Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Teeken Akademie Middelburg stelt drie nieuwe stadstekenaars aan

Teeken Akademie Middelburg stelt drie nieuwe stadstekenaars aan

MIDDELBURG - Het bestuur van de Teeken Akademie Middelburg heeft op donderdag 2 maart de Stadstekenaars 2023 aangesteld. Daarbij is het voorstel van de beide jury’s gevolgd. Wethouder Eduard Smit maakte donderdagmiddag in het Stadhuis op de Markt de namen bekend.

In de categorie Stadstekenaar Liefhebber waren er dit jaar aanzienlijk minder inzendingen dan vorig jaar. De jury heeft unaniem gekozen voor de inzending waaruit de meeste betrokkenheid sprak met het onderwerp: Middelburg stad. Bij alle tekenaars was het plezier in het tekenen duidelijk af te lezen. De uitverkorene gaf bovendien blijk van een voortgaande lijn van interesse in specifieke plekjes in Middelburg. De Teeken Akademie verwacht dat winnaars Richard Dijkwel en dochter Luna (8 jaar oud) ook gaan tekenen op de wat minder voor de hand liggende plekjes van Middelburg. Jury: Lucy de Graaf, Mick Jansen en Ramon de Nennie.

Stadstekenaar categorie Beroeps
Het aantal inzendingen was met 11 stuks ongeveer gelijk aan de editie 2022. De keuze is gevallen op een relatief jonge en voor velen verrassende kandidaat: Janice Ys, vanwege haar eigen stijl met gemengde technieken, een opvallend plan om nu eens te tekenen wat je niet direct ziet en de meerdere lagen die ze in de tekeningen wil verwerken. De jury is heel benieuwd wat ze het komend jaar gaat tekenen, met een open blik kijkend naar Middelburg: Middelburgse geschiedenis verbinden met hedendaagse, maatschappelijke onderwerpen. Haar werk is overtuigend genoeg om haar uit te nodigen om Middelburg op haar wijze te verbeelden en zodoende de inwoners een andere blik op hun omgeving te bieden. Jury: Monika Dahlberg, Tamara Dees en Marinus van Dijke

Meer uit Middelburg

Deze zomer weer concerten in het Molenwaterpark

MIDDELBURG - Voor het vierde achtereen volgende jaar organiseert de Zeeuwse Concertzaal -dit jaar in samenwerking met de Oostkerk-in de zomermaanden de parkconcerten rondom de muziektent aan het Molenwaterpark in Middelburg. Van 7 juli tot en met 1 september kunnen muziekliefhebbers iedere zondagmiddag van15.30 tot 16.45 uur genieten van een grote variëteit aan muziek in het park. 

29 minuten geleden
Politici kruisen donderdag 30 mei de degens tijdens verkiezingsdebat in Middelburg

In aanloop naar de Europese Verkiezingen op 6 juni 2024 organiseren PvdA en GroenLinks Zeeland op donderdag 30 mei in Restaurant Cluys in Middelburg een debat, waarbij enkele ervaren politici de degens zullen kruisen.

3 uur geleden
Westkapelle Tweede Pinksterdag in het teken van Klederdracht

WESTKAPELLE - Afgelopen maandag stond Westkapelle weer helemaal in het teken van klederdracht. Mensen werden opgeroepen om zich in Walcherse klederdracht, of andere kleding met een Zeeuws tintje, te kleden en naar het dorp te komen. 

17 uur geleden
Koning Willem-Alexander bij het ringrijden in Nieuw- en Sint Joosland

Nieuw-en Sint Joosland - Koninklijk bezoek bij het traditionele ringrijden in Nieuw- en Sint Joosland. 

22 uur geleden
Gemeente Veere presenteert plannen: grip op de groei van verblijfsrecreatie

DOMBURG - Vanaf vrijdag 17 mei liggen de plannen, die het college van de gemeente Veere heeft als het gaat om verblijfsrecreatie, ter inzage. Het college nodigt iedereen uit om de plannen goed te bekijken, omdat de voorgestelde maatregelen aanzienlijke gevolgen kunnen hebben. Indien gewenst kan een schriftelijke reactie gegeven worden. 

1 dag geleden
Regionaal kan een halve maandsom aan regen vallen, kans op wateroverlast

Dinsdagavond en woensdag veel regen verwachtREDACTIE - Een actief buiengebied nadert dinsdagmiddag ons land en trekt tijdens de avonduren en gedurende de nacht naar woensdag noordwestwaarts over. Tot en met woensdag kan regionaal veel regen vallen, daarnaast is ook hagel mogelijk. Lokaal kan het zelfs tot een halve maandsom komen. Deze hoeveelheden veroorzaken mogelijk wateroverlast.

1 dag geleden
Griezelen in de ZB tijdens The Night at the Library

MIDDELBURG - Donderdag 23 mei organiseert de ZB The Night at the Library. Van 19.00 uur tot 23.00 uur worden er verschillende activiteiten georganiseerd zoals een Meet & Greet met drie thrillerauteurs en een sinistere wandeling waar de koude rillingen van over je rug lopen.

1 dag geleden