Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tennisster Halep wint titel in Rome na opgave van Pliskova

Tennisster Halep wint titel in Rome na opgave van Pliskova

ROME (ANP) - De Roemeense tennisster Simona Halep heeft voor de eerste keer het graveltoernooi in Rome op haar naam geschreven. De nummer 2 van de wereld nam het in de finale op tegen de Tsjechische titelverdedigster Karolina Pliskova. De nummer 4 van de mondiale ranglijst staakte in de tweede set de strijd wegens een blessure.

Pliskova kon al in de eerste set duidelijk niet voluit gaan. Halep won afgetekend met 6-0. De 28-jarige Tsjechische, met een dik verband rond de dij, probeerde het nog wel in de tweede set, maar gaf bij een achterstand van 2-1 op. De partij was op dat moment 33 minuten aan de gang.

De 28-jarige Halep bereikte tijdens het toernooi in Rome in 2017 en 2018 ook de eindstrijd, maar toen verloor ze beide finales van de Oekraïense Elina Svitolina. De Roemeense veroverde haar 22e titel op de WTA Tour. Pliskova bleef op zestien titels staan.

Sterke reeks

Halep is bezig aan een sterke reeks. Voor de coronapauze won ze in februari het toernooi van Dubai en in augustus keerde ze terug op de baan met een zege in Praag. De toernooien in de Verenigde Staten, waaronder de US Open, liet ze schieten om zich volledig te concentreren op het gravelseizoen. Halep is één van de favorieten bij het grandslamtoernooi op Roland Garros, dat zondag begint. In 2018 zegevierde ze in Parijs.

Halep wilde kort na haar primeur in Rome nog niet te veel denken aan het komende evenement. "Roland Garros? Dat is gewoon weer een ander toernooi. Ik wil mezelf niet onder druk zetten en ga deze week met een glimlach naar Parijs. Ik zal weer even moeten wennen aan de sfeer en aan de banen daar. Het winnen van Roland Garros blijft voor alle spelers een droom en dus ook voor mij."

Voor Pliskova is Halep een belangrijke titelkandidaat in de Franse hoofdstad, vooral ook omdat titelverdediger en nummer 1 van de wereld Ashleigh Barty en US Open-kampioen Naomi Osaka niet van de partij zijn. "Simona zal met veel zelfvertrouwen aan Roland Garros beginnen", blikte Pliskova vooruit. "Zelf hoop ik ook weer ver te komen, al moet ik afwachten hoe het met mijn dijbeen gaat. Ik wacht af wat de dokter ervan zegt. Ik weet dat je bij een grandslam 100 procent fit moet zijn, anders houd je het niet lang vol in het toernooi."

Meer uit Sport

Tennisser Griekspoor bereikt derde ronde masterstoernooi Madrid

MADRID (ANP) - Tallon Griekspoor heeft zich geplaatst voor de derde ronde van het masterstoernooi in Madrid. Nederlands beste tennisser rekende op het Spaanse gravel in drie sets af met de Japanner Taro Daniel: 4-6 6-3 6-4.

3 uur geleden
Overdracht olympische vlam in Athene met zang van Nana Mouskouri

ATHENE (ANP/DPA) - Griekenland heeft de olympische vlam overgedragen aan de organisatie van de Olympische Spelen in Parijs. Dat gebeurde tijdens een plechtige ceremonie in het antieke, marmeren Stadion Panathinaiko in Athene, waar in 1896 de eerste moderne Spelen werden gehouden.

4 uur geleden
Turner De Munck wint EK-zilver op voltige

RIMINI (ANP) - Turner Loran de Munck (24) heeft bij de EK in het Italiaanse Rimini het zilver gegrepen op voltige. De Munck kwam in de finale tot 14,933 punten. Daarmee hoefde hij alleen de Ierse wereldkampioen Rhys McClenaghan (15,300) voor zich te dulden. Europees meerkampkampioen Marios Georgiou uit Cyprus pakte het brons (14,800).

6 uur geleden
Tennisser Van de Zandschulp buigt voor Fransman Humbert in Madrid

MADRID (ANP) - Botic van de Zandschulp is niet verder gekomen dan de tweede ronde van het masterstoernooi in Madrid. De Nederlandse tennisser boog op het Spaanse gravel voor de Fransman Ugo Humbert, die beduidend beter was en won in twee sets: 6-3 6-3.

6 uur geleden
Judoka De Wit houdt zilver over aan eerste EK-finale

ZAGREB (ANP) - Judoka Frank de Wit heeft bij de EK in Zagreb genoegen moeten nemen met zilver. De 28-jarige Noord-Hollander verloor in de klasse tot 81 kilogram in de finale van Tato Grigalasjvili uit Georgië met ippon. De regerend wereldkampioen wierp De Wit na 44 seconden op zijn rug.

6 uur geleden
Wielerploeg SD Worx-Protime aast met Vollering op Vuelta-zege

VALENCIA (ANP) - Wielerploeg SD Worx-Protime gaat met Demi Vollering op jacht naar de eindoverwinning in de Vuelta España Femenina. De 27-jarige wielrenster krijgt in de Ronde van Spanje, die zondag van start gaat met een ploegentijdrit in Valencia, hulp van onder anderen Europees kampioene Mischa Bredewold.

7 uur geleden
McNulty wint tijdrit in Ronde van Romandië, Ayuso nieuwe leider

ORON (ANP) - De Amerikaanse wielrenner Brandon McNulty heeft de derde etappe van de Ronde van Romandië gewonnen. De renner van UAE Team Emirates was de snelste in een individuele tijdrit over 15,5 kilometer met start en finish in Oron. McNulty profiteerde van droge omstandigheden. De meeste klassementsrenners werkten hun tijdrit af in de regen.

8 uur geleden