Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Talent gezocht voor Open Zeeuws Kampioenschap Poetry Slam

Talent gezocht voor Open Zeeuws Kampioenschap Poetry Slam

GOES - Vrijdagavond 13 mei vindt in boekhandel De Koperen Tuin in Goes voor het eerst een Zeeuwse voorronde van de NK Poetry Slam plaats: het Open Zeeuws Kampioenschap Poetry Slam.

Bij een Poetry Slam beoordelen een jury en het publiek de moderne voordrachten en poëzie van de deelnemers. Vorm en inhoud zijn daarbij even belangrijk. ‘Lijkt jou dit ook wat… meld je dan aan’, laat de organisatie van de Zeeuwse voorronde weten. 

Er zijn prijzen te winnen en de Zeeuwse Slampion gaat naar het Nederlands Kampioenschap. ‘Deze nationale Slam heeft al vele beroemde winnaars opgeleverd zoals Ellen Deckwitz en Erik Jan Harmens.’ Lions Goes organiseert de avond. Een deel van de prijzenpot gaat naar de Zeeuwse Slam top drie en een gedeelte van de opbrengst is bestemd voor de Stichting Lezen en Schrijven. ‘Hoe hoog de prijzenpot is, hangt af van donaties. Naast deelnemers worden er dus ook sponsoren en donateurs gezocht.’

Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.ozkpoetryslam.nl.

Meer uit Beveland

Treinenclub houdt vrijdagavond lezing in Goes

GOES - De NVBS, vereniging van spoor- en tramliefhebbers, organiseert vrijdag 8 december in hotel Terminus in Goes een lezing. Jan Strooband gaat in op 'Turkije voordat de toeristenstroom op gang kwam'.

4 uur geleden
'Een Suikerbieten sage' eert Zeeuws cultureel erfgoed

COLIJNSPLAAT - Met haar oma trots toekijkend heeft fotografe Janne van Gilst in zorgcentrum Cleijenborch in Colijnsplaat 'Een Suikerbieten sage' geopend. Deze expositie, die het Zeeuwse erfgoed van de suikerbiet eert, maakte Van Gilst samen met de leerlingen van de plaatselijke basisschool Het Stelleplankier. Zij spraken ouderen, onder wie Van Gilsts oma, over hun herinneringen aan de suikerbietenteelt. “Deze tentoonstelling is een mooi voorbeeld van hoe kunst verbindt", zei de Noord-Bevelandse cultuurwethouder Yvonne Maas, die de expo met kinderburgemeester Noor opende. In januari reist een uitgebreide versie van 'Een Suikerbieten sage' door naar de bibliotheek in Middelburg.

5 uur geleden
Energiecoaches helpen mensen aan huis

25 energiecoaches zijn in de gemeenten Borsele, Goes, Noord-Beveland, Kapelle en Reimerswaal beschikbaar om langs te komen bij mensen voor hulp bij energie besparen. Tot en met eind 2025 zet het team van vrijwillige coaches zich in om energiearmoede te bestrijden en kosteloos helpen ze iedereen die behoefte heeft aan hulp met energiekosten besparen en het huis verduurzamen.

13 uur geleden
Brand in auto aan de Patijnweg in Goes

GOES - Maandagavond heeft er brand gewoed in een auto aan de Patijnweg in Goes. De brand ontstond onder de motorkap van het voertuig. Brandweerlieden hadden het vuur gelukkig snel onder controle. Het voertuig stond op het moment dat bestuurder de brand opmerkte voor de stoplichten te wachten.

23 uur geleden
Goes voert tweede controle leegstaande panden uit

GOES - De gemeente Goes controleerde donderdagavond voor de tweede keer onverklaarbaar leegstaande panden. 'In drie woningen woonden arbeidsmigranten', laat de gemeente Goes weten. 'Er volgt een onderzoek of bewoning in deze huizen is toegestaan.'

1 dag geleden
Minder treinen en vertraging door verzakt spoor

VLISSINGEN - Er rijden minder treinen op het traject van Vlissingen naar Roosendaal vanwege verzakkingen in het spoor. Daarnaast moeten reizigers rekening houden met 30 minuten vertraging.

1 dag geleden
Wereldlichtjesdag herdenkt overleden kinderen

KLOETINGE - Op zondag 10 december is het Wereldlichtjesdag. Om 19.00 uur worden er overal ter wereld kaarsjes aangestoken voor overleden kinderen. 'Zo slingert in 24 uur een golf van licht over de hele wereld', aldus de organisatie. In de Geerteskerk in Kloetinge kunnen mensen samenkomen.

1 dag geleden