Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Terre des Hommes sluit tijdelijk wegens agressie

Terre des Hommes sluit tijdelijk wegens agressie

MIDDELBURG - De kringloopwinkel van Terre des Hommes Middelburg gaat voorlopig weer dicht. Reden is dat er agressieve klanten naar binnen willen zonder daarvoor eerst een afspraak te maken.

Afgelopen week liep het zelfs zo hoog op dat een klant een winkelmandje naar een vrijwilligster gooide en daarna een servies kapot maakte.

Winkelen op afspraak

De toenemende agressie heeft te maken met het beleid vanuit de overheid zegt waarnemend bestuursvoorzitter Willem Tak. “Wij zijn genoodzaakt ons ook aan het winkelen op afspraak te houden. Dat betekent dat je minimaal vier uur op voorhand reserveert.” In de afgelopen weken gebeurde het volgens hem steeds vaker dat klanten naar binnen wilden zonder afspraak. “Vrijwilligers krijgen niet alleen te maken met onbegrip maar ook nog eens met boze reacties. Dat kan niet de bedoeling zijn!”

Veiligheid in geding

Afgelopen week liep het zelfs zover op dat de veiligheid in het geding was. “Een klant gooide haar mandje richting de vrijwilligster die achter de kassa stond en vervolgens maaide ze een servies dat in de etalagestond zo van de tafel!”

Toch is er vanuit Terre des Hommes Middelburg nog geen aangifte gedaan. “Dat bekijken we nog maar het is de vraag of het zin heeft. Tegen wie doe je dan aangifte? Wij zijn een kringloop en hadden tot nu toe geen reden om een beveiligingscamera aan te schaffen.” Dat is volgens Willem Tak nu een ander verhaal. “De mogelijkheden worden nu onderzocht want dit willen we niet nog een keer!”

Tijdelijk sluiten

Het bestuur is na het voorval samen met de winkelcoördinatoren direct in contact getreden met de desbetreffende vrijwilligster met wie het inmiddels, naar omstandigheden, weer redelijk gaat. Toch kiest het bestuur ervoor om de winkel voorlopig te sluiten. “Ja absoluut dit accepteren wij niet. En dit is dan helaas de consequentie van het gedrag van enkele klanten. Onze vrijwilligers staan er dag in dag uit voor het goede doel. Om dan zo met hun veiligheid om te gaan is ongehoord. Wij staan achter onze vrijwilligers en voor hun veiligheid!”

Zodra de overheid weer met versoepelingen gaat komen, en het op afspraak winkelen verdwijnt, zal Terre des Hommes Middelburg haar winkel weer openen.

Meer uit Middelburg

Wisseling in fractie CDA Middelburg

MIDDELBURG - Ronny Theune (Arnemuiden) wordt op 13 april geïnstalleerd als raadslid voor het CDA in Middelburg. Hij neemt de plek in van Simon Beijer, die vanwege privé omstandigheden besloten heeft het raadswerk neer te leggen.

22 uur geleden
Een kleine Grote Kerk voor Veerse eenden

VEERE - Het team van Zeeuws Werk heeft een eendenplateau naar model van de Grote Kerk in Veere ontworpen en gemaakt. Een bijzondere klus, die werd gesteund door de stadsraad van Veere, op basis van een particulier initiatief (een wens van een overleden man). 

22 uur geleden
Cantatedienst met muziek Mattheus Passion in Zoutelande

ZOUTELANDE - Op zondagavond 2 april is er in de Catharinakerk van Zoutelande een cantatedienst met delen uit de Mattheus Passion van J.S. Bach. Deze dienst markeert het begin van de Stille Week, voorafgaand aan Pasen. Het is voor veel mensen bij uitstek een tijd van reflectie en inkeer. De muziek van Bach zal daar zeker bij helpen.

1 dag geleden
Veteraan Thamara Batenburg uit Middelburg is ambassadeur van Veteraan in de klas

MIDDELBURG - Het Nederlands Veteraneninstituut lanceerde deze week. op Wereldverteldag, de campagne ‘Ons verhaal is meer dan een missie’ gericht op het educatief programma Veteraan in de klas. Veteraan Thamara Batenburg (45) uit Middelburg is sinds 2016 gastspreker bij Veteraan in de klas en ambassadeur van het programma.

1 dag geleden
Staatssecretaris bezoekt archieven MCC

MIDDELBURG - Staatssecretaris van cultuur en media, Gunay Uslu, bezocht op maandag 20 maart 2023 het Zeeuws Archief.

1 dag geleden
Gemeente Veere verwijdert binnenkort grafstenen van graven met verlopen grafrechten

DOMBURG - Sinds 1998 worden graven op de algemene begraafplaatsen binnen de gemeente Veere voor 20 jaar uitgegeven (Beheersverordening begraafplaatsen Veere 1998). Na deze 20 jaar krijgt de rechthebbende de keuze voorgelegd om de grafrechten te verlengen.

1 dag geleden
Meet Up AI & Art in ZB Bibliotheek van Zeeland

MIDDELBURG - In het kader van de AI-Parade gaat Dr. Nathan Wildman vanavond tijdens een engelstalige meet up AI & Art dieper in op het gebruik van artificial intelligence in de kunst. Is door AI gemaakte kunst te beschouwen als ‘diefstal’ van andere kunstwerken? En hoe staat dit in relatie tot de discussie of AI-kunst überhaupt wel kunst genoemd mag worden?

1 dag geleden