Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sylvia Hubrouck stelt haar raam beschikbaar voor kunstenaars

Sylvia Hubrouck stelt haar raam beschikbaar voor kunstenaars

VLISSINGEN - ‘Ik geef je mijn raam’ is de titel van het kunstproject van Sylvia Hubrouck. Sinds enige tijd exposeren kunstenaars in het raam van haar woning aan de Koudekerkseweg 8. Momenteel is er werk te zien van Gerda Rutters. Om de zes weken hangt er kunst van een andere kunstenaar.

Hubrouck werkte jarenlang in kunstencentrum Willem3 en zag met lede ogen toe hoe het kunstenaarsklimaat de laatste jaren is veranderd in Vlissingen. “Door de sluiting van de Willem3 en de naderende sluiting van Kipvis verdwijnen alle werkplekken en expositieruimtes voor kunstenaars in Vlissingen. We hebben een prachtig kunstklimaat gehad hier in Vlissingen, maar goed, dat is allemaal niet meer. Mijn raam is eigenlijk ook een beetje een protestraam,” vertelt Hubrouck. “Ik kreeg het idee voor deze manier van exposeren tijdens de finissage van een expositie van Katelijne de Corte in Middelburg. Ze vroeg zich hardop af waar ze met haar werk naar toe moest en ik zei spontaan ‘ik geef je mijn raam’. En zo werd ze de eerste kunstenaar die hier werk exposeert.” De huidige tentoonstelling van Gerda Rutters is inmiddels al de vierde expositie in het raam van Hubrouck.

Website
Sinds vorige week heeft Sylvia ook een eigen website: www.ikgeefjemijnraam.nl. “Er komt in het raam ook nog een QR-code met een verwijzing naar de website,” vertelt Hubrouck. De exposities aan de drukke Koudekerkseweg trekken veel bekijks. “Veel mensen blijven even stilstaan om te kijken en de reacties zijn erg positief. De kunstenaars krijgen echt carte blanche, ze mogen met het raam doen wat ze willen.” Zo plakte kunstenares Jorieke Rottier zoutkristallen op het raam, toepasselijk want het huis van Hubrouck is een ‘zouthuis’ en stond tijdens de inundatie in 1944 onder water. Hubrouck ziet het kunstklimaat van weleer niet één, twee, drie terugkomen in Vlissingen. “Ik houd altijd hoop, ik ben hoopvol maar niet optimistisch. Ik hoop dat er toch voor Kipvis nog iets gaat gebeuren. Die moeten er in juni uit en dan staan er achttien kunstenaars op straat. Kunst heeft kennelijk geen waarde meer voor bestuurders maar ik blijf hoop houden.”

Meer uit Vlissingen

Vrachtschip komt in de problemen en moet naar haven Vlissingen worden gesleept

VLISSINGEN - Een 90 meter lang vrachtschip is zaterdagmorgen in problemen gekomen bij de monding van de Westerschelde bij Vlissingen.

1 dag geleden
Waarschuwingsschoten gelost in Oost-Souborg: Verdachte aangehouden [UPDATE]

OOST-SOUBURG - De politie heeft zaterdagochtend waarschuwingsschoten gelost in Oost-Souburg. Er is één persoon aangehouden.

1 dag geleden
Mogelijke sinkhole in Irislaan

VLISSINGEN -  Door de weersomstandigheden van storm Louis is er een verzakking ontstaan op de Irislaan in Vlissingen. De brandweer heeft een gedeelte van de straat afgezet.

2 dagen geleden
Lion Storage kondigt bouw van Nederlands grootste batterij aan in Vlissingen

VLISSINGEN - De Haagse batterijfabrikant Lion Storage heeft plannen bekend gemaakt om een grootschalig energieopslagproject te realiseren in Vlissingen. Dit project, genaamd 'Mufasa', zal een vermogen hebben van 364 megawatt en een capaciteit van 1.457 megawattuur, waarmee het de grootste batterij van Nederland zal worden. De bouw van dit project moet worden voltooid in 2026.

2 dagen geleden
Forse schade bij ongeval kruising Oost-Souburg

VLISSINGEN - Bij een botsing op de kruising van de A58 en de Sloeweg in Vlissingen zijn twee auto's beschadigd geraakt. Er raakte niemand gewond.

3 dagen geleden
Kunstwerk Kees Keizer is nog net niet verloren

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen is voornemens om de voormalige Markusschool aan de Falckstraat af te breken. Kunstenaar Ko de Jonge maakt zich zorgen over de toekomst van de 'Gevleugelde Leeuw' die aan de gevel van het schoolgebouw uit 1969 hangt. Het kunstwerk is gemaakt door de West-Brabantse beeldhouwer Kees Keizer.

3 dagen geleden
De Vissershaven is eindelijk uit de steigers

VLISSINGEN - Het was voor veel Vlissingers al lange tijd een doorn in het oog: de steigers bij voormalig restaurant De Vissershaven. Maar de schilderwerkzaamheden zijn nagenoeg afgerond en gisteren en vandaag zijn dan toch eindelijk de steigers verwijderd en tonen de panden zich weer in volle glorie.

4 dagen geleden