Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Terugblik op Toujours Kapelle: ‘Belangrijk om de oorlogsverhalen te blijven vertellen’

Terugblik op Toujours Kapelle: ‘Belangrijk om de oorlogsverhalen te blijven vertellen’

KAPELLE - Afgelopen week vond Toujours Kapelle weer als vanouds plaats. De hele week stond in het teken van de Franse herdenking in Kapelle. Vooral bij oorlogsmuseum Memorial 40-45 was er veel te doen. 

Doordeweeks was het museum geopend voor schoolklassen. Tijdens de rondleiding die zij kregen was er niet alleen in het museum van alles te zien maar ook op het veld aan de Karmijnstraat stonden oude voertuigen, zendapparatuur en waren er ‘reenactors’ die de Franse soldaten van destijds naspeelden. ‘’Tijdens de bezoeken van de schoolklassen was het bijzonder om te zien hoe geïnteresseerd ze waren’’, vertelt Andries Looijen, voorzitter van het museum. ‘’We vinden het heel belangrijk om de verhalen aan de jongeren te vertellen en dan is het leuk als ze gerichte vragen stellen en alles willen weten.’’ 

Naast de schoolbezoeken vonden ook de Franse Slag Mars en de Franse herdenking plaats. De Franse Slag Mars zaterdag werd ook dit jaar weer druk bezocht. ‘’Uit Breda kwam een hele bus mensen en zelfs uit België kwam men om deel te nemen aan de wandeling.’’ Donderdag werd er stil gestaan bij de Fransen die sneuvelden in de strijd voor onze vrijheid. Door onder andere burgemeester Fons Naterop van de gemeente Kapelle werd er een speech gehouden en er werden door verschillende mensen kransen neergelegd, ook door Looijen zelf. Samen met twee uit Charkov gevluchte Oekraïense vluchtelingen die bij hem en zijn gezin inwonen legde hij een krans neer. ‘’Dat was een bijzonder moment.”

Meer uit Reimerswaal

Dominee Erik Tramper: 'Onze oecumenische pioniersgemeente is uniek in Nederland'

SCHORE - Twee jaar geleden was het erop of eronder voor de kerk in Schore, vertelt dominee Erik Tramper. “We hadden twintig mensen of nog minder in de kerk. Als we wilden doorgaan, moest het anders." De kerkgangers zochten verbinding met nieuwe mensen. “Sindsdien gebeuren er mooie dingen."

2 dagen geleden
Auto in de sloot bij ongeval Postweg (N670) bij Yerseke

YERSEKE - Op de Postweg (N670) bij Yerseke is donderdagavond een auto in de sloot beland. Het voertuig en de bestuurder zijn door brandweerlieden uit de benarde situatie bevrijd.

2 dagen geleden
Vissen is Matthias' grootste passie

KRABBENDIJKE - Matthias Baas (20) uit Krabbendijke wist vorige maand de wereldtitel voor kustvissen te behalen. In de leeftijdsklasse onder de eenentwintig jaar wist hij individueel de meeste vissen en daarmee de eerste plek binnen te hengelen. Al sinds zijn twaalfde doet Matthias mee aan viswedstrijden door heel Nederland en daarbuiten, want vissen is zijn grootste passie.

3 dagen geleden
Ravage na botsing tussen vrachtwagens op A58 bij Kapelle

KAPELLE - Op de snelweg A58 nabij Kapelle heeft donderdag rond 9.50 uur in de mist een ongeval tussen twee vrachtwagens plaatsgevonden. Daardoor is er grote ravage ontstaan op de A58. De snelweg is vanwege het ongeval afgesloten tussen Kruiningen en 's-Gravenpolder in de richting van Vlissingen. Of er iemand gewond is geraakt is nog niet bekend. 

3 dagen geleden
Tweedaagse vogeltentoonstelling in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - De Vogelvrienden Krabbendijke en omstreken organiseren op vrijdag 1 december en zaterdag 2 december hun jaarlijkse vogeltentoonstelling in dorpshuis de Meiboom in Krabbendijke.

4 dagen geleden
Hennepkwekerij gevonden in woning Waardekensstraat Kapelle

KAPELLE - De politie heeft dinsdagmorgen een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Waardekenstraat in Kapelle. De 45-jarige bewoner is aangehouden.

4 dagen geleden
Kapelse en Reimerswaalse verenigingen zetten zich massaal in voor Grote Clubactie

KRUININGEN/KAPELLE - Verenigingen hebben een miljoenenrecord verbroken met de Grote Clubactie. Ook in de gemeenten Reimerswaal en Kapelle zetten leden zich massaal in voor hun vereniging. 

5 dagen geleden