Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Teeken Akademie Middelburg stelt drie nieuwe stadstekenaars aan

Teeken Akademie Middelburg stelt drie nieuwe stadstekenaars aan

MIDDELBURG - Het bestuur van de Teeken Akademie Middelburg heeft op donderdag 2 maart de Stadstekenaars 2023 aangesteld. Daarbij is het voorstel van de beide jury’s gevolgd. Wethouder Eduard Smit maakte donderdagmiddag in het Stadhuis op de Markt de namen bekend.

In de categorie Stadstekenaar Liefhebber waren er dit jaar aanzienlijk minder inzendingen dan vorig jaar. De jury heeft unaniem gekozen voor de inzending waaruit de meeste betrokkenheid sprak met het onderwerp: Middelburg stad. Bij alle tekenaars was het plezier in het tekenen duidelijk af te lezen. De uitverkorene gaf bovendien blijk van een voortgaande lijn van interesse in specifieke plekjes in Middelburg. De Teeken Akademie verwacht dat winnaars Richard Dijkwel en dochter Luna (8 jaar oud) ook gaan tekenen op de wat minder voor de hand liggende plekjes van Middelburg. Jury: Lucy de Graaf, Mick Jansen en Ramon de Nennie.

Stadstekenaar categorie Beroeps
Het aantal inzendingen was met 11 stuks ongeveer gelijk aan de editie 2022. De keuze is gevallen op een relatief jonge en voor velen verrassende kandidaat: Janice Ys, vanwege haar eigen stijl met gemengde technieken, een opvallend plan om nu eens te tekenen wat je niet direct ziet en de meerdere lagen die ze in de tekeningen wil verwerken. De jury is heel benieuwd wat ze het komend jaar gaat tekenen, met een open blik kijkend naar Middelburg: Middelburgse geschiedenis verbinden met hedendaagse, maatschappelijke onderwerpen. Haar werk is overtuigend genoeg om haar uit te nodigen om Middelburg op haar wijze te verbeelden en zodoende de inwoners een andere blik op hun omgeving te bieden. Jury: Monika Dahlberg, Tamara Dees en Marinus van Dijke

Meer uit Middelburg

Integrale controle op bedrijventerrein Arnestein in Middelburg

MIDDELBURG - Gisteren hebben de gemeente, politie, Belastingdienst en Orionis Walcheren weer een gezamenlijke controle gehouden bij een aantal bedrijven en locaties op bedrijventerrein Arnestein in Middelburg. De controle was gericht op naleving van de geldende wet- en regelgeving en het aanpakken van ondermijnende criminaliteit.

9 uur geleden
Middelburgers over de sluiting van C&A

MIDDELBURG - De Middelburgse vestiging van het kledingconcern C&A wordt op 29 juli 2023 gesloten. Dat heeft het bedrijf vorige week bevestigd. De winkel aan de Lange Delft heeft dan bijna 45 jaar bestaan. De zaak werd in augustus 1978 geopend. Alle medewerkers van C&A Middelburg zijn naar verluidt al eerder geïnformeerd over de sluiting van het filiaal in de zomer, maar niemand heeft toestemming gekregen om te praten met de media. Voor antwoorden op vragen wordt verwezen naar het hoofdkantoor in Amsterdam, maar daar worden ook geen details verstrekt. 

17 uur geleden
Het verhaal in beeldentaal: Gert de Graaf exposeert in Middelburgse kerken

MIDDELBURG - Kunstenaar Gert de Graaf (1963) exposeert in de Koorkerk en Nieuwe Kerk te Middelburgmet ‘Het verhaal in Beeldentaal’.

17 uur geleden
Fietser gewond bij ongeval in Middelburg

MIDDELBURG – Bij een ongeval op de Stationsstraat in Middelburg is een persoon gewond geraakt. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde om 09.05 uur.

17 uur geleden
Veel belangstelling voor eerste Huizingalezing in Middelburg

MIDDELBURG - Het Huizinga Comité organiseerde gisteren in de Doopsgezinde kerk in Middelburg, met ondersteuning van boekhandel de Drukkery, de gemeente Middelburg en het wijkteam ‘t Zand-Stromenwijk-Rittenburg, de Eerste Huizingalezing Middelburg. De middag werd goed bezocht.

1 dag geleden
Studenten Scalda leveren topprestatie op NK Skills in Amsterdam

AMSTERDAM - Afgelopen week hebben 21 Scalda-studenten vanuit 18 verschillende vakrichtingen meegedaan aan het Nationaal Kampioenschap voor beroepen mbo: Skills The Finals. Twee dagen lang hebben studenten hun skills laten zien tijdens de NK-wedstrijden in de RAI in Amsterdam. Scalda is al jaren succesvol tijdens deze vakwedstrijden, maar de concurrentie wordt steeds heftiger. De studenten wisten gezamenlijk 7 medailles binnen te halen, waarvan 1 gouden, 5 zilveren en 1 bronzen.

1 dag geleden
Zentangle: in vier avonden tot jezelf komen met de tekencursus van Judith Adriaanse

MIDDELBURG - Judith Adriaanse, de eerste docent  Zentangle in Zeeland, start voor de eerste keer een cursus, in een serie van vier woensdagavonden. De cursus gaat op 10 mei 2023 van start in Middelburg.

1 dag geleden