Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Teleurstelling onder voetballers, maar ook veel begrip voor belissing

Teleurstelling onder voetballers, maar ook veel begrip voor belissing

GOES - De coronacrisis treft alles en iedereen. Ook de voetbalwereld is niet immuun voor dit virus. De KNVB heeft vorige week besloten om de huidige competitie stop te zetten en geen kampioenen of degradanten aan te wijzen. Die beslissing kent winnaars en verliezers. Kloetinge en Luctor Heinkenszand lagen op titelkoers, terwijl Yerseke verzekerd was van nacompetitie.

Voor Kloetinge en Luctor was het een bittere pil om te moeten slikken. De groen-witte formatie van trainer Marcel Lourens was bezig aan een goed seizoen en moest door middel van een kampioenschap en promotie naar de hoofdklasse een kroon zetten op ‘Project 2020’. Die kroon komt er niet en dat zorgt voor teleurstelling. "Dit is ons ding. Daar ben je hele dagen mee bezig. Je kijkt uit naar een feestje en een kampioenschap, maar dat komt er niet. Tuurlijk zijn andere dingen allemaal veel belangrijker op het moment, maar dit is wel even zuur”, reageerde Lourens vorige week.

Goed figuur

Na een paar dagen was de grootste teleurstelling gaan liggen en keek de oefenmeester uit Middelburg alweer vooruit naar komend seizoen. De club haalde goede spelers naar het Wesselopark, in de hoop een goed figuur te kunnen slaan in de hoofdklasse. "Het is even balen, maar je moet ook snel weer met je borst vooruit lopen. Volgend jaar hebben we een sterke ploeg, dan moeten we het dan maar doen. Het doet vooral pijn dat je voorlopig niet meer met die jongens op het veld staat."

Respect

Ook het ambitieuze Luctor Heinkenszand zag de gewenste promotie in rook opgaan. Onder leiding van Giovanni Siereveld koesterde de ploeg een voorsprong van drie punten op nummer twee RCS, maar desondanks heeft voorzitter Marco Utermark respect voor de beslissing van de KNVB. "Je ziet het wel aankomen natuurlijk. Tuurlijk is er teleurstelling, maar er is ook veel begrip. Dit geeft duidelijkheid." De koppositie hadden ze in handen, maar Utermark weet ook dat het nog geen gelopen koers was. "We waren goed op weg, maar dit bood nog geen enkele garantie. Toch is het jammer dat je iets waar veel energie in zit en waar je samen mee bezig bent, niet kunt afmaken." Hij wil in ieder geval niet te lang bij de pakken neerzitten. "Uit de selectie vallen richting volgend seizoen best wat spelers weg, dus we hebben heel bewust spelers aangetrokken, die volgens ons bij de club passen. Dat was gericht op de tweede klasse, maar het doel blijft hetzelfde. Ook in de derde klasse kunnen we voetballend nog stappen maken."

Stiekem

Nu er geen voetbal is, hoopt hij nog op een leuke afsluiting van het seizoen, stiekem kijkt hij alvast naar volgend jaar. "Dan spelen we gewoon weer mooie derby’s, dat is ook iets om naar uit te kijken." De nieuwe koers die wordt gevaren stemt in ieder geval tot tevredenheid. "We wilden na de fusie binnen vijf jaar een stabiele tweedeklasser zijn, dus daar hebben we de tijd nog voor. De jeugd gaat goed, het ledenaantal stijgt en de vereniging is in ontwikkeling. We zijn hartstikke tevreden, Luctor Heinkenszand is meer dan alleen het eerste elftal."

Gezondheid

Voor Yerseke heeft het besluit van de voetbalbond eigenlijk de minste gevolgen. De vissersclub, getraind door Alexander van Keulen stond tweede, keek tegen een achterstand van tien punten aan, maar beschikte wel over een periodetitel. Nacompetitievoetbal gaat er dus niet meer van komen, maar verdediger Arjen Dingemanse kan zich helemaal vinden in de beslissing.

