Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Teleurstelling onder voetballers, maar ook veel begrip voor belissing

Teleurstelling onder voetballers, maar ook veel begrip voor belissing

GOES - De coronacrisis treft alles en iedereen. Ook de voetbalwereld is niet immuun voor dit virus. De KNVB heeft vorige week besloten om de huidige competitie stop te zetten en geen kampioenen of degradanten aan te wijzen. Die beslissing kent winnaars en verliezers. Kloetinge en Luctor Heinkenszand lagen op titelkoers, terwijl Yerseke verzekerd was van nacompetitie.

Voor Kloetinge en Luctor was het een bittere pil om te moeten slikken. De groen-witte formatie van trainer Marcel Lourens was bezig aan een goed seizoen en moest door middel van een kampioenschap en promotie naar de hoofdklasse een kroon zetten op ‘Project 2020’. Die kroon komt er niet en dat zorgt voor teleurstelling. "Dit is ons ding. Daar ben je hele dagen mee bezig. Je kijkt uit naar een feestje en een kampioenschap, maar dat komt er niet. Tuurlijk zijn andere dingen allemaal veel belangrijker op het moment, maar dit is wel even zuur”, reageerde Lourens vorige week.

Goed figuur

Na een paar dagen was de grootste teleurstelling gaan liggen en keek de oefenmeester uit Middelburg alweer vooruit naar komend seizoen. De club haalde goede spelers naar het Wesselopark, in de hoop een goed figuur te kunnen slaan in de hoofdklasse. "Het is even balen, maar je moet ook snel weer met je borst vooruit lopen. Volgend jaar hebben we een sterke ploeg, dan moeten we het dan maar doen. Het doet vooral pijn dat je voorlopig niet meer met die jongens op het veld staat."

Respect

Ook het ambitieuze Luctor Heinkenszand zag de gewenste promotie in rook opgaan. Onder leiding van Giovanni Siereveld koesterde de ploeg een voorsprong van drie punten op nummer twee RCS, maar desondanks heeft voorzitter Marco Utermark respect voor de beslissing van de KNVB. "Je ziet het wel aankomen natuurlijk. Tuurlijk is er teleurstelling, maar er is ook veel begrip. Dit geeft duidelijkheid." De koppositie hadden ze in handen, maar Utermark weet ook dat het nog geen gelopen koers was. "We waren goed op weg, maar dit bood nog geen enkele garantie. Toch is het jammer dat je iets waar veel energie in zit en waar je samen mee bezig bent, niet kunt afmaken." Hij wil in ieder geval niet te lang bij de pakken neerzitten. "Uit de selectie vallen richting volgend seizoen best wat spelers weg, dus we hebben heel bewust spelers aangetrokken, die volgens ons bij de club passen. Dat was gericht op de tweede klasse, maar het doel blijft hetzelfde. Ook in de derde klasse kunnen we voetballend nog stappen maken."

Stiekem

Nu er geen voetbal is, hoopt hij nog op een leuke afsluiting van het seizoen, stiekem kijkt hij alvast naar volgend jaar. "Dan spelen we gewoon weer mooie derby’s, dat is ook iets om naar uit te kijken." De nieuwe koers die wordt gevaren stemt in ieder geval tot tevredenheid. "We wilden na de fusie binnen vijf jaar een stabiele tweedeklasser zijn, dus daar hebben we de tijd nog voor. De jeugd gaat goed, het ledenaantal stijgt en de vereniging is in ontwikkeling. We zijn hartstikke tevreden, Luctor Heinkenszand is meer dan alleen het eerste elftal."

Gezondheid

Voor Yerseke heeft het besluit van de voetbalbond eigenlijk de minste gevolgen. De vissersclub, getraind door Alexander van Keulen stond tweede, keek tegen een achterstand van tien punten aan, maar beschikte wel over een periodetitel. Nacompetitievoetbal gaat er dus niet meer van komen, maar verdediger Arjen Dingemanse kan zich helemaal vinden in de beslissing.

