Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

SVRZ Ter Poorteweg erkend expertisecentrum Korsakov

SVRZ Ter Poorteweg erkend expertisecentrum Korsakov

MIDDELBURG - Woensdag 8 juni is SVRZ Ter Poorteweg erkend als regionaal expertisecentrum Korsakov. Een regionaal expertisecentrum, kortweg REC, biedt specialistische zorg aan mensen met een complexe zorgvraag. Zowel binnen de instelling zelf als daarbuiten.

Het syndroom van Korsakov is een complexe aandoening. Niet elke zorgaanbieder heeft hier de nodige zorgexpertise voor in huis of kan deze ontwikkelen. Daar is het aantal cliënten te klein voor. Om die reden heeft het ministerie van VWS een organisatie van REC’s in het leven geroepen. Voor Zeeland vervult SVRZ Ter Poorteweg vanaf nu deze functie.

Voldoen aan criteria

SVRZ Ter Poorteweg biedt al vele jaren zorg en begeleiding aan mensen met Korsakov. In de loop van de tijd is dit steeds verder geprofessionaliseerd. Medewerkers zijn extra geschoold met specifieke cursussen en trainingen. Het activiteitencentrum van de locatie is een essentieel onderdeel in de ondersteuning. In de zes woningen worden cliënten ondersteund om zo zelfstandig mogelijk de draad in hun leven weer op te pakken. Een REC moet voldoen aan een groot aantal criteria. De organisatie moet dit tijdens een toetsing aantonen. Een van die criteria is de samenwerking met andere zorgorganisaties in de regio. Variërend van huisartsen en thuiszorg tot aan andere zorgorganisaties. Alles is erop gericht om de cliënt in een zo vroeg mogelijk stadium expertise en ondersteuning aan te kunnen bieden. Dit wordt ‘outreachende zorg’ genoemd.

Blijven ontwikkelen

De erkenning als REC wil niet zeggen dat het werk nu gedaan is. Een REC ontwikkelt zich in nauwe samenspraak met alle betrokkenen in de regio. In het najaar van 2022 wordt in een regiobijeenkomst aandacht geschonken aan de REC erkenning en wat hiervan verwacht mag worden. Naast regionale contacten en samenwerking, is een REC ook aangesloten bij landelijk overleg en wetenschappelijke ontwikkelingen.

Meer info vind je op: www.svrz.nl.

Meer uit Middelburg

Koninklijke onderscheiding voor 'Miss Middelburg' Petra van der Vliet-Bakker

MIDDELBURG - Zaterdag reikte burgemeester Marcel Fränzel een Koninklijke onderscheiding uit aan een compleet verraste Petra van der Vliet-Bakker op de Markt in Middelburg. Vanaf het podium, waar eerder een optreden was van de Dixieland Stageband, riep de burgemeester 'de mevrouw met het Heinekenblad' naar voren. Petra was namelijk gewoon bier aan het serveren aan bezoekers van Jazz in the City. Onder luid applaus kwam ze het podium op en daar werd ze letterlijk in het zonnetje gezet. 

4 uur geleden
Gemeente Veere presenteert plannen: grip op de groei van verblijfsrecreatie

DOMBURG - De plannen die het college van de gemeente Veere heeft over verblijfsrecreatie liggen vanaf vrijdag 17 mei ter inzage. Het college nodigt iedereen uit om de plannen goed te bekijken, omdat de voorgestelde maatregelen aanzienlijke gevolgen kunnen hebben. Indien gewenst kan een schriftelijke reactie gegeven worden.

5 uur geleden
Walcherse en Schouwse scholen strijden tegen textielafval

MIDDELBURG - Van 20 mei tot en met 13 juni vindt de Textiel Race Walcheren en Schouwen-Duiveland plaats. Tien scholen leren alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel. Na een gastles nemen ze het tegen elkaar op om zoveel mogelijk textiel te hergebruiken, repareren en in te zamelen. Woont u in de buurt van een van onderstaande scholen, dan kunt u tussen 20 mei en 13 juni gemakkelijk en gratis uw textiel thuis laten ophalen. Dit doet u door uw textiel online aan te bieden op de website: www.textielrace.nl. Denk bij textiel aan een gebruikte trui, uw sokken, gebruikte gordijnen of een gebruikte handdoek.

9 uur geleden
Pinksterweekend begint wisselvallig

Het pinksterweekend begint wisselvallig met op zaterdag buien met kans op onweer en hagel. De meeste zijn bestemd voor het binnenland. In het noorden en aan de kust blijft het vaker droog. Het wordt 17 tot 22 graden. Zondag blijft vooral landinwaarts een enkele (onweers)bui mogelijk. Tijdens tweede pinksterdag lijken  maar de droge en zonnige momenten te overheersen. Aan de temperatuur verandert tijdens de pinksterdagen weinig.

12 uur geleden
Festival Zeeland Klassiek daagt jonge makers uit tot het maken van meesterwerk

MIDDELBURG - Ook deze editie van het Festival Zeeland Klassiek worden jonge Zeeuwse makers tussen de 14 en 18 jaar oud uitgedaagd zich te laten inspireren door een drietal geselecteerde klassieke muziekstukken. Dat kan een muzikale uiting zijn zoals een rap, spoken word of dans, in woord zoals een gedicht of een verhaal of als beeld (tekening, video). 

1 dag geleden
Gemeente Veere ontvangt de Blauwe Vlag voor alle stranden

VEERE/IJSSELSTEIN - De uitreiking van de Blauwe Vlag vond vandaag plaats bij Jachthaven Marnemoende in IJsselstein, waar vertegenwoordigers van de gecertificeerde locaties trots hun vlaggen in ontvangst namen. Bas-Jan Spuijbroek (Stichting Strandexploitatie Veere) ontving de Blauwe vlag uit de handen van Hans Oosters, Commissaris van de Koning van de provincie Utrecht. De blauwe vlag is ontvangen voor alle stranden in de gemeente Veere.

1 dag geleden
Auto in sloot Munnikweg Oostkapelle

OOSTKAPELLE - Bij een eenzijdig ongeval op de Munnikweg bij Oostkapelle zijn donderdagmiddag twee personen gewond geraakt. Omstanders hielpen de gewonden.

1 dag geleden