Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Taxatiemiddag in ZB Bibliotheek van Zeeland in Middelburg

Taxatiemiddag in ZB Bibliotheek van Zeeland in Middelburg

MIDDELBURG - Op vrijdag 20 oktober vindt er een taxatiemiddag plaats in de ZB Middelburg, aan de Kousteensedijk 7 in Middelburg. Taxateurs Arie Molendijk en Arne Steenkamp taxeren oude boeken zoals oude (staten)bijbels, atlassen, geïllustreerde werken en reisboeken, handschriften, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten en prenten.

Het taxeren op vrijdag 20 oktober in de ZB is gratis. U krijgt altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen op individuele afspraak en tegen een van tevoren afgesproken tarief.

Arie Molendijk
De in den lande bekende taxateur Arie Molendijk werkt al jaren samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere bibliotheken en overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd in bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. Molendijk: "De taxaties die ik verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op recente opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op veilingen. De taxaties vinden alleen plaats op mijn taxatiedagen, dus niet via foto’s, telefoon of per e-mail."

Arne Steenkamp
Arne Steenkamp is veilinghouder/taxateur van boeken, prenten en manuscripten. Werkzaam ‘in de boeken’ sinds ca. 1980. Sinds 1986 werkzaam in het veilinghuis Burgersdijk & Niermans (opgericht 1894) in Leiden waar hij catalogi maakt van het aanbod en twee keer per jaar veilingen organiseert.

Meer informatie
Bezoekers zijn van harte welkom en worden vriendelijk ontvangen vrijdag 20 oktober van 13.30 tot 17.00 uur. Vrije inloop zonder afspraak. Voor meer informatie en andere locaties: www.molendijkboeken.nl.

Meer uit Middelburg

Meedenken over de Noordwestroute

Er speelt veel rond verkeersstructuur in het noordwesten van Walcheren, oftewel de Noordwestroute. De leefbaarheid in de dorpen staat onder druk door overlast van doorgaand verkeer. Op dagen dat er veel toeristen komen, is dit nog erger. Er is geen simpele oplossing voor handen. Het oplossen van een probleem in het ene dorp kan zorgen voor extra overlast in een ander dorp. 

12 uur geleden
Traumahelikopter ingezet bij botsing tussen twee fietsers in Veere

VEERE - Bij een aanrijding op een fietspad in Veere is zaterdag aan het einde van de ochtend een traumahelikopter ingezet. Hierbij raakte zeker één persoon gewond.

14 uur geleden
Dronken Middelburger met rijverbod weer gepakt op scooter

MIDDELBURG - Een dronken Middelburger (36) is vrijdagmorgen vroeg aangehouden voor rijden op zijn scooter, terwijl hij een rijverbod heeft. Hij werd gepakt op de Beenhouwerssingel in zijn woonplaats.

1 dag geleden
Activiteiten tijdens Dag van Europa in de ZB

Op donderdag 9 mei 2024 (Hemelvaartsdag) wordt de Dag van Europa gevierd, het feest van vrede en eenheid in Europa. De ZB viert dit op woensdagmiddag 8 mei 2024, van 13.00 tot 16.45 uur, met diverse activiteiten voor jong en oud. De Dag van Europa wordt dit jaar gekoppeld aan het Eurovisiesongfestival.  

1 dag geleden
Dodenherdenking gemeente Veere

DOMBURG - Op 4 mei staat de gemeente Veere stil bij de Nederlandse oorlogsslachtoffers die tijdens de Tweede Wereldoorlog of in latere oorlogssituaties is omgekomen. De gemeente Veere faciliteert en ondersteunt de dodenherdenking op verschillende locaties. De programma's van de 4 mei herdenkingen per kern zijn te vinden op de website van de gemeente Veere.  

1 dag geleden
Dodenherdenking Middelburg en Arnemuiden

MIDDELBURG - Op zaterdag 4 mei vindt in Middelburg en Arnemuiden de dodenherdenking plaats. In Middelburg op het Abdijplein en in Arnemuiden op de algemene begraafplaats aan de Radermacherstraat.

1 dag geleden
Gedetineerde vernielt celdeur Torentijd Middelburg

MIDDELBURG - Meerdere eenheden van de politie zijn woensdagavond ingezet bij een incident in gevangeniscomplex Torentijd in Middelburg. Volgens de politie had een gevangene zijn celdeur beschadigd. 

2 dagen geleden