Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Syriër (47) in Kapelle gepakt voor oorlogsmisdrijven en terrorisme

Syriër (47) in Kapelle gepakt voor oorlogsmisdrijven en terrorisme

KAPELLE - In zijn woning in Kapelle is dinsdag een 47-jarige Syriër aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij oorlogsmisdrijven en terrorisme in zijn geboorteland.

Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) bekendgemaakt. 'Goed dat politie en Openbaar Ministerie kordaat optreden bij dit soort verdenkingen', reageert waarnemend burgemeester Huub Hieltjes van de gemeente Kapelle op het nieuws.

Vrijdag

De verdachte verblijft sinds 2014 in Nederland. Hij heeft een verblijfsvergunning voor bepaalde tijd. Het strafrechtelijk onderzoek tegen hem is begonnen met informatie van de Duitse politie. Die beschikte over verklaringen van getuigen tegen de man. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris bij de rechtbank in Den Haag. Die is aangewezen om internationale misdrijven, waaronder oorlogsmisdrijven, te behandelen.

Commando

De aangehouden man zou als commandant van een bataljon van het terroristische Jabhat al-Nusra hebben deelgenomen aan de gewapende strijd in Syrië. Hij vocht onder de strijdersnaam Abu Khuder. Het bataljon waarover de verdachte het commando zou hebben gehad is bekend geworden als Ghuraba'a Mohassan (Vreemdelingen van Mohassan).

Doorzoekingen

Bij de doorzoeking van de woning in Kapelle heeft de politie beslag gelegd op documenten en gegevensdragers, zoals een computer en telefoon.

Tegelijkertijd zijn er in Duitsland zes woningen doorzocht van vermoedelijke strijders van Ghuraba'a Mohassan. Dit betreft een zelfstandig Duits onderzoek. Ook is er een woning in Ede doorzocht. Hier woont een man die contact had met de verdachte.

Meer uit Reimerswaal

Yersekenaar Frans van Pagee weet zeldzame velduil haarscherp vast te leggen

YERSEKE - Frans van Pagee uit Yerseke fotografeert graag dieren en stuitte deze winter in zijn 'achtertuin', natuurgebied de Yerseke en Kapelse Moer, op een wel heel mooi en zeldzaam onderwerp: een velduil. Later bleek het zelfs om een paartje te gaan.

2 dagen geleden
Woning en twee loodsen drie maanden afgesloten wegens illegale activiteiten

WEMELDINGE - Locoburgemeester Jon Herselman van de gemeente Kapelle heeft maandag een woning en twee loodsen in Wemeldinge voor drie maanden gesloten. 'In de loodsen aan de Noordelijke Achterweg zijn overtredingen van de Opiumwet vastgesteld', laat de gemeente weten. 'Bij de woning werd illegaal stroom afgenomen voor een hennepkwekerij.' 

3 dagen geleden
Puzzel er rijdend op los in en om Kapelle met Fruitteeltrit

KAPELLE - MAC "de Bevelanden" organiseert een leuke puzzelrit, zonder controles, door enkele kernen en het buitengebied van de mooie gemeente Kapelle. 

6 dagen geleden
Dijk bij Wemeldinge 'aangekleed' met toiletvoorziening en zonnebrandpaal en krijgt opgang voor mindervaliden

WEMELDINGE - Op de dijk bij Wemeldinge heeft de Kapelse wethouder Jon Herselman vrijdag de nieuwe zonnebrandpaal, met gratis zonnebrandcrème, in gebruik genomen. Ook is er een toiletvoorziening geplaatst.

1 week geleden
Jan-Willem de Coninck is eerste buurtwerker in Reimerswaal: 'Ik kom voor allerlei zaken bij mensen over de vloer'

KRUININGEN - Sinds begin maart heeft de gemeente Reimerswaal voor het eerst een buurtwerker. Jan-Willem de Coninck is met veel enthousiasme intussen al zo'n vier maanden bezig. Inmiddels is hij letterlijk en figuurlijk een stuk meer wegwijs geworden in Kruiningen en Yerseke, de dorpen waarvoor hij actief is.

1 week geleden
Lezersfoto van de week van een supercel

KAPELLE - Wat een prachtige foto van de supercel, de zware onweerswolk, vorige week dinsdag genomen bij de Spaartweg in Kapelle. Het is de 'Lezersfoto van de week' geworden in de Reimerswaalse & Kapelse Bode.

1 week geleden
Open dagen bij Kunst Kring Reimerswaal in Yerseke

YERSEKE - Tot half september staan op de zaterdagen van 11.00 tot 16.00 uur de deuren weer open bij de Galerie van de Kunst Kring Reimerswaal in Yerseke.

1 week geleden