Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Terug van weggeweest: de Oostkapelse Dag!

Terug van weggeweest: de Oostkapelse Dag!

OOSTKAPELLE - Na een aantal jaren afwezigheid staat de Oostkapelse Dag weer op de agenda. Deze veelzijdige dag wordt op zaterdag 20 augustus gehouden, in het centrum van Oostkapelle. Een aaneengesloten lint van ringrijden, marktkramen, food trucks, muzikale optredens, demonstraties, kindertheater, ballonvouwen, vrijmarkt en modeshows, brengt gezelligheid en vertier in deze Walcherse badplaats, met ’s avonds als afsluiter een verrassende lasershow.

Als onderdeel van Ondernemersvereniging Natuurlijk Oostkapelle is de organisatie van deze Oostkapelse Dag in handen van de Stichting Oostkapelle Actief. Deze oergezellige dag begint om 08.00 uur met het traditionele ringrijden in de Dorpsstraat. Vanaf 10.00 uur worden (deels) op verschillende tijden overige activiteiten toegevoegd, zodat er in totaliteit -tot 17.00 uur- een mooi en aantrekkelijk programma wordt voorgeschoteld. Zo is het zelfs mogelijk een kleine rondrit te maken met paard en wagen en bij goed weer zijn er ook een flink aantal oldtimers te bekijken bij de molen. Vanwege de verwachte drukte wordt het publiek gevraagd voornamelijk op de fiets of lopend te komen. Fietsen niet aan de hand meenemen, maar parkeren op de parkeerterreinen buiten het dorp of op de specifiek aangegeven locaties. Auto’s op de parkeerterreinen aan de rand van Oostkapelle en niet in de straten van het dorp. Dit met name vanwege de veiligheid. 

Lasershow
De Oostkapelse Dag wordt om 22.00 uur afgesloten met een lasershow. Deze vindt plaats bij de speeltuin aan de Torenstraat. De gezelligheid van deze dag is te vinden in de Dorpsstraat, de Waterstraat, de Johan de Pourckstraat, de Torenstaat en de Noordweg (bij de molen). Verder worden alle inwoners van Oostkapelle gevraagd om op deze specifieke Oostkapelse Dag de vlag van Oostkapelle buiten te hangen, zodat overal te zien is wat deze dag zo speciaal maakt.

Meer uit Middelburg

Vlissingse burgemeester gaat les geven op Nehalennia

VLISSINGEN/MIDDELBURG - Burgemeester Bas van den Tillaar keert woensdag 6 maart eventjes terug in zijn oude beroep. Samen met Jeffrey Beenhouwer, projectleider Scheldekwartier, gaat hij twee gastlessen geven aan havo 5- en vwo 6-leerlingen van Nehalennia Stedelijke Scholengemeenschap in Vlissingen.

1 uur geleden
Veers duo opgepakt na afbranden safaritent op camping Domburg

DOMBURG - De politie heeft vrijdagochtend een man (24) en vrouw (26) uit de gemeente Veere aangehouden. Zij zijn mogelijk verantwoordelijk voor het afbranden van de safaritent op een vakantiepark aan de Schelpweg in Domburg. De brand is mogelijk aangestoken.

1 dag geleden
Safaritent afgebrand op camping Domburg

DOMBURG - Op een camping aan de Schelpweg in Domburg is vannacht een safaritent in vlammen opgegaan. Er is niemand gewond geraakt bij de brand.

2 dagen geleden
Vooral VVD-ers willen burgemeester van Middelburg worden

MIDDELBURG - Op 6 februari 2024 is de vacature voor het burgemeestersambt in de gemeente Middelburg opengesteld. Kandidaten konden hun sollicitatiebrieven tot 27 februari 2024 aan de commissaris van de Koning in Zeeland sturen.

3 dagen geleden
Lustrumconcerten 30 jaar Gospelkoor Glorify

MIDDELBURG - Gospelkoor Glorify  bestaat 30 jaar en viert dat met 2 lustrumconcerten in Axel en Middelburg.

3 dagen geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en voetbalschool JVOZ

MIDDELBURG - Voorzitter Remy Verhage van voetbalclub Zeelandia Middelburg en voorzitter Eugène Fagg van Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) hebben vrijdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Deze stap volgt op een succesvolle pilot in de afgelopen periode.

5 dagen geleden
Vier auto's beschadigd vanwege autobrand in Middelburg

MIDDELBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Middelburg vier personenauto's beschadigd geraakt door brand. De brandweer heeft de voertuigen geblust.

1 week geleden