Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Terug van weggeweest: de Oostkapelse Dag!

Terug van weggeweest: de Oostkapelse Dag!

OOSTKAPELLE - Na een aantal jaren afwezigheid staat de Oostkapelse Dag weer op de agenda. Deze veelzijdige dag wordt op zaterdag 20 augustus gehouden, in het centrum van Oostkapelle. Een aaneengesloten lint van ringrijden, marktkramen, food trucks, muzikale optredens, demonstraties, kindertheater, ballonvouwen, vrijmarkt en modeshows, brengt gezelligheid en vertier in deze Walcherse badplaats, met ’s avonds als afsluiter een verrassende lasershow.

Als onderdeel van Ondernemersvereniging Natuurlijk Oostkapelle is de organisatie van deze Oostkapelse Dag in handen van de Stichting Oostkapelle Actief. Deze oergezellige dag begint om 08.00 uur met het traditionele ringrijden in de Dorpsstraat. Vanaf 10.00 uur worden (deels) op verschillende tijden overige activiteiten toegevoegd, zodat er in totaliteit -tot 17.00 uur- een mooi en aantrekkelijk programma wordt voorgeschoteld. Zo is het zelfs mogelijk een kleine rondrit te maken met paard en wagen en bij goed weer zijn er ook een flink aantal oldtimers te bekijken bij de molen. Vanwege de verwachte drukte wordt het publiek gevraagd voornamelijk op de fiets of lopend te komen. Fietsen niet aan de hand meenemen, maar parkeren op de parkeerterreinen buiten het dorp of op de specifiek aangegeven locaties. Auto’s op de parkeerterreinen aan de rand van Oostkapelle en niet in de straten van het dorp. Dit met name vanwege de veiligheid. 

Lasershow
De Oostkapelse Dag wordt om 22.00 uur afgesloten met een lasershow. Deze vindt plaats bij de speeltuin aan de Torenstraat. De gezelligheid van deze dag is te vinden in de Dorpsstraat, de Waterstraat, de Johan de Pourckstraat, de Torenstaat en de Noordweg (bij de molen). Verder worden alle inwoners van Oostkapelle gevraagd om op deze specifieke Oostkapelse Dag de vlag van Oostkapelle buiten te hangen, zodat overal te zien is wat deze dag zo speciaal maakt.

Meer uit Middelburg

Hubo Serooskerke organiseert feestelijke VIP-avond voor iedereen

SEROOSKERKE - Op vrijdag 7 oktober organiseert Hubo Serooskerke, van 17.00 tot 21.00 uur, samen met een tal van leveranciers, een heuse VIP-avond met als thema Fijn & Comfortabel wonen. Met alles over energie en energiebesparing. Er zijn ook demonstraties van keukens en kasten, er worden babbelaars gemaakt en er is een houtsnijdemonstratie van het Zeeuws Paeremes te zien. De befaamde VIP-avond van Hubo is vooral erg interessant en gezellig voor het hele gezin.

6 uur geleden
Natuurspreekuur ‘Strandfossielen’ bij Terra Maris

OOSTKAPELLE - Op woensdag 12 oktober a.s tussen 13.30 en 15.30uur organiseert Terra Maris in samenwerking met de Werkgroep Geologie van het Zeeuws Genootschap het Natuurspreekuur: Strandfossielen.

6 uur geleden
Reanimatie bij wandelmarathon Domburg

DOMBURG - Tijdens de wandelmarathon van de Kustmarathon Zeeland is vanmiddag ter hoogte van Domburg iemand gereanimeerd op het duinpad. Volgens omstanders zou het gaan om een deelnemer van de marathon.

7 uur geleden
Meisje (13) opgepakt bij onderzoek steekpartij van gisteren

MIDDELBURG - Een meisje van 13 is opgepakt tijdens het onderzoek van de politie naar de steekpartij van gisteren. Dit gebeurde nadat er ter plaatse onderzoek werd gedaan en er een grimmige sfeer ontstond. 

8 uur geleden
Middelburger (24) aangehouden wegens mishandeling

MIDDELBURG - De politie heeft afgelopen nacht een 24-jarige Middelburger aangehouden op de Kromme Weele. Dit vanwege mishandeling.

10 uur geleden
Dode vinvis aangespoeld bij Westkapelle

WESTKAPELLE - Bij de Zeedijk is vanmorgen een dode vinvis aangespoeld van ruim 13 meter. Langs de plek waar het dier ligt, wordt vandaag ook de wandeleditie van de Kustmarathon gelopen. Bij de Zeedijk in Westkapelle is vanochtend een ruim 13 meter lange dode vinvis aangespoeld. Vermoedelijk gaat het om de vinvis die een paar dagen geleden in de Noordzee werd gezien ter hoogte van het Belgische Zeebrugge. Pogingen om het karkas te bergen mislukten en de vinvis kon niet meer worden gelokaliseerd.

11 uur geleden
Alerte beveiliger zet politie op spoor van twee pinpasfraudeurs

MIDDELBURG - De politie heeft deze week mede dankzij een alerte beveiliger op de Mortiereboulevard twee mannen aangehouden die verdacht worden van bankpasfraude. Zij maakten de bankpas van 74-jarige Middelburgse buit.

13 uur geleden