Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Televizier blij dat Roddelpraat niet terug bij nominaties hoeft

Televizier blij dat Roddelpraat niet terug bij nominaties hoeft

HILVERSUM (ANP) - Televizier is blij dat het onlineprogramma Roddelpraat niet opnieuw toegelaten hoeft te worden tot de lijst met nominaties voor een Televizier-Ster. De makers van het programma, Dennis Schouten en Jan Roos, stapten naar de rechter omdat Televizier hen onrechtmatig van de lijst zou hebben gehaald. Maandag gaf de rechter Televizier echter gelijk, al vindt de rechter wel dat de organisatie onrechtmatig en onzorgvuldig heeft gehandeld.

"Televizier heeft eerder al erkend dat de gang van zaken rond de kwalificatie geen schoonheidsprijs verdient. Ook de rechter wijst daar nu op", laat een woordvoerder van de organisatie weten. "Maar de organisatie had goede redenen om het programma alsnog uit te sluiten en is blij dat die uitsluiting nu bevestigd is door de rechter."

Roddelpraat werd op de dag dat er gestemd kon worden voor de prijzen uit de selectie van de Televizier-Ster voor onlinevideoseries gehaald. Dat gebeurde omdat het programma groepen in de samenleving zou beledigen. Roddelpraat stond in eerste instantie niet op de longlist van de jury, maar was door voorkeursstemmen van het publiek wel in de top twintig beland. Op de dag dat de onlineverkiezing van start ging, hoorden de makers dat er toch niet op Roddelpraat kon worden gestemd. Roos en Schouten sommeerden de Televizier-organisatie daarop het programma weer op te nemen in de selectie, maar dat gebeurde niet. Daarom stapten ze naar de rechter.

De rechter noemt de handelwijze van de organisatie onrechtmatig. De manier waarop de uitsluiting is verlopen is onzorgvuldig, aldus de rechter. Dat betekent echter niet dat Roddelpraat alsnog op de lijst moet worden geplaatst. Het is namelijk niet vast komen te staan dat de uitsluiting van de verkiezing schade voor de programmamakers heeft veroorzaakt.

Elitaire flutprijs

Schouten en Roos noemen de uitsluiting van hun programma het bewijs dat deze prijs net als de Televizier-Ring een "elitaire flutprijs" is geworden. "We hebben aangetoond dat de Televizier-Ring een elitair feestje is waarin een heel klein groepje mensen bepaalt dat alleen programma's die volgens bepaalde maatstaven deugen mogen winnen", zegt Schouten. "Het is geen publieksprijs, want de mening van het publiek wordt genegeerd. Een prijs die zo weinig waarde heeft, die willen wij niet eens meer hebben."

De Televizier-prijzen worden gezien als de belangrijkste Nederlandse televisieprijzen. De grootste prijs is de Televizier-ring, die jaarlijks wordt uitgereikt aan het beste tv-programma van het jaar.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Kapsalon Theater niet overal toegestaan

NIJMEGEN (ANP) - Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen geeft geen toestemming voor het demonstratieve Kapsalon Theater woensdag in culturele instellingen in zijn stad. Alle instellingen die van plan waren iets te organiseren zijn dinsdag door de gemeente gewaarschuwd dat er gehandhaafd gaat worden als zij de deuren openen terwijl dat volgens de coronaregels nog niet mag. Ook de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG), waarbij 22 gemeenten zijn aangesloten, heeft gewaarschuwd.

22 uur geleden
Rutte over misstanden The Voice: onacceptabel en onbetamelijk

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte vindt misstanden zoals bij tv-programma The Voice of Holland "onacceptabel en onbetamelijk". Tegen de Telegraaf benadrukt hij niet alle feiten te weten, maar wel "heel erg geschrokken" te zijn van de "signalen" die naar buiten zijn gekomen.

23 uur geleden
Commissariaat voor de Media alert op The Voice-ontwikkelingen

AMSTERDAM (ANP) - Het Commissariaat voor de Media houdt de ontwikkelingen rondom grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van The Voice of Holland "nauwlettend" in de gaten en treedt op mocht dat nodig zijn, laat een woordvoerder weten aan het ANP.

1 dag geleden
Ook Concertgebouw verandert woensdag in een kapsalon

AMSTERDAM (ANP) - Ook het Concertgebouw en het Concertgebouworkest sluiten zich aan bij de actie Kapsalon Theater om hun onvrede te uiten over het coronabeleid van het kabinet. Dat vertelde directeur Simon Reinink van het Concertgebouw dinsdagochtend in het KRO-NCRV-programma De Ochtend van 4.

1 dag geleden
Jaar lang feest in Amersfoort wegens 150e geboortedag Mondriaan

AMERSFOORT (ANP) - Amersfoort viert een jaar lang feest, omdat het 150 jaar geleden is dat kunstschilder en kunsttheoreticus Piet Mondriaan (1872 - 1944) in die stad werd geboren. Er zijn bijna honderd activiteiten georganiseerd, waaronder verschillende exposities, een liederencyclus en vier andere podiumproducties en een verjaardagsfeest op 7 maart in theater Flint. Mondriaan krijgt ook een herdenkingsmunt en er rollen auto's in Mondriaanstijl van de band.

2 dagen geleden
Boekenweek 2022 een maand later vanwege coronasituatie

AMSTERDAM (ANP) - De Boekenweek schuift een maand op en wordt gehouden van zaterdag 9 april tot en met maandag 18 april (tweede paasdag). De organisator, de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) doet dat vanwege de "aanhoudende onzekerheid over de coronasituatie", zo meldt ze maandag. De Boekenweek zou eigenlijk van 5 tot en met 13 maart zijn.

2 dagen geleden
Anouk weg bij The Voice of Holland na berichten ongewenst gedrag

HILVERSUM (ANP) - Zangeres Anouk stopt als coach bij The Voice of Holland naar aanleiding van de recente gebeurtenissen. "Het is gewoon een corrupte bende", zegt de zangeres in een video op haar Instagram-account. "Ik wil niet werken waar jarenlang gewoon een aantal mannen misbruik hebben gemaakt van hun positie, en waar er bewust voor is gekozen het stil te houden en de andere kant op te kijken. Dat kan echt niet."

2 dagen geleden