Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tatoeëerder Léon van den Akker: 'Ik doe eindelijk wat ik altijd heb willen doen'

Tatoeëerder Léon van den Akker: 'Ik doe eindelijk wat ik altijd heb willen doen'

GOES – Léon van den Akker is inmiddels een bekende Goesenaar. Zes jaar geleden besloot hij zijn droom na te jagen en begon hij met tatoeëren. Na een jaar vanuit huis gewerkt te hebben, vond hij in de Magdalenastraat, in de binnenstad van Goes, het pandje van waaruit hij met veel passie zijn beroep uitoefent. Dit doet hij samen met zijn vrouw Lisa van der Maas die, naast het hebben van een eigen reclamebureau, de studio managet. Mensen vanuit heel Nederland komen naar Tattoo Kubus toe om hun verhaal op hun lichaam te vereeuwigen.

“Ik werkte tot zes jaar geleden in de bouw en had als kunstenaar wel een atelier”, vertelt Léon. “Na een aantal omwentelingen besloot ik het roer om te gooien en een tattoo-setje te kopen. Ik wilde dat eigenlijk mijn hele leven al. Mijn opa en vader hadden ook veel tattoos en zij hebben mij van kleins af aan leren tekenen.”

Varkenshuid

De eerste tatoeage was snel gezet. “Je moet zeker van jezelf zijn om te tatoeëren. Ik wist dat het met de basis, het tekenen, wel goed zat. Toen heb ik mijn eerste tatoeage op mijn onderbeen gezet. Die was best goed gelukt en er waren veel mensen die zeiden: daar moet je wat mee doen! Toen ben ik op varkenshuid gaan oefenen, maar ik ben best een gretig persoon en wilde heel graag op mensen gaan tatoeëren. Omdat mijn eerste tatoeage op mezelf zo goed uitpakte, heb ik snel de stap gezet naar het tatoeëren van vrienden en kennissen. Na een halfjaar had ik mijn eigen studio.”

‘Wandelende reclameborden’

Omdat Léon het belangrijk vond om het professioneel aan te pakken, zorgde hij voor een keuring door de gezondheidsdienst GGD. “Ik vind naast kwaliteit, hygiëne heel belangrijk, want een goede naam komt te voet en gaat te paard. De mensen die ik tatoeëer zijn wandelende reclameborden en je krijgt maar één kans om het goed te doen.”
Léon wil zichzelf blijven ontwikkelen. “Ik denk wel dat mijn werk evolueert. In details word ik steeds beter. Soms denk ik dat ik er ben, maar ga er dan toch overheen. Dat geeft echt een kick. Ik heb een hoge standaard en doe mijn eigen ding, maar benader het wel vanuit de persoon die de tattoo wil laten zetten. Een tatoeage is heel persoonlijk en er hangt hier dan ook echt een huiskamersfeertje. Het is aan mij om een verhaal of een paar woorden zo goed mogelijk te visualiseren. Zelf heb ik een gevarieerde stijl; ik hou van surrealisme, Amerikaans traditioneel en illustratief. Ik ben gespecialiseerd in fine line. Ik doe nu wat ik altijd heb willen doen en blijf dat zo lang mogelijk doen.”

Meer uit Beveland

Scootmobielbestuurder rijdt water in en wordt gered door politie en ambulanciers

GOES - Een persoon in een scootmobiel raakte vanmiddag te water aan de Elvis Presleylaan. De persoon is inmiddels uit het water gehaald.

19 uur geleden
Aan de keukentafel bij Sharon de Putter en Milko van Sighem

MIDDELBURG - Twee bedrijven, drie kleine kinderen: een druk leven. Toch lukte het Sharon de Putter en Milko van Sighem tijd vrij te maken voor een gesprek aan hun keukentafel met De Bode. Hoe krijgen ze het allemaal geregeld? Sharon: 'Om alle ballen in de lucht te houden leven we heel gestructureerd.'

20 uur geleden
Rolstoeldriedaagse in Heinkenszand begint dinsdag

HEINKENSZAND - Stichting Heinkenszandse Kika-KWF walk and run organiseert in samenwerking met SVRZ van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 mei een rolstoeldriedaagse in en rond Heinkenszand.

1 dag geleden
Markt over toekomst binnenstad in Goes: 'Absurd dat je in Goes nog met auto op Grote Markt kunt rijden'

GOES - De gemeente Goes werkt aan het vernieuwen van de binnenstad. Al twee jaar voert ze verbeterpunten uit, maar er moet nog steeds veel gebeuren, vertelt wethouder Joost de Goffau. "De urgentie is hoog", stelt hij. Om inwoners en ondernemers te informeren en naar hun meningen en ideeën te vragen, is er maandag een grote binnenstadsmarkt in de Grote of Maria Magdalenakerk.

1 dag geleden
Vechtpartij escaleert naar bedreiging met een wapen: 21-jarige aangehouden

NIEUWDORP - De politie heeft afgelopen nacht een 20-jarige man uit Nieuwdorp aangehouden. De man zou betrokken zijn bij een vechtpartij tijdens een feest op het sportcomplex aan de Prinses Margrietstraat. De verdachte zou daarbij ook hebben gedreigd met een wapen. Dit gebeurde in de nacht van dinsdag 8 mei op woensdag 9 mei.

2 dagen geleden
Radioprogramma 5 Dagen zendt donderdagavond uit bij reddingsbrigade Goes

GOES - Het NPO Radio 1-programma 5 Dagen gaat deze week over het werk van reddingsbrigades in Nederland. Donderdagavond komt de uitzending live uit Goes, waar het voortbestaan van de reddingsbrigade onzeker is.

2 dagen geleden
Hemelvaartsdag: Een vrije dag, maar waarom eigenlijk?

GOES - Hemelvaartsdag, de dag die jaarlijks door Nederlanders wordt gevierd dankzij de verplichte vrije dag. Heerlijk, zo'n lang weekend, maar wat vieren we eigenlijk?

3 dagen geleden