Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Taalklassen komend schooljaar gecentreerd in voormalige schoolpand CNS De Regenboog

Taalklassen komend schooljaar gecentreerd in voormalige schoolpand CNS De Regenboog

THOLEN - Gemeente Tholen en de Thoolse basisscholen centreren de Taalklas Tholen komend schooljaar 2022-2023 in het voormalige schoolpand van CNS De Regenboog aan de Molenvlietsedijk in Tholen. Afgelopen periode waren de Taalklassen verdeeld over drie Taalklas-locaties in Sint-Maartensdijk en Sint-Annaland. Door centralisatie van de Taalklassen kan de expertise van leerkrachten voor alle klassen ingezet worden, kan er onderwijs op leeftijdsniveau gegeven worden en is de inzet van personeel minder kwetsbaar.

In de Taalklas Tholen wordt door Stichting Openbaar Primair Onderwijs Tholen (OcTHO) taalles gegeven aan kinderen in de leeftijd van 7-12 jaar die nieuw zijn in Nederland. De kinderen krijgen in de ochtenduren les in de Taalklas en in de middaguren gaan ze naar de school waar ze staan ingeschreven.

In gereedheid brengen

Momenteel wordt de helft van het schoolpand klaar gemaakt voor de komst van de Taalklassen. De andere helft blijft bewoond door zogenaamde beschermers van De Vastgoedbeschermer.

Meer uit Tholen

Havenplein Festival van start: bier, gezelligheid en muziek

SINT-ANNALAND - Bier, gezelligheid en muziek. Op het Havenplein in Sint-Annaland is vanavond het Havenplein Festival van start gegaan. Ook morgen kunnen Stallanders nog genieten tijdens de tweede avond van het festival. 

11 uur geleden
Silent disco, mocktailbar en dj: gemeente organiseert feest voor jongeren

SINT-ANNALAND - Jij op Tholen organiseert op vrijdag 2 september een feest voor jongeren tussen de 12 en 17 jaar. Het feest vindt plaats in de Feestzaal Scheepsruum in Sint-Annaland. 

22 uur geleden
Nationale aandacht voor openhartige Emma in tv-programma ‘Au Pairs’

THOLEN - De Thoolse Emma heeft met haar bijzondere verhaal in het tv-programma ‘Au Pairs’, online veel losgemaakt. In het programma vertelt de Thoolse dat ze tijdens haar werk in Miami verliefd geworden is op een vrouw. Onder andere televisierecensent Angela de Jong heeft een volledige column gewijd aan deze aflevering. 

1 dag geleden
Heerlijke Kunst 2022 bij Manege Vosmaer

OUD-VOSSEMEER - Kunstmanifestatie Heerlijke Kunst van 3 t/m 25 september bij manege Vosmaer, Zeedijk 3a, Oud Vossemeer.

2 dagen geleden
Kermis in Sint-Annaland van start: vier dagen lang volop vermaak

SINT-ANNALAND - In de botsauto’s, muntjes schuiven of een suikerspin eten. In Sint-Annaland kan het vanaf vandaag weer. De kermis is namelijk van start gegaan. Bezoekers kunnen vier dagen lang genieten van volop vermaak. 

2 dagen geleden
Hitteplan vanaf morgen actief, vooral voor 75-plussers

THOLEN - Na overleg met het KNMI heeft het RIVM besloten het Nationaal Hitteplan te activeren. Deze geldt vanaf morgen voor alle provincies en houdt waarschijnlijk aan tot na het weekend.

3 dagen geleden
Gemiddelde afstand tot publiek laadpunt bedraagt op Tholen gemiddeld 4,95 kilometer

THOLEN - Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Wie geen laadpaal aan huis heeft, is aangewezen op publieke laadpunten aan straat. De afstand tot zo’n publiek punt bedraagt in de gemeente Tholen gemiddeld 4,95 kilometer. Dat blijkt uit onderzoek van energiebedrijf Zonneplan. 

4 dagen geleden