Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘t Spui viert Boekenweek

‘t Spui viert Boekenweek

VLISSINGEN - Boekhandel ‘t Spui viert boekenweek met lezingen van Alex Boogers en Toine Heijmans. 

Vrijdag 4 juni is Alex Boogers te gast bij ‘t Spui. Speciaal voor het boekenweekthema Tweestrijd draagt hij voor uit zijn boeken en signeert hij achteraf. Aangezien er vanwege de coronamaatregelen maar een beperkt aantal plaatsen voor de lezing beschikbaar zijn, is het ook mogelijk om een gesigneerd exemplaar van een van zijn boeken te bestellen. De lezing van Boogers begint om 15 uur.

Toine Heijmans komt zaterdag naar ‘t Spui en gaat vertellen over zijn nieuwe roman ‘Zuurstofschuld’. ‘Zuurstofschuld’ is het adembenemende verhaal van klimvrienden Lenny en Walter, die hun dromen najagen in de Alpen en de Himalaya, en daarmee hun lot bezegelen. Ze dragen de verhalen van de grote alpinisten met zich mee, en zoeken samen een manier om geschiedenis te schrijven. Maar in de ijle lucht gelden andere wetten. Tien jaar na het verschijnen van zijn veelbekroonde bestseller ‘Op zee’ neemt Heijmans de lezer opnieuw mee naar een onbiddelijke wereld, met een roman over vrijheid en vriendschap, storm en lawines en de gevolgen van radicale keuzes. Wat de bergen met de mens doen en wat de mens doet met de bergen, daar gaat het om in ‘Zuurstofschuld’.

Meer uit Vlissingen

Jongensdroom Jaimy Quite gaat in vervulling

VLISSINGEN - Het is een jongensdroom die in vervulling gaat. De uit Vlissingen afkomstige Jaimy Quite drumt sinds enkele maanden bij metalband Highway Chile, de band waar hij als tiener zo tegenop keek. Vrijdag 31 maart speelt Quite met Highway Chile in De Spot in Middelburg tijdens een benefietavond ‘Rock voor de Molukken’. 

56 minuten geleden
Panorama Walcheren hoopt op vaste plek in Machinefabriek

VLISSINGEN - Het Panorama Walcheren kent momenteel een zwervend bestaan. Een deel van de reusachtige schilderijen staat momenteel opgesteld in de Onze Lieve Vrouwekerk aan de Singel. “Die gaan ze mogelijk in september verbouwen en dan moeten we eruit,” vertelt Leo Groenleer, coördinator van Panorama Walcheren.

18 uur geleden
Politie zoekt man voor leksteken autobanden in Vlissingen

VLISSINGEN - De politie onderzoekt een reeks vernielingen aan auto’s in Vlissingen. Ze is hiervoor een man in lichte kleding op het spoor.

20 uur geleden
'Als je in Vlissingen opgroeit, heb je een streepje voor'

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

1 dag geleden
Vlissingse Turn Vereniging haalt goud in Breda

VLISSINGEN - Afgelopen zaterdag werd door een aantal turnsters van de Vlissingse Turn Vereniging in een reeks van turnwedstrijden de laatste kwalificatiewedstrijd geturnd in Breda.

2 dagen geleden
Dronken automobilist rijdt tegen geparkeerde auto aan

VLISSINGEN - De politie heeft zaterdag het rijbewijs van een automobilist ingevorderd nadat hij onder de invloed van alcohol tegen een geparkeerde auto was gereden. De man had ruim 8 keer zo veel op dan wettelijk is toegestaan.

2 dagen geleden
Scooterrijder gewond na aanrijding in Vlissingen

VLISSINGEN – Een scooterrijder is zaterdagmiddag gewond geraakt na een aanrijding met een busje op De Willem Ruysstraat. De scooterrijder is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. 

3 dagen geleden