Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tatiana Agureeva ziet kleuren 'heel intens'

Tatiana Agureeva ziet kleuren 'heel intens'

KAPELLE – In het gemeentehuis van Kapelle is tot vrijdag 18 oktober werk te zien van de uit Rusland afkomstige Tatiana Agureeva. Zij maakt met olieverf voornamelijk stillevens en landschappen. De natuur is Tatianas grootste inspiratiebron.

In 2016 is Tatiana Agureeva in Zeeland komen wonen. Ze reist regelmatig naar Rusland om lessen van professionele kunstenaars te volgen. “Ik ben pas in 2014, op late leeftijd, gaan schilderen”, vertelt Agureeva. “Ik was met vakantie hier in het huis van een vriendin toen ik Ton, mijn partner, in een café ontmoette. Mijn leven veranderde daardoor veel. Ook verloor ik in korte tijd twee dichtbijstaande familieleden.” Agureeva voelde de behoefte om zich te uiten en begon met verschillende materialen te experimenteren. “Ik ben eigenlijk van de andere kant begonnen met schilderen; meteen met olieverf. Nu wil ik terug gaan naar de basis door eerst goed te leren tekenen. Ik wil blijven leren en mezelf blijven ontwikkelen.”

Kleur

Agureeva werkt het liefst met olieverf, omdat ze dat een heel flexibele toepassing vindt. “Olieverf is echt mijn grote liefde. Het is een rijk materiaal, gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Ik kan er ontzettend veel mee doen; ik kan makkelijk aanpassingen maken tijdens het schilderen of iets helemaal overschilderen. En het geeft een rijk effect wat kleur betreft.”

Haar liefde voor kleur is een belangrijke inspiratiebron voor Agureeva. Haar schilderijen kenmerken zich door een intens kleurgebruik. “Ik zie veel verschillende tinten en ik vind het een uitdaging om te werken met contrasten, zoals warm en koud en licht en donker. Ik wandel ook veel en zoek daarbij altijd naar de relatie tussen kleuren. Ik beleef, denk ik, kleuren intenser dan anderen.”

Natuur

De Zeeuwse natuur is ook een belangrijke inspiratiebron voor de schilderes. “Ik hou van de zee. Ik vind het mooi om te ontdekken hoe ik de beweging van een golf kan weergeven.” In de toekomst zou Agureeva ook graag portretten willen gaan schilderen. “Ik ben daar nu nog niet klaar voor. Ik moet nog meer oefenen om karakters te kunnen vastleggen.”

Lichtval

Tatiana Agureevas werk is regelmatig te zien op kunstmarkten, festivals en in openbare gebouwen. “Ik verkoop mijn werk graag, omdat ik wil dat mijn schilderijen een eigen leven gaan leiden. Naast kunstenares ben ik ondernemer en ik probeer zoveel mogelijk exposities te regelen. Ik wil mijn werk graag laten zien aan mensen en ik vind het mooi dat door de lichtval een schilderij op een andere plek dan in mijn atelier er weer anders uit kan zien. Momenteel ben ik bezig om al mijn werk, ik schilder er gemiddeld één per week, op de website Etsy te zetten, zodat mensen mij makkelijker kunnen vinden.”

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over Tatiana Agureeva en haar werk op: www.artzeeland.nl.

BIJDRAGE JESSICA ROVERS

Meer uit Reimerswaal

Open dag zaterdag bij KNRM Hansweert

HANSWEERT - KNRM-reddingstation Hansweert opent haar deuren tijdens de reddingbootdag op zaterdag 25 mei.

2 dagen geleden
Eenzaamheid is echt niet nodig in Reimerswaal

KRUININGEN - Eenzaamheid is echt niet nodig in de gemeente Reimerswaal. Stichting Senioren Reimerswaal is er voor u! Met de doelstelling, het bevorderen van de zelfstandigheid maatschappelijke integratie en participatie van senioren zonder winstoogmerk. Een en ander geven wij gestalte door het stimuleren, ondersteunen en organiseren van activiteiten op sociaal cultureel en recreatief gebied.

2 dagen geleden
Subsidie voor cultuurprojecten Zeeuwse jongeren

KAPELLE/KRUININGEN - De provincie Zeeland kent zes projecten uit de Impuls Jongerencultuur subsidie toe. Projecten van Cine Zee, Nacht van de Nacht Middelburg, Royal Flush Vlissingen en Stringtogether krijgen samen in totaal 114.720 euro. 

3 dagen geleden
Dijkversterking Hansweert levert nieuwe rotonde op

HANSWEERT - Het zat al langer in de planning, nu is het zover: een nieuwe rotonde in Hansweert aan de Boomdijk. 'Vanwege de dijkversterking is het noodzakelijk om een veilige rotonde te maken voor al het verkeer', laat het waterschap weten. In de week van 3 juni start de aanleg en die duurt naar verwachting zo'n twee maanden. De nieuwe rotonde komt te liggen op de huidige kruising van de Boomdijk met de Eendracht en de Kanaalstraat.

4 dagen geleden
Tiende editie Toujours Kapelle geslaagd, expo 'WO2 in Kleur' nog te zien in dorpshuis

KAPELLE - Vorige week stond in het teken van de tiende Toujours Kapelle. De in de Tweede Wereldoorlog gesneuvelde Franse soldaten werden op donderdag herdacht op de Franse begraafplaats; er waren de hele week activiteiten in en om oorlogsmuseum Memorial 40-45 Kapelle en op zaterdag werd door bijna vijfhonderd mensen de Franse Slag Mars gelopen. In dorpshuis De Vroone is de komende week nog de fototentoonstelling 'WO2 in Kleur' te zien.

4 dagen geleden
Doortrapdag Wemeldinge: lang en veilig blijven fietsen

WEMELDINGE - Op woensdag 29 mei organiseert de gemeente Kapelle een doortrapdag in Wemeldinge. 'Deze dag organiseren we voor ouderen om zo lang en veilig mogelijk te kunnen blijven fietsen', laat de gemeente weten. 'De Doortrapdag vindt plaats in Gasterij Schoudee in Wemeldinge van 9.45 tot 15.00 uur. U kunt gratis meedoen. Het is belangrijk dat u uw eigen fiets meeneemt.'

5 dagen geleden
Groot herbestratingsproject in Wemeldinge Noord

WEMELDINGE - Dinsdag begint de herbestrating in het noordelijk deel van Wemeldinge. De komende maanden gaan in fases verschillende straten op de schop.

5 dagen geleden