Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sylvia Hubrouck stelt haar raam beschikbaar voor kunstenaars

Sylvia Hubrouck stelt haar raam beschikbaar voor kunstenaars

VLISSINGEN - ‘Ik geef je mijn raam’ is de titel van het kunstproject van Sylvia Hubrouck. Sinds enige tijd exposeren kunstenaars in het raam van haar woning aan de Koudekerkseweg 8. Momenteel is er werk te zien van Gerda Rutters. Om de zes weken hangt er kunst van een andere kunstenaar.

Hubrouck werkte jarenlang in kunstencentrum Willem3 en zag met lede ogen toe hoe het kunstenaarsklimaat de laatste jaren is veranderd in Vlissingen. “Door de sluiting van de Willem3 en de naderende sluiting van Kipvis verdwijnen alle werkplekken en expositieruimtes voor kunstenaars in Vlissingen. We hebben een prachtig kunstklimaat gehad hier in Vlissingen, maar goed, dat is allemaal niet meer. Mijn raam is eigenlijk ook een beetje een protestraam,” vertelt Hubrouck. “Ik kreeg het idee voor deze manier van exposeren tijdens de finissage van een expositie van Katelijne de Corte in Middelburg. Ze vroeg zich hardop af waar ze met haar werk naar toe moest en ik zei spontaan ‘ik geef je mijn raam’. En zo werd ze de eerste kunstenaar die hier werk exposeert.” De huidige tentoonstelling van Gerda Rutters is inmiddels al de vierde expositie in het raam van Hubrouck.

Website
Sinds vorige week heeft Sylvia ook een eigen website: www.ikgeefjemijnraam.nl. “Er komt in het raam ook nog een QR-code met een verwijzing naar de website,” vertelt Hubrouck. De exposities aan de drukke Koudekerkseweg trekken veel bekijks. “Veel mensen blijven even stilstaan om te kijken en de reacties zijn erg positief. De kunstenaars krijgen echt carte blanche, ze mogen met het raam doen wat ze willen.” Zo plakte kunstenares Jorieke Rottier zoutkristallen op het raam, toepasselijk want het huis van Hubrouck is een ‘zouthuis’ en stond tijdens de inundatie in 1944 onder water. Hubrouck ziet het kunstklimaat van weleer niet één, twee, drie terugkomen in Vlissingen. “Ik houd altijd hoop, ik ben hoopvol maar niet optimistisch. Ik hoop dat er toch voor Kipvis nog iets gaat gebeuren. Die moeten er in juni uit en dan staan er achttien kunstenaars op straat. Kunst heeft kennelijk geen waarde meer voor bestuurders maar ik blijf hoop houden.”

Meer uit Vlissingen

Speelstad Vlissingen maakt zich op voor vijftigste editie: 'Ideale locatie!'

VLISSINGEN - Speelstad Vlissingen maakt zich op voor de vijftigste editie op een nieuwe locatie. Omdat op de vertrouwde locatie op voormalig sportpark Baskensburg huisvesting voor arbeidsmigranten wordt gebouwd, moest de organisatie van Speelstad in allerijl op zoek naar een nieuwe locatie waar naar hartenlust kan worden gespeeld en hutten kunnen worden gebouwd. "We kunnen terecht op het veld bij CSW Bestevaêr," vertelt penningmeester Alex van den Elshout. "Voor ons eigenlijk een ideale locatie, het ligt mooi centraal. Maar we hebben al van de gemeente begrepen dat we hier niet kunnen blijven omdat er binnen een jaar of twee, drie een nieuwe sporthal gebouwd gaat worden."

14 uur geleden
Fietstunnel onder Nieuwe Vlissingseweg (N661) wordt gerenoveerd

MIDDELBURG - Van maandag 19 augustus tot en met vrijdag 6 september 2024 wordt de fietstunnel onder de Nieuwe Vlissingseweg (N661), ter hoogte van de draaibrug Souburg, gerenoveerd. 

18 uur geleden
Reddingsevenement LEF in Vlissingen dit weekeinde extra groot feest door jubileum

VLISSINGEN - Het reddingsevenement Lifesaving Event Flushing (LEF) vindt zaterdag en zondag plaats vanaf het Badstrand in Vlissingen. Het wordt in samenwerking met de Dr. A. Stavermanbrigade door vier enthousiaste instructeurs georganiseerd. 'Dit jaar is een feestelijke editie, omdat de brigade honderd jaar bestaat', laat de organisatie weten.

1 dag geleden
Provincie waarschuwt strandgangers: 'Let op voor zeeschuim'

VLISSINGEN - Naar aanleiding van berichtgeving van de NOS waarschuwt de provincie Zeeland woensdag voor zeeschuim op het strand vanwege de giftige PFAS-stoffen.

2 dagen geleden
Lezersfoto van de week toont strakblauwe hemel

VLISSINGEN - Een heerlijk zomerse foto heeft Anne-Marie van Iersel uit Vlissingen ingestuurd naar de Vlissingse Bode. Het is de 'Lezersfoto van de week' geworden.

3 dagen geleden
Vlissinger (18) onwel; politie treft drugs aan

VLISSINGEN - Een man (18) uit Vlissingen is maandagmorgen rond 00.30 uur vermoedelijk door drugs onwel geworden in Westerzicht.

4 dagen geleden
Bellamypark is vrijdag en zaterdag weer domein ringrijders

VLISSINGEN - De Zeeuwse Ringrijders Vereniging houdt vrijdag 26 juli en zaterdag 27 juli wedstrijden ringrijden op het Bellamypark in Vlissingen.

4 dagen geleden