Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Telecombedrijf Etisalat uit Emiraten neemt belang in Vodafone

Telecombedrijf Etisalat uit Emiraten neemt belang in Vodafone

BERKSHIRE (ANP/BLOOMBERG) - Telecombedrijf Etisalat uit de Verenigde Arabische Emiraten heeft een belang van bijna 10 procent genomen in Vodafone. Daarvoor heeft het 4,4 miljard dollar betaald (4,2 miljoen euro), meldt financieel persbureau Bloomberg. Daarmee is staatsbedrijf Etisalat, dat wereldwijd wil uitbreiden, de grootste aandeelhouder van Vodafone.

Etisalat zegt een investeerder te zijn voor de lange termijn. Het bedrijf gaat geen bod doen op de rest van de aandelen van Vodafone.

Eerder deze week meldde zakenkrant Financial Times dat Vodafone praat over een fusie van zijn Britse activiteiten met branchegenoot Three UK. Het Nederlandse VodafoneZiggo is een samenwerkingsverband of joint venture van de Britse telecombedrijven Vodafone en Liberty Global.

Meer uit Financieel

Ditzo gaat verder onder de naam van verzekeraar ASR

UTRECHT (ANP) - De merknaam Ditzo verdwijnt vanaf 17 april. De verzekeraar neemt de naam van moederbedrijf ASR over. Hetzelfde geldt voor reisverzekeraar Europeesche Verzekeringen. ASR brengt het aantal merknamen terug om de positie op de markt te versterken.

9 minuten geleden
Lufthansa heeft dit weekend al last van Duitse stakingsdag

FRANKFURT (ANP/DPA) - Luchtvaartmaatschappij Lufthansa verwacht zondag al last te krijgen van de landelijke stakingsdag in de Duitse vervoerssector die maandag plaatsvindt. Vrijwel alle vluchten van en naar de luchthaven van M√ľnchen komen zondag te vervallen. Een dag later raakt de staking ook het vliegveld van Frankfurt, de grootste luchthaven van Duitsland.

15 minuten geleden
Banken en verzekeraars verder omlaag op negatief Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Banken en verzekeraars gingen vrijdag verder omlaag in de AEX-index op het Damrak, die ook een verlies liet zien. Beleggers bleven voorzichtig na de reeks van renteverhogingen en de recente onrust in de bankensector. Deze week schroefden de centrale banken in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Noorwegen hun rentetarieven op in de strijd tegen de hardnekkige inflatie. Vorige week ging de rente in de eurozone al omhoog.

32 minuten geleden
Werkgeversverenigingen aan kabinet: pas de stikstofregels aan

DEN HAAG (ANP) - VNO-NCW en MKB-Nederland roepen het kabinet op de stikstofregels te versoepelen. De werkgeversverenigingen willen zo voorkomen dat Nederland nog verder 'op slot' komt te zitten.

43 minuten geleden
Reisconcern TUI wil Duitse coronasteun volledig afbetalen

HANNOVER (ANP) - Reisconcern TUI wil 1,8 miljard dollar ophalen door nieuwe aandelen in de verkoop te doen. Daarmee wil het bedrijf uit Duitsland de coronasteun die het kreeg van de Duitse overheid afbetalen en de winstgevendheid vergroten.

1 uur geleden
Minder missers zorgen voor hogere winst bouwconcern VolkerWessels

RIJSSEN (ANP) - Bouwbedrijf VolkerWessels is er ondanks de sterk gestegen kosten voor materiaal en lonen in geslaagd 2022 met een hogere winst af te sluiten. Het concern maakte minder kostbare missers dan voorheen. Ook kon VolkerWessels hogere kosten deels doorberekenen aan opdrachtgevers. Vooruitblikkend is de onderneming uit Rijssen somberder over de woningbouw, waar vermoedelijk minder klussen komen door oplopende rentes en strengere regels voor de huurmarkt.

2 uur geleden
Toshiba stijgt op lagere Japanse beurs na steun overnamebod

TOKIO (ANP) - Toshiba behoorde vrijdag tot de sterkste stijgers op de aandelenbeurs in Tokio. Het Japanse industrieel en technologisch concern zal het overnamebod van een Japans consortium onder leiding van investeerder Japan Industrial Partners (JIP) steunen. Met het bod van ongeveer 2 biljoen yen, omgerekend ruim 14 miljard euro, komt mogelijk een einde aan een zeer onrustige periode van het bedrijf. Toshiba wordt namelijk al jaren geplaagd door schandalen.

2 uur geleden