"Voor ons heeft het weinig nadelige gevolgen, dus maakt het minder uit. Maar de gezondheid gaat altijd voor." De kans op promotie zullen ze in ieder geval niet krijgen. "Dat was leuk geweest, maar promotie is zeker geen must. Ik denk dat het prima is zo."

Het gevoel dat blijft hangen na dit seizoen is goed. "We hebben een sterk seizoen gedraaid en de minste tegendoelpunten gekregen van alle ploegen, dat is voor een verdediger altijd lekker.”

Meer uit Beveland

Eendracht in Hansweert wint textielrace voor basisscholen

HANSWEERT - Basisschool de Eendracht in Hansweert heeft de textielrace voor Bevelandse en Thoolse basisscholen gewonnen. Deze school zamelde het meeste textiel in: 2006 kilo. De drie beste scholen winnen een geldbedrag.

11 uur geleden
Waterschap houdt bijeenkomsten over grootscheepse dijkversterking Zak van Zuid-Beveland

HOEDEKENSKERKE - Waterschap Scheldestromen is begonnen met de verkenningsfase voor het versterken van de Westerscheldedijk van de Zak van Zuid-Beveland. Dit werk begint naar verwachting in 2029. Inwoners van de Borselse dorpen en andere belangstellenden zijn donderdag 23 mei en woensdag 29 mei welkom bij twee informatiebijeenkomsten over dit meerjarenproject.

15 uur geleden
'Begrip in de bouw' Jan Rijn uit Goes gaat vrijdag met pensioen

GOES - Zal Jan Rijn vrijdag nog hard moeten werken? De Goesenaar weet het niet. Hoe dan ook is het zijn laatste werkdag, want zondag wordt Jan 67 jaar en de verkoper van bouwmaterialen gaat met pensioen. "Na 47 jaar, drie maanden en drie weken bij hetzelfde bedrijf", vertelt Jan.

1 dag geleden
Feest in Kamperland voor 101-jarige Andrea Krijnberg-Terbeek

KAMPERLAND - Andrea Krijnberg-Terbeek woont nog zelfstandig in Kamperland en haar huis zat dinsdag gezellig vol visite voor haar 101-jarige verjaardagsfeest. Kinderburgemeester Noor van de gemeente Noord-Beveland trakteerde de jarige op zelfgebakken cupcakes met eentjes en nulletjes erop. Die liet de jarige zich goed smaken. "Zal ik er even mee rondgaan?", vroeg ze kwiek. Op haar respectabele leeftijd zit ze nog vol grapjes, positiviteit en complimentjes. "Je ziet er voornaam uit, als een echte burgemeester, met je mooie, kanten jurk en ketting", zei ze tegen Noor.

1 dag geleden
Profielwerkstukprijs voor Hilde van Doorn en Anne-Marthe Westmaas van Calvijn College Goes

GOES - Hilde van Doorn en Anne-Marthe Westmaas van het Calvijn College in Goes hebben met hun profielwerkstuk de jaarlijkse Jan Penprijs van de Rijksuniversiteit Groningen gewonnen. De leerlingen van vwo 6 vielen donderdag in de prijzen met hun werkstuk over vroegkinderlijk trauma in de klas.

1 dag geleden
Provincie Zeeland zegt 'ja' tegen wolfwerende maatregelen

MIDDELBURG - De wolf hoort niet thuis in Zeeland. Dat is de boodschap van het college van Gedeputeerde Staten . Maar de wolf is Europees beschermd. Daarom zijn er maatregelen nodig om landbouwhuisdieren te beschermen tegen de wolf. Reden voor de Provincie Zeeland om nu een subsidiebedrag van 95.000 euro beschikbaar te stellen. 

1 dag geleden
Dode bij botsing auto en lijnbus in Heinkenszand

HEINKENSZAND - In Heinkenszand heeft dinsdag aan het einde van de ochtend een ernstig verkeersongeluk plaatsgevonden. Bij de botsing tussen een lijnbus en een personenauto is de bestuurder van de auto om het leven gekomen, zo bevestigt de politie.

2 dagen geleden