Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Symbolische start voor Kruittoren

Symbolische start voor Kruittoren

THOLEN - Inmiddels zijn er al zo'n honderd heipalen de grond ingestampt, maar wethouder Peter Hoek heeft afgelopen week de eerste 'symbolische' paal de grond in mogen slaan. Daarmee is de bouw van de Kruittoren officieel van start gegaan en dat was voor de toekomstige bewoners een feestelijk momentje.

Zo feestelijk is het niet altijd geweest rondom de ontwikkelingen van de Kruittoren. Al meer dan vier jaar wordt er met de gemeente Tholen gesproken over de plannen voor de nieuwe woontoren die de Vestetuin moet verbinden met de Thoolse binnenstad. "Maar ik ben blij dat ik jullie vandaag mag verwelkomen", stelde Martijn van Sabben, directeur van aannemingsbedrijf Fraanje, tegenover de vele toekomstige bewoners van de Kruittoren. "Het heeft even geduurd, maar we kunnen eindelijk starten met de bouw. We hebben diverse hobbels moeten nemen, waaronder ook een aantal gerechtelijke procedures, maar we zijn er altijd in blijven geloven."

Planning

De plan van de Kruittoren bestaat uit zeven zogenaamde Kadewoningen met daarnaast 19 torenappartementen en 9 stadsappartementen. "Daarvan is inmiddels al meer dan zeventig procent verkocht en we verwachten de rest ook snel te verkopen nu daadwerkelijk gestart is met de bouw", stelt Van Sabben. Voor omwonenden is het op dit moment echter even geen pretje. Het heien van de palen maakt een enorm lawaai in de buurt, maar binnen twee weken verwacht Martijn van Sabben klaar te zijn met het heien. "Daarna gaan we de boel verder opbouwen, maar voor het gebouw helemaal klaar is zijn we toch wel een jaar verder", stelt Van Sabben. Uiteindelijk hoopt hij volgend jaar voor de zomervakantie de woningen op te kunnen leveren.

Bewoners

"Een aantal jaar geleden had ik dat nooit voor mogelijk gehouden", stelt ook wethouder Peter Hoek. Hij nam de toekomstige bewoners kort mee in de geschiedenis van het traject. "Uiteindelijk hebben we ontwikkelaars uitgedaagd om met een goed plan te komen en Fraanje heeft destijds terecht gewonnen. Het is een prachtig ontwerp en zorgt voor een mooie aansluiting van de VesteTuin op de binnenstad. Daarmee is een verpauperd bedrijventerrein straks omgevormd tot een jonge en hippe woonwijk." Dat is volgens de wethouder niet alleen te danken aan het lef dat Fraanje heeft getoond, maar ook de toekomstige bewoners hebben volgens hem lef getoond. "U durfde aan boord te stappen, u had geduld en daarom is dit vooral uw moment."

Ontwikkeling

Volgens de wethouder worden er op korte termijn ook in het plan VesteTuin nog 24 woningen bijgebouwd. "En er lopen gesprekken voor de laatste ontwikkelingen bij de Plint." De wethouder verwacht dan ook dat in 2020 het gehele gebied klaar is.

Meer uit Tholen

Aan de keukentafel met Uitvaartzorg Chris Zorge: 'Ik werd getriggerd door het vak' [KEUKENTAFEL]

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Chris Zorge van Uitvaartzorg Chris Zorge.

14 uur geleden
Graspollenseizoen zeer vroeg van start: Dit zijn 8 tips tegen hooikoortsklachten

BERGEN OP ZOOM - Het eerste graspollen zit deze week in de lucht en kan bij wie erg gevoelig is al hooikoortsklachten veroorzaken. De start van het graspollenseizoen is daarmee zeer vroeg! Komende weken zal de overlast geleidelijk toenemen. De piekperiode van het graspollenseizoen begint dit jaar waarschijnlijk drie weken eerder dan normaal.

18 uur geleden
Ongediertebestrijders waarschuwen: Grote wespenoverlast verwacht

ZEELAND - Elke zomer is het weer zover: Wespenoverlast. Ren jij weg als er een wesp jouw kant op komt vliegen? Dan hebben ongediertebestrijders helaas slecht nieuws voor je. Door een zachte winter en de oplopende temperaturen van afgelopen dagen wordt een druk wespenjaar voorspeld dat al vroeg begint. "Tenzij we plotseling te maken krijgen met een langere periode van kou, mogen we deze zomer veel hinder van wespen verwachten," aldus Merijn Janssen, directeur bij ongediertebestrijders Beestjes Kwijt.

1 dag geleden
Thoolse kunstenaar plaatst sculptuur midden op rotonde in Halsteren

HALSTEREN/THOLEN - De Thoolse kunstenaar Jan Kettelerij heeft afgelopen week zijn sculptuur 'Lignes et Structures' geplaatst op de rotonde die de Tholenseweg, Nieuw Beijmoerseweg en Jannelandseweg in Halsteren met elkaar verbindt. Een hoveniersbedrijf heeft de rotonde beplant met een speciaal samengesteld biologisch bloemenmengsel dat varieert in bloeitijd. 

1 dag geleden
Nabestaanden gezocht van ruim 600 graven op begraafplaatsen Sint-Annaland

SINT-ANNALAND - De gemeente Tholen zoekt contact met de rechthebbenden van meer dan 600 graven op de begraafplaatsen in Sint-Annaland. Het gaat om 500 graven aan de Bierenstraat en 100 graven aan de F.M. Boogaardweg. Op de grafstenen prijken stickers met de boodschap dat eigenaren of nabestaanden zich moeten melden. Als er binnen een jaar geen reacties binnenkomen, zal de herdenkingsplek worden opgeruimd.

2 dagen geleden
Stavenisse 425 jaar oud en nog even vief

STAVENISSE - Weet je, Stavenisse bestaat dit jaar al 425 jaar! Dat is best wel een tijd, toch? Interessant om te bedenken dat het eiland Stavenisse al in 1206 werd genoemd, lang voordat ik hier was. Nog steeds weet niemand zeker waar de naam vandaan komt.

2 dagen geleden
Vermiste hond Millie werd twee keer aangereden in Scherpenisse

SCHERPENISSE - Millie is weer veilig thuis bij haar eigenaren, meldt Team Hondenopsporing Nederland (THON). De zwarte spaniël was sinds maandagavond vermist in Scherpenisse en werd de volgende ochtend twee keer aangereden op de N286. Uiteindelijk werd ze gevonden halverwege de randweg. Na uitgebreid onderzoek bij de dierenarts mocht ze weer naar huis.

3 dagen geleden