Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

T-shirts kunnen weer uit de kast: dit weekend kans op 20 graden

T-shirts kunnen weer uit de kast: dit weekend kans op 20 graden

REIMERSWAAL - De t-shirts kunnen komend weekend weer uit de kast! Er stroomt dan namelijk Noord-Afrikaanse lucht naar ons land, waardoor het in het zuiden en oosten lokaal zo'n twintig graden kan worden. Dat meldt Weeronline. 

Waar het afgelopen weekend nog echt winterjassenweer was, is dat aankomend weekend wel anders. Het wordt dan warmer weer. Maar droog en zonnig nazomerweer wordt het ook niet. Het blijft wisselvallig met dagelijks kans op buien.

De oorzaak van het warmere weer is een zuiden- tot zuidwestenwind. Hierdoor wordt vrij zachte lust vanuit Noord-Afrika naar ons land geblazen. Momenteel komt de wind uit het westen. Dat levert veel koeler weer op. 

 Dinsdag wordt het 15-17 graden en woensdag is het ongeveer 14 graden. Vanaf donderdag loopt de temperatuur elke dag iets op.

Weekend

Deze voorspelde temperaturen voor aankomend weekend staan in schril contrast met de kou van afgelopen weekend. Zondag 6 oktober was zelfs sprake van een kouderecord. In een groot deel van het land werd het niet warmer dan 9 of 10 graden.

Na het weekend blijft het zacht najaarsweer. Sommige weermodellen berekenen zeer lokaal zelfs een zomerse dag met 25 graden. Maar de kans dat dit zomerse scenario uitkomt is zeer klein. 

Wat was het weer in 2018?

Vrijdag 12 oktober: Vorig jaar was het op de dag voor het weekend gemiddeld 18,8 graden. De maximum temperatuur gemeten in Gilze-Rijen was toen 23,9 graden. Het was toen droger dan aankomend weekend verspeld wordt. Er viel minder dan 5 millimeter. 

Zaterdag 13 oktober: In 2018 startte het weekend zonnig én droog. Er viel geen regen. De gemiddelde temperatuur was toen 20,5 graden. In Gilze-Rijen werd 26,8 graden gemeten. 

Zondag 14 oktober: Het weekend werd vorig jaar goed ook goed afgesloten. Met de gemiddelde temperatuur van 18,2 graden en een maximum temperatuur in Gilze-Rijen gemeten van 24,7 graden was het een heerlijk zonnig weekend.

Meer uit Reimerswaal

Rubriek Albert Kort: 'Armoede'

Nog niet zo lang geleden leefde een groot deel van de Zuid-Bevelandse bevolking in diepe armoede. Bestaanszekerheid was slechts voor een enkeling weggelegd. De meeste mensen waren al blij dat ze iedere dag genoeg te eten hadden. Vaak alleen brood of aardappelen. Honger lag altijd op de loer en toen er rond 1850 een aardappelmisoogst was, kwamen er zelfs mensen om van de honger! 

12 uur geleden
Regen kan pret niet drukken in Hansweert tijdens Winterfestijn op het plein

HANSWEERT - In Hansweert was het zaterdag genieten tijdens het Winterfestijn op het plein. Oliebollen, warme chocolademelk, glühwein, snert, broodjes rookworst, foodtrucks en een overdekte schaatsbaan, alle ingrediënten voor een gezellige dag waren aanwezig op het plein voor dorpshuis Kaj Munk. 

16 uur geleden
Rook in Waarde: Heftruck vat vlam in boerenschuur aan Middenweg

WAARDE - In een boerenschuur aan de Middenweg te Waarde stond vanochtend vroeg een heftruck in brand. Daardoor ontstond er veel rook. De brandweer bluste de brand.

1 dag geleden
Answest is zaterdag op z'n best met Winterfestijn op het plein

HANSWEERT - Stichting Answest op z'n best houdt zaterdag (9 december) een nieuwe editie van het Winterfestijn op het plein. Op het dorpsplein is het tussen 12.00 en 23.00 uur beregezellig tijdens allerlei activiteiten.

2 dagen geleden
Orgelconcert in Johanneskerk Kruiningen in sfeer van advent en kerst

KRUININGEN - In de Johanneskerk in Kruiningen vindt zaterdagavond (9 december) een orgelconcert plaats in de sfeer van advent en kerst.

2 dagen geleden
Kerst op het plein in Biezelinge begint vrijdag met lampionnenoptocht

KAPELLE - Ook dit jaar staat er een kerstboom op het Marktplein in Biezelinge. Vrijwilligers organiseren verschillende activiteiten om er een gezellige kerstperiode van te maken. Vrijdagavond (8 december) gaat het licht aan in de boom. Samen met showkorps Jonge Kracht brengen inwoners het licht naar de kerstboom in een lampionnenoptocht. 

3 dagen geleden
Scooterrijder ten val op Oude Rijksweg bij Waarde, vermoedelijk na botsing met fietser

KRABBENDIJKE - Op de parallelweg van de Oude Rijksweg (N289), tussen Waarde en de Krabbendijke, is donderdag een scooterrijder ten val gekomen. Dat gebeurde vermoedelijk na een aanrijding met een fietser, maar daarover kan de politie nog geen uitsluitsel geven. 

3 dagen geleden