Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Techfondsen weer onder druk op Wall Street door stijgende rente

Techfondsen weer onder druk op Wall Street door stijgende rente

NEW YORK (ANP) - Techaandelen gaan op Wall Street weer een moeilijke dag tegemoet. De aandelen staan over een breed front lager als gevolg van aantrekkende rentes op Amerikaanse staatsobligaties. Met name technologiefondsen en andere groeiende ondernemingen zijn daar gevoelig voor omdat beleggers naar hun toekomstige winstgroei kijken. Die wordt verhoudingsgewijs lager als de rentes stijgen.

Verder kijken beleggers opnieuw naar de gevolgen van het schandaal rond hedgefonds Archegos. Door problemen bij dat fonds verkochten een aantal grote banken zoals Goldman Sachs, Morgan Stanley en Citigroup (met plussen tot zo'n 3 procent) sinds vrijdag grote hoeveelheden aandelen. Onder meer kabel- en entertainmentconcern ViacomCBS verloor in enkele dagen tientallen procenten, maar veert dinsdag wat op met een plus van bijna 3 procent.

Tenslotte wordt er ook naar de politiek in Washington gekeken. President Biden wil mogelijk woensdag aankondigen dat de Verenigde Staten tussen de 3 biljoen en 4 biljoen dollar gaan investeren in onder meer infrastructuur en de opwekking van groene energie. Dat wordt deels gecompenseerd door een belastingverhoging die 3 biljoen dollar moet opleveren.

PayPal

Verder staat ook PayPal (min 0,1 procent) in de belangstelling. De betalingsverwerker maakte bekend in de Verenigde Staten ook bitcoins en een aantal andere cryptovaluta te gaan accepteren. De koers van de bitcoin steeg dinsdag 1,7 procent en één bitcoin is nu ruim 59.000 dollar waard.

Audiostreamingdienst Spotify maakte de overname bekend van het bedrijf Betty Labs, de maker van audiochatapp Locker Room. Daarmee wil Spotify, dat zowel muziek als podcasts aanbiedt, de strijd aangaan met diensten als gameschatapp Discord en Clubhouse. Die laatste app werd de afgelopen maanden heel populair en biedt gebruikers de mogelijkheid om gesprekken te voeren met grote groepen mensen. Het aandeel Spotifty noteerde licht lager.

Olieprijzen

De Dow-Jonesindex stond na enkele minuten handelen 0,3 procent in de min op 33.084 punten. De breed samengestelde S&P 500 verloor 0,4 procent tot 3955 punten en techbeurs Nasdaq leverde 0,7 procent in. Die graadmeter stond op 12.976 punten.

De euro was 1,1719 dollar waard tegen 1,1779 dollar op maandag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 1,9 procent tot 60,40 dollar. Een vat Brentolie verruilde voor 63,96 dollar van eigenaar, een daling van 1,6 procent.

Meer uit Financieel

Economisch instituut wijst op haperende arbeidsmarkt Duitsland

BERLIJN (ANP) - Duitse werkgevers nemen minder nieuw personeel aan. Met name de maakindustrie van de grootste economie van de Europese Unie kampt met een afname van de orders. Daarom treffen meer ondernemingen voorbereidingen om met minder werknemers verder te gaan, concludeert het economische onderzoeksinstituut Ifo.

36 minuten geleden
Brand afvalverwerker AVR raakt warmtelevering Eneco en Vattenfall

ROTTERDAM (ANP) - De grote brand bij afvalverwerker AVR in Rotterdam heeft de levering van warmte aan duizenden woningen geraakt. Energiebedrijven Vattenfall en Eneco gebruiken normaal gesproken de restwarmte die vrijkomt bij de afvalinstallatie voor hun warmtenetten in de stad, maar door de brand is dat nu gestopt. Ze zijn daarom overgestapt op een noodoplossing, laten woordvoerders van de bedrijven weten.

1 uur geleden
Onderzoek: Philips verzweeg duizenden klachten slaapapneu-affaire

AMSTERDAM (ANP) - Philips heeft sinds 2010 duizenden klachten van patiënten over defecte slaapapneu-apparaten achtergehouden voor de Amerikaanse toezichthouder FDA. Ook heeft het medisch-technologisch concern nagelaten sterfgevallen te onderzoeken van mensen die gebruikmaakten van de apparaten. Dat meldt NRC op basis van data-onderzoek, dat de krant uitvoerde met onderzoekscollectief ProPublica, de Amerikaanse krant de Pittsburgh Post-Gazette en studenten van de Northwestern University in Chicago.

1 uur geleden
Ook ASR geraakt door uitspraken gerechtshof rond 'woekerpolis'

AMSTERDAM (ANP) - ASR heeft woensdagochtend zo'n 7 procent aan beurswaarde verloren na een uitspraak van het gerechtshof in Den Haag op dinsdag. De precieze inhoud van die uitspraak is onbekend. Maar de verzekeraar schrijft op zijn website dat het de zaak betreft van vereniging Woekerpolis.nl over drie beleggingsverzekeringen van Aegon, waarvan ASR onlangs de Nederlandse activiteiten overnam.

2 uur geleden
Handel aandeel NN kort stilgelegd na koersklap om 'woekerpolis'

AMSTERDAM (ANP) - De handel in het aandeel NN op de beurs in Amsterdam is woensdagochtend tijdelijk stilgelegd. De koers van de verzekeraar daalde in korte tijd 14 procent als reactie op een nadelige uitspraak van het gerechtshof Den Haag over beleggingsverzekeringen die NN jarenlang aanbood.

3 uur geleden
Aandeel Onward wint op Damrak na melding succes bij dwarslaesie

AMSTERDAM (ANP) - Het Eindhovense medisch-technologisch bedrijf Onward Medical is woensdagochtend op de aandelenbeurs in Brussel omhoog geschoten. Het bedrijf werkt aan technologie die mensen met een dwarslaesie weer moet helpen bewegen en meldde een succes. De algehele stemming op de beurs was voorzichtig positief.

4 uur geleden
Warme septemberdagen zitten najaarsverkoop H&M dwars

STOCKHOLM (ANP) - Modewinkelconcern H&M heeft last van het warme septemberweer in grote delen van Europa. Door de vaak zomerse temperaturen kopen klanten minder kleding uit de najaarscollectie, wat heeft bijgedragen aan een daling van de verkoopcijfers.

4 uur geleden