Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Televizier blij dat Roddelpraat niet terug bij nominaties hoeft

Televizier blij dat Roddelpraat niet terug bij nominaties hoeft

HILVERSUM (ANP) - Televizier is blij dat het onlineprogramma Roddelpraat niet opnieuw toegelaten hoeft te worden tot de lijst met nominaties voor een Televizier-Ster. De makers van het programma, Dennis Schouten en Jan Roos, stapten naar de rechter omdat Televizier hen onrechtmatig van de lijst zou hebben gehaald. Maandag gaf de rechter Televizier echter gelijk, al vindt de rechter wel dat de organisatie onrechtmatig en onzorgvuldig heeft gehandeld.

"Televizier heeft eerder al erkend dat de gang van zaken rond de kwalificatie geen schoonheidsprijs verdient. Ook de rechter wijst daar nu op", laat een woordvoerder van de organisatie weten. "Maar de organisatie had goede redenen om het programma alsnog uit te sluiten en is blij dat die uitsluiting nu bevestigd is door de rechter."

Roddelpraat werd op de dag dat er gestemd kon worden voor de prijzen uit de selectie van de Televizier-Ster voor onlinevideoseries gehaald. Dat gebeurde omdat het programma groepen in de samenleving zou beledigen. Roddelpraat stond in eerste instantie niet op de longlist van de jury, maar was door voorkeursstemmen van het publiek wel in de top twintig beland. Op de dag dat de onlineverkiezing van start ging, hoorden de makers dat er toch niet op Roddelpraat kon worden gestemd. Roos en Schouten sommeerden de Televizier-organisatie daarop het programma weer op te nemen in de selectie, maar dat gebeurde niet. Daarom stapten ze naar de rechter.

De rechter noemt de handelwijze van de organisatie onrechtmatig. De manier waarop de uitsluiting is verlopen is onzorgvuldig, aldus de rechter. Dat betekent echter niet dat Roddelpraat alsnog op de lijst moet worden geplaatst. Het is namelijk niet vast komen te staan dat de uitsluiting van de verkiezing schade voor de programmamakers heeft veroorzaakt.

Elitaire flutprijs

Schouten en Roos noemen de uitsluiting van hun programma het bewijs dat deze prijs net als de Televizier-Ring een "elitaire flutprijs" is geworden. "We hebben aangetoond dat de Televizier-Ring een elitair feestje is waarin een heel klein groepje mensen bepaalt dat alleen programma's die volgens bepaalde maatstaven deugen mogen winnen", zegt Schouten. "Het is geen publieksprijs, want de mening van het publiek wordt genegeerd. Een prijs die zo weinig waarde heeft, die willen wij niet eens meer hebben."

De Televizier-prijzen worden gezien als de belangrijkste Nederlandse televisieprijzen. De grootste prijs is de Televizier-ring, die jaarlijks wordt uitgereikt aan het beste tv-programma van het jaar.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden