Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Terugblik op Toujours Kapelle: ‘Belangrijk om de oorlogsverhalen te blijven vertellen’

Terugblik op Toujours Kapelle: ‘Belangrijk om de oorlogsverhalen te blijven vertellen’

KAPELLE - Afgelopen week vond Toujours Kapelle weer als vanouds plaats. De hele week stond in het teken van de Franse herdenking in Kapelle. Vooral bij oorlogsmuseum Memorial 40-45 was er veel te doen. 

Doordeweeks was het museum geopend voor schoolklassen. Tijdens de rondleiding die zij kregen was er niet alleen in het museum van alles te zien maar ook op het veld aan de Karmijnstraat stonden oude voertuigen, zendapparatuur en waren er ‘reenactors’ die de Franse soldaten van destijds naspeelden. ‘’Tijdens de bezoeken van de schoolklassen was het bijzonder om te zien hoe geïnteresseerd ze waren’’, vertelt Andries Looijen, voorzitter van het museum. ‘’We vinden het heel belangrijk om de verhalen aan de jongeren te vertellen en dan is het leuk als ze gerichte vragen stellen en alles willen weten.’’ 

Naast de schoolbezoeken vonden ook de Franse Slag Mars en de Franse herdenking plaats. De Franse Slag Mars zaterdag werd ook dit jaar weer druk bezocht. ‘’Uit Breda kwam een hele bus mensen en zelfs uit België kwam men om deel te nemen aan de wandeling.’’ Donderdag werd er stil gestaan bij de Fransen die sneuvelden in de strijd voor onze vrijheid. Door onder andere burgemeester Fons Naterop van de gemeente Kapelle werd er een speech gehouden en er werden door verschillende mensen kransen neergelegd, ook door Looijen zelf. Samen met twee uit Charkov gevluchte Oekraïense vluchtelingen die bij hem en zijn gezin inwonen legde hij een krans neer. ‘’Dat was een bijzonder moment.”

Meer uit Reimerswaal

Jaarmarkt in Wemeldinge met oude ambachten en ringrijden

WEMELDINGE - Zaterdag 2 juli wordt in Wemeldinge de jaarmarkt georganiseerd. De hele dag kunnen bezoekers genieten van ringsteken, oude ambachten, muziek en kinderentertainment. 

10 uur geleden
Annelize en Corlinde van de Dr. A. Comrieschool in Kruiningen weten al het een en ander over zonnepanelen

KRUININGEN - De nieuwe zonnepanelen op het dak van de Dr. A. Comrieschool in Kruiningen zijn een mooie aanleiding om het in de klas over duurzaamheid te hebben. Via het project Zowiezon, waarbij onder meer energiebedrijf Eneco betrokken is, zijn er lespakketten voor de scholen beschikbaar. Ook krijgt de Comrieschool gastlessen aangeboden. 

1 dag geleden
Jaarrekening Kapelle valt positief uit

KAPELLE - De gemeente Kapelle sluit de jaarrekening 2021 met een positief resultaat van 505.000 euro. ‘Ondanks een aantal financiële tegenvallers, met name binnen het sociaal domein, zijn we blij met dit positieve resultaat’, laat de gemeente in een persbericht weten.

1 dag geleden
Zonnedak voor Dr. A. Comrieschool in Kruiningen

KRUININGEN - Nog niet veel scholen in Zeeland hebben zonnepanelen op het dak, maar de Dr. A. Comrieschool in Kruiningen wel. 

2 dagen geleden
Zomeravondwandelingen in Reimerswaal

KRUININGEN - In de maanden juli en augustus zijn er bij voldoende belangstelling op de woensdagavonden zomeravondwandelingen door de gemeente Reimerswaal.

6 dagen geleden
Jelle-Jan Pieterse is blij dat ‘zijn’ idee nu eindelijk in praktijk getest wordt

EVERSDIJK - In de Willem-Annapolder, achter de Westerscheldedijk bij Eversdijk, is de proef met het maken van zetstenen uit bagger gedemonstreerd. De komende maanden experimenteert waterschap Scheldestromen of deze stenen de dijk bij Hansweert kunnen versterken, omdat dit allerlei voordelen kan opleveren. Aan de wieg van deze proef staat waterschapper Jelle-Jan Pieterse, die samen met Hugo Ekkelenkamp op dit idee kwam.

1 week geleden
20e Open Wemeldinge dubbeltoernooi begint op 9 juli

WEMELDINGE - Van 9 tot en met 17 juli houdt tennisclub ‘t Swaecke in Wemeldinge voor de twintigste keer het Open Wemeldinge dubbeltoernooi. 

1 week geleden