met speculatie dat webwinkelconcern Amazon ook iets met cryptomunten gaat doen. MicroStrategy en Riot Blockchain wonnen tot bijna 27 procent en het handelsplatform voor digitale munten Coinbase Global kreeg er 9 procent bij.

De euro was 1,1803 dollar waard, tegen 1,1809 dollar bij het slot in Europa. Een vat Amerikaanse olie werd 0,1 procent duurder op 72,14 dollar. Brentolie steeg 0,8 procent tot 74,70 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Makelaars: 55.000 woningzoekers op Open Huizen Dag

NIEUWEGEIN (ANP) - Ongeveer 55.000 geïnteresseerde woningzoekers hebben zaterdag meegedaan aan de Open Huizen Dag. Dat laat makelaarsorganisatie NVM weten. In totaal konden ongeveer 9000 deelnemende huizen tussen 11.00 en 15.00 uur bezichtigd worden zonder een afspraak te maken.

12 uur geleden
Maandenlange staking truckers langs Duitse snelweg voorbij

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een maandenlange staking van voornamelijk vrachtwagenchauffeurs uit Georgië en Oezbekistan op een parkeerterrein langs een Duitse snelweg is voorbij. De truckers hadden ruim twee maanden geleden het werk neergelegd op een parkeerterrein van een pompstation bij Gräfenhausen ten zuiden van Frankfurt, omdat ze niet kregen uitbetaald door hun Poolse werkgever.

16 uur geleden
Oliebedrijf BP ziet in korte tijd opnieuw topbestuurder opstappen

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Het grote Britse olie- en gasconcern BP ziet binnen enkele weken opnieuw een topbestuurder vertrekken. Nu gaat het om het hoofd van de Amerikaanse activiteiten van BP die weggaat. Eerder deze maand stapte al topman Bernard Looney onverwacht op vanwege relaties met collega's bij BP in het verleden.

17 uur geleden
Turkse minister reist naar Europa voor buitenlandse investeringen

ANKARA (ANP/BLOOMBERG) - De Turkse minister van Financiën Mehmet Simsek gaat naar Europa om te praten met internationale investeerders over meer buitenlandse investeringen in Turkije. Hij zal komende week een bijeenkomst in Londen bijwonen die wordt georganiseerd door de grote banken Citigroup en Bank of America en later in de maand dan praten met investeerders in Parijs.

18 uur geleden
Lobbygroep Italiaans bedrijfsleven somber over economie

ROME (ANP/BLOOMBERG) - De grootste bedrijfslobbygroep van Italië is somber gesteld over de economie voor de rest van dit jaar. Volgens Confindustria is er zwakte in de industrie en dienstensector en zorgen de renteverhogingen door de Europese Centrale Bank (ECB) en stijgende energiekosten voor tegenwind.

18 uur geleden
Topbestuurders Ford en GM boos over uitbreiding autostaking

DETROIT (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De hoogste bestuurders van de Amerikaanse autobedrijven Ford Motor en General Motors (GM) zijn boos op autovakbond UAW nu een grote staking is uitgebreid. Vrijdag werd bekend dat nog meer werknemers van autofabrieken van Ford en GM in de Verenigde Staten het werk neerleggen. De staking is inmiddels de derde week ingegaan en er lijkt geen einde in zicht.

19 uur geleden
Minister Yellen: shutdown ondermijnt groei economie VS

WASHINGTON (ANP/RTR) - Een shutdown van de Amerikaanse overheid zal de groei van de economie van de Verenigde Staten ondermijnen omdat belangrijke overheidsprogramma's voor bedrijven geraakt worden en grote infrastructuurprojecten vertraging oplopen. Dat zei de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen.

20 uur geleden