Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tencent en Alibaba zetten beurs in Hongkong flink hoger

Tencent en Alibaba zetten beurs in Hongkong flink hoger

HONGKONG (ANP) - De aandelenbeurs in Hongkong ging woensdag flink vooruit dankzij stevige koerswinsten onder grote techbedrijven als Tencent en Alibaba. Een sterker dan verwachte toename van de bedrijvigheid in de Chinese industriesector zorgde voor optimisme over de heropening van de op een na grootste economie ter wereld en wakkerde de kooplust bij beleggers aan.

Het Chinese internet- en gamebedrijf Tencent, waarin de in Amsterdam genoteerde techinvesteerder Prosus een groot belang heeft, dikte 5,5 procent aan. Het grote tech- en webwinkelconcern Alibaba steeg bijna 5 procent. Ook Chinese telecombedrijven als China United Network Communications, China Mobile en China Telecom werden tot bijna 10 procent hoger gezet. De Hang Seng-index in Hongkong boekte daardoor op de eerste dag van de nieuwe beursmaand een tussentijdse winst van 3,3 procent.

De hoofdindex in Shanghai won 0,7 procent. Uit cijfers van de Chinese overheid bleek dat activiteit in de omvangrijke industrie van het land in februari is toegenomen tot het hoogste niveau sinds april 2012. Het groeicijfer geeft aan dat de economie flink aan het herstellen is na het loslaten van de strenge coronamaatregelen in het land.

Voorzichtiger

Op de andere Aziatische aandelenmarkten was de stemming wat voorzichtiger in navolging van de kleine koersverliezen op Wall Street. De Nikkei in Tokio sloot 0,3 procent in de plus. In Japan nam de bedrijvigheid in de industrie in februari in het snelste tempo af in 2,5 jaar en liet voor de vierde maand op rij een krimp zien. Fast Retailing, de eigenaar van kledingketen Uniqlo, behoorde tot de grootste dalers met een min van 1 procent. Het Japanse zeetransportbedrijf Mitsui OSK Lines verloor 1,5 procent.

De All Ordinaries in Sydney daalde 0,1 procent. Volgens het Australische statistiekbureau groeide de economie van het land in 2022 met 2,7 procent, waarbij de groei in de laatste twee kwartalen afnam. In 2021 bedroeg de groei nog 5,9 procent. In Zuid-Korea was de beurs gesloten en hadden beleggers een vrije dag.

Meer uit Financieel

Kredietbeoordelaar S&P kijkt positiever naar Griekenland

LONDEN (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar S&P Global Ratings kijkt positiever naar Griekenland. Het bureau heeft het vooruitzicht voor de Griekse kredietwaardigheid verhoogd van stabiel naar positief. Dat betekent dat er een verhoging van de kredietstatus van Griekenland kan komen.

22 uur geleden
Sky News: flitsbezorger Getir weg uit Nederland, VK en Duitsland

LONDEN (ANP) - Flitsbezorger Getir is van plan te vertrekken uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Dat meldt de Britse nieuwszender Sky News op basis van bronnen. Volgens Sky kan Getir komende week al die plannen naar buiten brengen.

23 uur geleden
Duitse industrie eist actie regering-Scholz tegen zwakke economie

BERLIJN (ANP/DPA) - De regering van bondskanselier Olaf Scholz moet nu actie ondernemen om de zwakte van de Duitse economie tegen te gaan. Dat heeft voorzitter Siegfried Russwurm van de belangrijke industriële lobbygroep BDI gezegd. Volgens hem is er geen tijd te verliezen voor Scholz omdat er over anderhalf jaar parlementsverkiezingen in Duitsland zijn.

1 dag geleden
Musk stelt bezoek India uit om 'verplichtingen' bij Tesla

AUSTIN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Tesla-topman Elon Musk stelt een bezoek aan India uit dat zondag zou moeten beginnen, in verband met "verplichtingen" bij de maker van elektrische auto's. Dat meldde Musk op het socialemediaplatform X. Hij is nu van plan later dit jaar een bezoek te brengen aan India, waar Tesla een nieuwe fabriek zou willen bouwen.

1 dag geleden
IMF-bestuurder dringt aan op verdere afbouw hypotheekrenteaftrek

WASHINGTON (ANP) - Nederland kan fiscale en financiële stimulering van de woningmarkt niet gebruiken nu er een nijpend huizentekort is. Dat stelt de Nederlandse bewindvoerder Paul Hilbers van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in gesprek met het ANP. Volgens hem moet Nederland niet alleen meer huizen bouwen, maar ook de hypotheekrenteaftrek geleidelijk afschaffen en de leennormen voor huizenkopers verder beperken.

1 dag geleden
Halvering bitcoin voltooid

DEN HAAG (ANP) - De zogeheten 'halving' van cryptomunt bitcoin is in de nacht van vrijdag op zaterdag voltooid. Deze halvering, die eens in de vier jaar plaatsvindt, moet inflatie van bitcoin tegengaan door de munt schaarser te maken.

1 dag geleden
Curaçao ontving nog nooit zoveel bezoekers als in maart 2024

WILLEMSTAD (ANP) - Maart 2024 gaat op Curaçao de boeken in als de beste toerismemaand ooit: het eiland verwelkomde afgelopen maand 63.556 toeristen. Dat is een stijging van 38 procent vergeleken met maart vorig jaar, zo maakte het Curaçaose toeristenbureau (CTB) vrijdag bekend.

1 dag geleden