Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tennisser Alcaraz zet in Parijs Shapovalov aan de kant

Tennisser Alcaraz zet in Parijs Shapovalov aan de kant

PARIJS (ANP) - Tennisser Carlos Alcaraz heeft in de derde ronde van Roland Garros gewonnen van Denis Shapovalov, de nummer 26 van de plaatsingslijst. De Spaanse nummer 1 van de wereld zette de Canadees in drie sets met overtuiging aan de kant, 6-1 6-4 6-2.

Alleen in het tweede bedrijf had Alcaraz het even lastig en kwam hij op een achterstand van 1-4. Daarna trok hij de set alsnog naar zich toe, om verder niet meer in de problemen te komen. "Ik maakte in de tweede set gewoon te veel fouten", zo keek Alcaraz terug. "Maar ik heb me daardoor niet in de war laten brengen, ik wist dat het wel goed zou komen. De kansen kwamen weer en die heb ik benut. Ik ben tevreden."

Zijn volgende tegenstander is een generatiegenoot, de 21-jarige Italiaan Lorenzo Musetti.

Alcaraz (20), vorig jaar winnaar van de US Open, geldt bij de absentie van de geblesseerde Rafael Nadal als de grote favoriet in Parijs. Mogelijk treft hij Novak Djokovic in de halve finale. De als derde geplaatste Serviër rekende eerder op de dag in drie sets af met de Spanjaard Alejandro Davidovich Fokina.

Meer uit Sport

Tennisser Van de Zandschulp in Miami tegen Australiër Hijikata

MIAMI (ANP) - Botic van de Zandschulp neemt het in de eerste ronde van het masterstoernooi van Miami op tegen de Australiër Rinky Hijikata. Tallon Griekspoor heeft een bye in de eerste ronde en weet nog niet wie hij in de tweede ronde treft.

6 uur geleden
Wereldkampioen Van der Poel tot eind 2028 bij Alpecin-Deceuninck

HERENTALS (ANP) - Mathieu van der Poel heeft zijn verbintenis met wielerploeg Alpecin-Deceuninck verlengd tot eind 2028. De 29-jarige wereldkampioen op de weg en in het veld is dan achttien jaar bij de ploeg van de Belgische teambazen Christoph en Philip Roodhooft.

10 uur geleden
Wielerbond UCI keurt revolutionaire tijdrithelm Visma goed

AIGLE (ANP) - Wielerbond UCI heeft zijn goedkeuring gegeven aan de nieuwe, revolutionaire tijdrithelmen van de ploeg Visma - Lease a Bike, meldde Sporza. De ploeg introduceerde de nieuwe helmen onlangs tijdens de Tirreno-Adriatico en Parijs-Nice. Afgezien van veel hilariteit op sociale media zorgde de helm er ook voor dat de UCI nog een keer onderzoek ging doen.

11 uur geleden
Kunstrijdster Van Zundert ontbreekt op WK in Montréal

MONTRÉAL (ANP) - Lindsay van Zundert doet deze week niet mee aan de wereldkampioenschappen kunstrijden in Montréal in Canada. De 19-jarige Nederlandse heeft zich niet goed kunnen voorbereiden op het toernooi.

12 uur geleden
Japanse Dakar Rally-held Shinozuka (75) overleden

NAGANO (ANP/AFP) - Kenjiro Shinozuka, in 1997 de eerste Japanse winnaar van de Dakar Rally, is op 75-jarige leeftijd overleden aan alvleesklierkanker. Dat meldden Japanse media.

13 uur geleden
Bondscoach handbalsters Johansson trainer Hongaarse club Györi

GYÖR (ANP) - Bondscoach Per Johansson gaat zijn baan bij het Nederlands vrouwenhandbalteam combineren met het trainen van een club, De Zweed heeft tot het einde van het seizoen getekend bij de Hongaarse topclub Györi. Op 24 maart zit hij voor het eerst op de bank bij de club, die ook in de Champions League uitkomt.

15 uur geleden
Tennisster Rus valt op wereldranglijst buiten top 50

LONDEN (ANP) - Arantxa Rus is buiten de top 50 van de wereld gevallen. De beste tennisster van Nederland zakte van de 48e naar de 57e plaats op de mondiale ranglijst.

16 uur geleden