Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tennisclub Kruiningen doet zaterdag ook mee aan NLdoet

Tennisclub Kruiningen doet zaterdag ook mee aan NLdoet

KRUININGEN - De tennisbanen van LTC Kruiningen liggen er goed bij. “Natuurlijk is NLdoet dit jaar uitgesteld en wat ingewikkelder, maar er blijft genoeg werk over waarbij we extra handen kunnen gebruiken”, zegt Nadine Nieuwenhuijse, secretaris van LTC Kruiningen.Nieuwenhuijse is enthousiast over het vrijwilligersinitiatief NLdoet. “Zowel de parkcommissie als onze onderhoudscommissie heeft tijdens de lockdown bepaald niet stilgezeten. Rondom de tenniskantine is in de afgelopen periode voor aanvang van het seizoen echt al het nodige werk verzet.” Maar eerlijk is eerlijk, de financiële bijdrage die het Oranjefonds uitkeert is voor elke vereniging gewoon heel welkom, aldus de secretaris. “Wij ervaren de actie behalve financieel ook echt als een morele oppepper voor onze vereniging. Die extra handen leveren behalve veel positieve energie ook echt een mooi en zichtbaar resultaat.”Aanmelden

Over het antwoord op de vraag of er nog gemotiveerde handen nodig zijn, hoeft Nieuwenhuijse niet lang na te denken. “Graag zelfs!” Aanmelden kan via www.nldoet.nl. LTC Kruiningen heeft zaterdag (29 mei) tussen 9.00 en 12.00 uur klussen in het groen rondom het park. En voor wie geen groene vingers heeft: teken gerust in op schilderklussen aan het clubhuis of op het spic en span poetsen van de - net nieuw geplaatste - keuken.

Meer uit Reimerswaal

Dijkversterking Hansweert vraagt veel van dorpsbewoners

HANSWEERT - De dijkversterking bij Hansweert is in volle gang. Tot op heden verlopen de werkzaamheden volgens planning. Het project wordt naar verwachting in 2027 afgerond. "De eerste fase van het project, de kanaalzone en het eerste deel van het slibdepot, is praktisch afgerond'', zegt omgevingsmanager Mike Dekker (foto, rechts). ''Dat gebied zal naar verwachting in week elf opnieuw toegankelijk zijn voor alle gebruikers, waardoor een deel van Hansweert weer openbaar wordt." 

1 uur geleden
Auto crasht tegen lantaarnpaal bij Hansweert, mogelijk alcohol in het spel

HANSWEERT - Een automobiliste is dinsdagochtend in Hansweert tegen een lantaarnpaal gereden. Na onderzoek bleek ze niet gewond te zijn geraakt. De politie vermoedt dat de vrouw alcohol had gedronken.

5 uur geleden
Twee auto's beschadigd bij botsing in Kruiningen

KRUININGEN - Bij een botsing op de Oude Rijksweg in Kruiningen zijn maandagmorgen twee personenauto's beschadigd geraakt. Twee personen werden door het ambulancepersoneel onderzocht. Voor zover bekend hoefde niemand naar het ziekenhuis.  

1 dag geleden
Grote alcoholcontrole op carpoolplaats Vierwegen bij Kapelle [UPDATE]

KAPELLE- De politie heeft zaterdagavond een grote alcoholcontrole gehouden op carpoolplaats Vierwegen. Diverse voertuigen werden door motoragenten van de hoofd- en snelwegen gehaald en naar de controleplaats geleid. Daar werd bij de bestuurders een alcoholtest afgenomen. 

2 dagen geleden
Schooldirecteur over project Ons Kruiningen: 'Als we ogen blijven sluiten, gebeurt er niets'

KRUININGEN - 'Ons Kruiningen' is een project van de lange adem en de voorbereiding begon al zo'n drie jaar geleden, vertelt directeur Jolanda Wedage van basisschool Voorhoute. Ze blijft onverminderd enthousiast. "We hebben met allerlei partijen te maken en daardoor kost overleg tijd, maar samen kom je verder", zegt ze over het project dat dit najaar is gelanceerd. Het hele dorp willen de partijen betrekken bij 'Ons Kruiningen', met als doel het gezellig te houden en elkaar aan te spreken als dit niet zo is.

3 dagen geleden
Plan voor opvang 70 Oekraïners in Kapelle

KAPELLE - Als de gemeenteraad van Kapelle ermee instemt, wonen er na de zomer zeventig vluchtelingen uit Oekraïne op het perceel op de hoek van de Postweg en Oostambachtweg in Kapelle. De woonunits worden voor drie jaar geplaatst. Als er behoefte aan is, kan deze periode verlengd worden en is er ook ruimte voor uitbreiding met tien extra units. Dat vertelden de Kapelse burgemeester Constantijn Jansen op de Haar en de gemeentelijk projectleider woensdag bij een informatieavond.

4 dagen geleden