"Voor ons heeft het weinig nadelige gevolgen, dus maakt het minder uit. Maar de gezondheid gaat altijd voor." De kans op promotie zullen ze in ieder geval niet krijgen. "Dat was leuk geweest, maar promotie is zeker geen must. Ik denk dat het prima is zo."

Het gevoel dat blijft hangen na dit seizoen is goed. "We hebben een sterk seizoen gedraaid en de minste tegendoelpunten gekregen van alle ploegen, dat is voor een verdediger altijd lekker.”

Meer uit Beveland

Wereldlichtjesdag herdenkt overleden kinderen, samenkomst in Geerteskerk Kloetinge

KLOETINGE - Op zondag 10 december is het Wereldlichtjesdag. Om 19.00 uur worden er overal ter wereld kaarsjes aangestoken voor overleden kinderen. 'Zo slingert in 24 uur een golf van licht over de hele wereld', aldus de organisatie. In de Geerteskerk in Kloetinge kunnen mensen samenkomen.

5 uur geleden
Flinke brand in sauna van vakantiewoning aan de Veerweg in Wolphaartsdijk

WOLPHAARTSDIJK- In de sauna van een vakantiewoning op een vakantiepark aan de Veerweg is zondagmorgen een flinke brand ontstaan. Twee blusvoertuigen zijn momenteel actief bezig met het blussen van de brand. Een voertuig blust vanaf de buitenkant, het andere voertuig is ingezet om binnen te blussen. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

11 uur geleden
COV Goes is in beweging en geeft zaterdag 9 december concert

WOLPHAARTSDIJK - Op zaterdag 9 december wordt door het COV Goes een adventsconcert gegeven in Wolphaartsdijk. Het concert bestrijkt drie verschillende muziekstijlperiodes, de klassieke, romantische en barokperiode met werken van drie componisten.

1 dag geleden
Rubriek Goes Gezien: Wie was Mattheus Smalleganges eigenlijk?

In een Goessche Courant uit 1921 kwam ik toevallig tegen dat het raadslid Constandse in een gemeenteraadsvergadering vroeg om 'meer toezicht op de spelling der naambordjes'. Helaas ontbreken deze straatnamen in het artikel. Maar welke nieuwe straten aanvankelijk dubieus gespeld waren, doet er nu niet toe. Want de kwestie is uiteindelijk goed gekomen; straks leest u hoe dat ging. 

1 dag geleden
Op de werkvloer bij plantmanager Pieter van Rijs: 'Er moet steeds meer geïsoleerd worden, dus er zit groei in'

VLISSINGEN-OOST - Pieter van Rijs (56) geeft sinds drie maanden leiding aan de fabriek van Stepan Netherlands B.V. in Vlissingen-Oost. Daarvoor werkte hij negen jaar in Rotterdam en hij is blij dat hij nu dichter bij zijn woonplaats Middelburg aan de slag kan. “We maken hier hard isolatieschuim, een grondstof voor brandvertragend en brandwerend isolatiemateriaal. Het verlaat de fabriek als een soort stroopachtige substantie," vertelt Van Rijs. “En in deze tijd van verduurzaming en energiebesparingen is daar veel vraag naar. We verwachten dan ook de komende jaren verder te groeien."

1 dag geleden
Cees van den Bos voorgedragen als burgemeester van Goes

GOES - De gemeenteraad van Goes heeft donderdagavond Cees van den Bos voorgedragen als nieuwe burgemeester. Naar verwachting wordt hij per 1 februari 2024 benoemd. 

2 dagen geleden
Maartenskerk 's-Gravenpolder heeft eindelijk weer een torenspits

's-GRAVENPOLDER - Het heeft langer geduurd dan verwacht - bijna anderhalf jaar - maar sinds donderdag prijkt er weer een torenspits op de Maartenskerk in 's-Gravenpolder.

3 dagen geleden