Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Techfondsen weer onder druk op Wall Street door stijgende rente

Techfondsen weer onder druk op Wall Street door stijgende rente

NEW YORK (ANP) - Techaandelen gaan op Wall Street weer een moeilijke dag tegemoet. De aandelen staan over een breed front lager als gevolg van aantrekkende rentes op Amerikaanse staatsobligaties. Met name technologiefondsen en andere groeiende ondernemingen zijn daar gevoelig voor omdat beleggers naar hun toekomstige winstgroei kijken. Die wordt verhoudingsgewijs lager als de rentes stijgen.

Verder kijken beleggers opnieuw naar de gevolgen van het schandaal rond hedgefonds Archegos. Door problemen bij dat fonds verkochten een aantal grote banken zoals Goldman Sachs, Morgan Stanley en Citigroup (met plussen tot zo'n 3 procent) sinds vrijdag grote hoeveelheden aandelen. Onder meer kabel- en entertainmentconcern ViacomCBS verloor in enkele dagen tientallen procenten, maar veert dinsdag wat op met een plus van bijna 3 procent.

Tenslotte wordt er ook naar de politiek in Washington gekeken. President Biden wil mogelijk woensdag aankondigen dat de Verenigde Staten tussen de 3 biljoen en 4 biljoen dollar gaan investeren in onder meer infrastructuur en de opwekking van groene energie. Dat wordt deels gecompenseerd door een belastingverhoging die 3 biljoen dollar moet opleveren.

PayPal

Verder staat ook PayPal (min 0,1 procent) in de belangstelling. De betalingsverwerker maakte bekend in de Verenigde Staten ook bitcoins en een aantal andere cryptovaluta te gaan accepteren. De koers van de bitcoin steeg dinsdag 1,7 procent en één bitcoin is nu ruim 59.000 dollar waard.

Audiostreamingdienst Spotify maakte de overname bekend van het bedrijf Betty Labs, de maker van audiochatapp Locker Room. Daarmee wil Spotify, dat zowel muziek als podcasts aanbiedt, de strijd aangaan met diensten als gameschatapp Discord en Clubhouse. Die laatste app werd de afgelopen maanden heel populair en biedt gebruikers de mogelijkheid om gesprekken te voeren met grote groepen mensen. Het aandeel Spotifty noteerde licht lager.

Olieprijzen

De Dow-Jonesindex stond na enkele minuten handelen 0,3 procent in de min op 33.084 punten. De breed samengestelde S&P 500 verloor 0,4 procent tot 3955 punten en techbeurs Nasdaq leverde 0,7 procent in. Die graadmeter stond op 12.976 punten.

De euro was 1,1719 dollar waard tegen 1,1779 dollar op maandag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 1,9 procent tot 60,40 dollar. Een vat Brentolie verruilde voor 63,96 dollar van eigenaar, een daling van 1,6 procent.

Meer uit Financieel

Blik belegger op pluk bedrijfsresultaten, inflatie en notulen Fed

AMSTERDAM (ANP) - De komende beursweek gaat de aandacht van beleggers onder andere uit naar nieuwe Europese inflatiecijfers. Bij een aanhoudend hoge inflatie kan de Europese Centrale Bank (ECB) beslissen om de rentes sneller te verhogen. Wel zal de toezichthouder altijd in de gaten moeten houden of bepaalde landen bij een te snelle rentestijging niet in de problemen komen.

4 uur geleden
Duitse gasvoorraad eerder dan gepland aangevuld

BERLIJN (ANP/BLOOMBERG/DPA) - De Duitse voorraad aardgas is zo'n twee weken eerder dan gepland aangevuld tot de vereiste 75 procent van het normale niveau. Dat meldt de Bundesnetzagentur, de toezichthouder van de energievoorziening van Duitsland. De deadline voor het aanvullen, gesteld door de waakhond, stond op 1 september. De grootste economie van de eurozone kampte als gevolg van de oorlog in Oekraïne met lage gasvoorraden.

5 uur geleden
Duitse overheid: waterpeil Rijn zakt deze week tot kritiek niveau

KAUB (ANP/BLOOMBERG) - Het waterpeil in de Rijn zakt deze week vanwege de extreme droogte waarschijnlijk tot het kritieke niveau van 30 centimeter, maar blijft daar wel een aantal dagen op steken. Maandag wordt de 30 centimeter behaald, valt op te maken uit recente data van de Duitse regering. Onder dit niveau is het voor binnenvaartschepen niet meer rendabel om te varen, omdat ze dan veel minder vracht mee kunnen nemen.

6 uur geleden
Drukke dag op Schiphol, reizigers krijgen water en stroopwafels

SCHIPHOL (ANP) - Ook deze zondag is weer een drukke dag met vertrekkende reizigers voor luchthaven Schiphol. De reizigersstroom "loopt goed door", laat een woordvoerster weten. Reizigers hoefden zondagochtend nog niet buiten te wachten. Schiphol deelt water en stroopwafels uit aan wachtende reizigers.

7 uur geleden
Saudi Aramco blijft profiteren van hoge olieprijzen

RIYAD (ANP/BLOOMBERG) - Het Saudische staatsoliebedrijf Saudi Aramco blijft profiteren van de hoge olieprijzen. De onderneming meldde over het tweede kwartaal een stijging van de winst van 90 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. De grootste olie-onderneming ter wereld profiteerde ook van de toegenomen vraag naar brandstof wereldwijd.

10 uur geleden
Energiebedrijven verschuilen zich voor nieuwe klanten

DEN HAAG (ANP) - Energiebedrijven verschuilen zich voor nieuwe klanten. Daardoor is het voor consumenten die een nieuw energiecontract nodig hebben, een stuk lastiger om stroom en gas te regelen. Zo is het aanbod op prijsvergelijkingssites zeer gering, blijkt uit een selectie bij bekende prijsvergelijkers zoals Independer en PriceWise door het ANP.

12 uur geleden
Bijna 150.000 theewerkers in Bangladesh leggen werk neer

DHAKA (ANP/AFP) - In Bangladesh zijn bijna 150.000 arbeiders van theeplantages in staking gegaan. Ze willen dat hun loon flink wordt verhoogd.

1 dag geleden