Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Terra Maris past zomerprogramma aan

Terra Maris past zomerprogramma aan

OOSTKAPELLE - Omdat andere activiteiten zijn afgelast heeft Terra Maris in Oostkapelle de zomerprogrammering aangepast, en enkele nieuwe activiteiten ingepland.

Zaterdag 20 augustus en woensdag 24 augustus – (w)onderwaterwereld?
Gewapend met schepnetjes, loepjes en zoekkaarten ontdek je de vijvers in de landschapstuin. Vanaf het bruggetje dat over de vijver loopt, worden allerlei diertjes opgevist. Samen nemen we je vondsten onder de loep en met behulp van een speciale zoek-kaart voor waterdieren kom je te weten welke diertjes er allemaal onder water leven!?
Deelname: entreeprijs museum?
Reserveren: niet nodig

21 augustus t/m 23 augustus – Zoldergeheimen  ?
Op deze dag kun je tijdens een museumbezoek het ‘Open depot’ op de zolder van ons museum bezoeken. Duizenden collectie-objecten, zoals opgezette vogels en zoogdieren, fossiele botten etc. zijn jarenlang verborgen gebleven. Een groot deel is nu op ons ’Open depot’ te zien. Een deskundige gids vertelt alle bijzonderheden over één of meerdere soorten vogels en zoogdieren.?
Deelname: entreeprijs museum
?Reserveren: bij de balie, op de dag zelf

Maandag 22 augustus tussen 11.00 en 12.00 uur – Kijkje achter de schermen van het zeeaquarium?
In het zeeaquarium leven vissen en andere zeedieren, die in de Oosterschelde en aan de Noordzeekust voorkomen. Op gezette tijden zal onze aquariumspecialist en maritiem bioloog Jan van der Veen je meenemen in deze verwonderlijke onderwaterwereld van zeesterren, kwallen, anemonen en sepia’s. Ook worden de vissen gevoerd.?Deelname: entreeprijs museum ?
Reserveren: niet nodig

Dinsdag 23 augustus – Kinderworkshop Mosterd maken
Vroeger waren er geen koelkasten om eten goed te houden, maar hoe deden ze dat dan? Onder andere met mosterd! Mosterd werd niet alleen gebruikt om eten op smaak te brengen maar was ook een goed conserveringsmiddel. Hoe dit werkte? Dit ontdek je tijdens de activiteit en na afloop neem je je zelfgemaakte mosterd mee naar huis!

Meer informatie op de website van Terra Maris.

Meer uit Middelburg

Koor A58 geeft de concertzaal vleugels

MIDDELBURG - Het verdrietige nieuws bereikte ons dat de vleugel, de “grand old lady” van de Zeeuwse Concertzaal in Middelburg aan het eind van haar carrière is gekomen. Ze heeft ons bij heel wat concerten naar grote hoogten getild.

17 uur geleden
Exchange CSW-Toorop The Netherlands

MIDDELBURG - Afgelopen dinsdag was de laatste dag van een fantastische week waarin Erasmus studenten en docenten uit Italië en Spanje een tegenbezoek brachten. Wat een programma!!

17 uur geleden
Façadekunstwerk ‘Vagevuur’ in brand gestoken in Middelburg

MIDDELBURG - In Middelburg is gisteravond tegen middernacht het kunstwerk ‘Vagevuur’ van Folkert de Jong, beeldhouwer en tekenaar in Amsterdam, in brand gestoken. De Brandweer kon het vuur snel blussen, maar kon niet voorkomen dat het kunstwerk grote schade opliep.

17 uur geleden
‘Voor ons is persoonlijk contact heel belangrijk’

ZEELAND - Zeeland is een dynamische provincie die bruist van de ondernemers. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij ‘s nachts van wakker? In ‘Aan de keukentafel met’ gaan we in gesprek met ondernemers. Deze week: Steven Jansen en Yvette Elst van Singelstaete Vermogensbeheer. Yvette startte het bedrijf in 2016 met drie anderen. Steven sloot in 2021 als partner aan en inmiddels zijn ze met acht mensen.

17 uur geleden
Integrale controle bij bedrijven in Middelburg

MIDDELBURG - Woensdag hebben medewerkers van de gemeente, politie, Veiligheidsregio Zeeland en Orionis Walcheren weer een gezamenlijke controle gehouden bij een aantal bedrijven en locaties in Middelburg. Deze keer was de controle niet alleen bij bedrijven op bedrijventerrein Arnestein, maar ook bedrijven op andere locaties in Middelburg zijn gecontroleerd. De controle was gericht op naleving van de geldende wet- en regelgeving en het aanpakken van ondermijnende criminaliteit.

18 uur geleden
Fietser aangereden bij Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft donderdag assistentie verleend bij een ongeluk bij Middelburg. Bij het ongeval raakte niemand gewond.

18 uur geleden
Fietsster gewond bij ongeval Middelburg

MIDDELBURG - Bij een ongeval op de Kleverskerkseweg in Middelburg is vanmorgen een vrouw gewond geraakt. De vrouw moest uitwijken voor de maaimachine.

1 dag geleden