Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

T-Mobile breidt klantenbestand flink uit dankzij overname Simpel

T-Mobile breidt klantenbestand flink uit dankzij overname Simpel

DEN HAAG (ANP) - T-Mobile Nederland heeft afgelopen jaar zijn mobiele-klantenbestand, mede dankzij de overname van prijsvechter Simpel, met meer dan een vijfde uitgebreid. Naar eigen zeggen is het telecombedrijf hierdoor de grootste mobiele aanbieder van Nederland geworden. Ook lukte het om de resultaten te verbeteren, ondanks dat de onderneming vanwege de coronacrisis inkomsten uit roaming misliep.

Inmiddels nemen zo'n 6,8 miljoen mensen mobiele telefonie af bij T-Mobile. Het bedrijf dankt de stevige aanwas aan mobiele klanten vooral aan het inlijven van de kleinere branchegenoot Simpel, dat als zelfstandig merk blijft voortbestaan. Die deal in december leverde circa 1 miljoen klanten op.

Ook het aantal vaste aansluitingen voor internet zat in de lift. De inkomsten uit internationale roaming stonden daarentegen onder druk, omdat er vanwege de coronacrisis nauwelijks nog zakelijke reizen buiten Europa werden ondernomen. Toch eindigde de totale jaaromzet bijna 2 procent hoger dan in 2019 op meer dan 1,9 miljard euro, waarbij de invloed van de overname van Simpel erg beperkt was. De bedrijfswinst, gecorrigeerd voor onder meer belastingen en bepaalde afschrijvingen, steeg met ruim 10 procent tot 554 miljoen euro.

Glasvezelnetwerk

Intussen werkt de provider verder aan het uitbreiden van zijn glasvezelnetwerk. Dat gebeurt momenteel voor meer dan 100.000 huishoudens in Den Haag, Rotterdam en Eindhoven. "We zullen dit jaar nieuwe glasvezelprojecten aankondigen", laat topman Søren Abildgaard alvast weten. "We gaan samenwerken met investeringsmaatschappijen om substantieel op te schalen."

Abildgaard legt daarbij uit dat deze investeerders feitelijk de eigenaar zullen zijn van de glasvezelverbindingen, maar dat T-Mobile als belangrijkste 'huurder' van die kabels optreedt om klanten voor de snellere internetverbinding aan te trekken.

Volgens de Deense topman hebben veel huishoudens in Nederland baat bij deze glasvezelverbindingen. "Er is een gigantische honger naar data door het coronavirus. Kijk bijvoorbeeld naar mijn huishouden, met drie kinderen die gamen en waar ik tegelijkertijd moet werken", zegt Abildgaard. "Maar gek genoeg zijn we in dit land achtergesteld als het gaat om snel internet. Slechts 35 procent van de aansluitingen in Nederland is glasvezel. Dat is minder dan in bijvoorbeeld Scandinavië, waar ik zelf vandaan kom."

Meer uit Financieel

Charlie Munger, de 'rechterhand' van Warren Buffett, overleden

OMAHA (ANP) - Charlie Munger, de vicevoorzitter van beleggingsbedrijf Berkshire Hathaway, is op 99-jarige leeftijd overleden. De Amerikaan werd bekend als rechterhand van Warren Buffett, die als oprichter van Berkshire Hathaway de reputatie van superbelegger kreeg.

2 uur geleden
Aandelenbeurzen New York op winst na uitlatingen Fed-bestuurders

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met kleine winsten de handel uitgegaan. De financiële markten schatten de kans op nog een rentepauze door de Federal Reserve groter in na uitspraken van twee beleidsmakers bij de centralebankenkoepel.

2 uur geleden
Cacao voor hoogste prijs sinds 1977 verhandeld

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Liefhebbers van chocolade zijn binnenkort waarschijnlijk meer geld kwijt aan de lekkernij. De prijs voor cacao heeft het hoogste niveau van de afgelopen 46 jaar bereikt. Het belangrijke ingrediënt voor chocolade is duurder geworden doordat slechte weersomstandigheden de oogst in Ivoorkust en Ghana dwarszitten. Hevige regenval zorgt voor de verspreiding van ziektes onder de gewassen en hindert het werk op de plantages.

3 uur geleden
Komst eerste nieuwe Airbus voor Transavia vertraagd door schade

SCHIPHOL (ANP) - De komst van de eerste Airbus van Transavia heeft vertraging opgelopen. De luchtvaartmaatschappij meldt dat het nieuwe toestel door een nog onbekende oorzaak beschadigd is geraakt. Transavia zou de Airbus A321neo, die al gereed was voor gebruik, begin december ophalen uit Hamburg.

4 uur geleden
Amazon mengt zich in AI-chatbotstrijd met werkhulp Q

SEATTLE (ANP) - Amazon introduceert zijn eigen chatbot die werkt met geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI). Het AI-programma, dat Q heet, is vooral bedoeld voor hulp op het werk en kan volgens Amazon bijvoorbeeld helpen bij programmeren en het schrijven van teksten. Hiermee gaat het tech- en webwinkelbedrijf een concurrentiestrijd aan met Microsoft en Google, die al eigen zoek- en chatfuncties hebben met geavanceerde AI.

5 uur geleden
Beleggers op het Damrak terughoudend, DSM-Firmenich weer omlaag

AMSTERDAM (ANP) - De beleggers op het Damrak deden het dinsdag voorzichtiger aan, nadat er maandag een einde kwam aan de aandelenrally van vier weken op Wall Street. De stijgende lijn werd dinsdag echter weer hervat in New York en dat bood steun aan de beurshandel in Europa.

6 uur geleden
G-Star moet Vietnamese fabriek 2,5 miljoen betalen om plotse exit

AMSTERDAM (ANP) - Kledingmerk G-Star moet een Vietnamese fabriek 2,5 miljoen dollar (2,3 miljoen euro) betalen als schadevergoeding voor het plotseling stopzetten van de samenwerking. De textielfabriek moest de deuren sluiten na het plotse vertrek van de Nederlandse denimspecialist. Volgens de rechtbank in Amsterdam staat het miljoenenbedrag gelijk aan de schade die de fabriek daardoor leed.

6 uur geleden