Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Techfondsen tonen wat herstel op overwegend rood Wall Street

Techfondsen tonen wat herstel op overwegend rood Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag overwegend in het rood gesloten, na de forse minnen een dag eerder. In de technologiesector was enig herstel te zien van de recente klappen, waardoor de techgraadmeter Nasdaq in het groen wist te eindigen. Maar over het algemeen was het sentiment onder beleggers op Wall Street nog steeds voorzichtig.

De Nasdaq sloot met een plus van 0,6 procent op 12.909.44 punten, nadat de index donderdag nog 3,5 procent omlaag ging. Grote techfondsen als Apple, Facebook, Google-moeder Alphabet en Microsoft lieten plussen tot 1,5 procent zien. De toonaangevende Dow-Jonesindex daalde echter 1,5 procent tot 30.932,37 punten en de brede S&P 500 verloor 0,5 procent tot 3811,15 punten.

Verder was er aandacht voor vakantieverhuurplatform Airbnb dat met beter dan verwachte kwartaalcijfers kwam, geholpen door herstel op de Amerikaanse thuismarkt. Het aandeel Airbnb klom ruim 13 procent.

DoorDash

Maaltijdbezorger DoorDash, die in december naar de beurs ging, won 1,7 procent. De omzet steeg afgelopen kwartaal zeer sterk, geholpen door de grote vraag naar maaltijdbezorging door de coronacrisis. Wel leed het bedrijf verlies.

Computerspellenverkoper GameStop daalde meer dan 6 procent. Donderdag ging het aandeel nog ruim 18 procent omhoog, na nieuwe acties door Reddit-beleggers die proberen shortsellers, speculanten die geld willen verdienen aan een koersdaling, een hak te zetten. Softwareconcern Salesforce verloor 6,4 procent na tegenvallende winstverwachtingen.

Consumentenbestedingen

Op macro-economisch gebied werd bekend dat de consumentenbestedingen in de Verenigde Staten in januari met 2,4 procent zijn gestegen. In december namen de consumentenuitgaven in 's werelds grootste economie nog met een bijgestelde 0,4 procent af. De persoonlijke inkomens van Amerikanen sprongen vorige maand met 10 procent omhoog, dankzij de steuncheques van de overheid om huishoudens door de crisis te helpen.

De euro was 1,2067 dollar waard, tegenover 1,2095 dollar bij het slot in Europa. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 2,8 procent tot 61,67 dollar. Brentolie kostte 2,4 procent minder op 64,47 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Europese Commissie: Alitalia moet staatslening terugbetalen

BRUSSEL (ANP) - De lening van 400 miljoen euro die de Italiaanse overheid in 2019 aan luchtvaartmaatschappij Alitalia verstrekte is illegale staatssteun, oordeelt de Europese Commissie. Italië moet het geld plus rente bij de maatschappij terughalen.

21 minuten geleden
Transavia vliegt ondanks algemene staking naar Israël

SCHIPHOL (ANP) - Luchtvaartmaatschappij Transavia vliegt vooralsnog gewoon naar Israël ondanks een algemene staking in dat land. Daardoor vertrekken er geen vluchten vanaf de luchthaven van Tel Aviv. Maar zoals het er nu naar uitziet kunnen daar wel vliegtuigen landen, zegt Transavia. De prijsvechter heeft twee vluchten op de planning staan van Schiphol naar Tel Aviv.

40 minuten geleden
Export Russische diesel richting record, ondanks sancties EU

MOSKOU (ANP/BLOOMBERG) - De export van Russische diesel ligt op koers om deze maand een record te bereiken, ondanks de sancties van de Europese Unie. Gedacht werd dat de Russen juist minder zouden gaan verkopen door het Europese verbod op olieproducten uit Rusland. Het wegvallen van Europa als belangrijkste afnemer wordt echter ruimschoots goedgemaakt door hogere aankopen door onder meer Turkije, Marokko, Brazilië en Tunesië.

1 uur geleden
Wagamama sluit bij rechter akkoord met schuldeisers

AMSTERDAM (ANP) - Restaurantketen wagamama heeft een akkoord bereikt met schuldeisers bij de rechtbank van Amsterdam. De keten, met negen vestigingen in Nederland, kwam in de problemen door de coronamaatregelen. Als gevolg daarvan moest het enkele restaurants sluiten. Een faillissement lijkt nu afgewend.

1 uur geleden
Philips en ASMI aan kop in positieve AEX, Prosus onderaan

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak toonde maandag wat herstel onder aanvoering van zorgtechnologieconcern Philips en chipbedrijf ASMI. Techinvesteerder Prosus kampte daarentegen met een stevig koersverlies van het Chinese internet- en gamebedrijf Tencent, waarvan het grootaandeelhouder is, en was de grootste daler bij de hoofdfondsen.

1 uur geleden
Statiegeld op 2,5 miljard blikjes per jaar: 'gigantische operatie'

UTRECHT (ANP) - De invoering van statiegeld op blikjes is een "gigantische operatie" op logistiek gebied. Dat zegt directeur Hester Klein Lankhorst van het Afvalfonds Verpakkingen. Het Afvalfonds is verantwoordelijk voor recycling van alle verpakkingen zoals glas en papier maar ook voor statiegeld. Per 1 april zit er 15 eurocent statiegeld op blik. Er zat al statiegeld op kleine en grote plastic flessen.

1 uur geleden
Nederlanders kochten afgelopen jaar vaker biologische producten

AMSTELVEEN (ANP) - Nederlanders kochten afgelopen jaar meer en vaker biologische producten. En ook inflatie zorgde ervoor dat de omzet in biologisch voedsel afgelopen jaar met 25 procent steeg, komt naar voren uit onderzoek van marktonderzoeksinstituut GfK.

1 uur geleden